Atos vyvinul rozpis zápasů pro Gallagher Premiership Rugby na sezónu 2018-19

Praha, 30. července 2018 – Gallagher Premiership Rugby odhalila rozpis termínů utkání pro nadcházející sezonu. Fanoušci z více než 200 zemí světa ani nevědí, že tento plán již skoro deset let sestavuje společnost Atos. Za pomoci kombinace technologie programování a lidského pohledu na věc je stanoveno datum a místo pro každý ze 132 zápasů základní části sezóny.

Atos získal bohaté zkušenosti s plánováním zápasů díky dlouhodobé spolupráci s mnoha soutěžemi, mezi které patří i Premier League a English Football League.  

Oliver Lewis, vedoucí vysílání Premiership Rugby řekl: „Společnost Atos pracuje na vytváření férového rozpisu utkání, který bere v úvahu všechny individuální požadavky klubů, které v určitých termínech například potřebují stadion pronajmout, přizpůsobit se místním událostem či nebo sdílet sportoviště s jiným týmem.“

O udržení rovnováhy mezi požadavky klubů, okolních komunit a nadšených fanoušků dvanácti týmů se snaží Glenn Thompson, technický architekt a guru v oblasti dat, který ve společnosti Atos dohlíží na vývoj rozpisu utkání.

„Uvědomujeme si zodpovědnost, která přichází s tvorbou rozpisu utkání, především pak v den, kdy se natěšení fanoušci zaměřují na výjimečné zápasy v očekávání další velkolepé sezóny elitní anglické ligy,“ uvedl k roli lídra v digitální transformaci Adrian Gregory, CEO Atos UK & Ireland.

„Atos byl klíčovou součástí vytvoření kvalitní ligy Premiership a pomohl tak zvýšit její návštěvnost na stadionech a také sledovanost v televizi,“ dodal Oliver Lewis.

Minulou sezónu navštívilo utkání Premiership Rugby na dva miliony fanoušků.

Rozpis utkání je k dispozici na: www.premiershiprugby.com.

###

O společnosti Atos

Atos je globálním lídrem v oblasti digitální transformace, zaměstnává přibližně 100 000 zaměstnanců v 73 zemích světa a její roční obrat se pohybuje okolo 12 miliard EUR. Společnost je evropskou jedničkou na poli Big Data, kybernetické bezpečnosti, superpočítačů a digitálních pracovišť. Atos nabízí cloudové služby, infrastrukturu a management dat, řešení pro řízení businessu a platforem a také i transakční služby prostřednictvím společnosti Worldline, evropského lídra v oblasti platebních služeb. V Irsku a Spojeném království pracuje kolem 10 000 zaměstnanců na tom, aby doručili technologická řešení pro některé z největších firem v těchto zemích, ať už ve veřejném nebo soukromém sektoru. Díky špičkovým technologiím, zkušenostem a znalostem v oblasti digitálního průmyslu spolupracuje společnost Atos na digitální transformaci se svými klienty napříč mnoha různými odvětvími podnikání: Obrana, finanční služby, zdravotnictví, výroba, média, služby a energetika, veřejný sektor, maloobchod, telekomunikace a doprava. Atos je celosvětovým IT partnerem Olympijských a Paralympijských her a působí pod značkami Atos, Atos Consulting, Atos Worldgrid, Bull, Canopy, Unify a Worldline. Atos SE (Societas Europaea) je kotována na pařížské burze v indexu CAC40.