HARTMANN – RICO přesouvá svoji výrobu z Německa do tuzemských závodů

Brno 30. července 2018 – Skupina HARTMANN si uvědomuje význam České republiky a kvality její výroby, proto přesunula výrobu CPT setů a na ni navázanou sterilizaci z německého Heidenheimu do českých výrobních lokalit. Regionální výrobní závody HARTMANN – RICO v Chvalkovicích, Havlíčkově Brodě a Veverské Bítýšce rozšířily své výrobní kapacity a nabízejí desítky nových pracovních míst.

Tento přesun je logickým krokem. Už nyní vyrábí skupina Hartmann převážnou většinu CPT setů v České republice. „Každý den se zde vyprodukuje více než 13 000 setů a kapacity jsou dostatečné na to, aby závod ve Veverské Bítýšce bez problémů přistoupil k rozšíření výroby o další 3 000 kusů, které se až dosud vyráběly v Heidenheimu. Soustředěním výroby do jedné lokality dosáhneme vyšší efektivity a zrychlení přepravních časů k zákazníkovi,“ říká Pavel Fuchs, výrobní ředitel a člen představenstva HARTMANN – RICO, a dodává: „Přesunutí výroby CPT setů do našich výrobních lokalit je potvrzením, že nás skupina vnímá jako důležitého strategického partnera.“

CPT operační sety pro invazivní zákroky na operačních sálech jsou produkty vyráběné na zakázku dle zadání lékařského personálu. Jsou to tedy vysoce profesionalizované produkty, které se používají při operačních zákrocích v nemocnicích po celé Evropě. „Naše produkty jsou důležitým produktem divize Risk Prevention, jelikož pomáhají výrazně zvýšit efektivitu na operačním sále a snížit riziko infekcí,“ doplňuje Pavel Fuchs.

Set nabízí všechny jednorázové prostředky jak na krytí operatérova pole, tak i komponenty používané při výkonu samotném, které chirurgický tým potřebuje pro jakýkoliv chirurgický zákrok – od skalpelů a šití až ke krycím rouškám a chirurgickému oblečení. „Jejich využíváním se může doba nezbytná k provedení operace zkrátit až o desítky minut. To pro nemocnice, které standardně prooperují tisíce hodin ročně, znamená zásadní úsporu,“ uzavírá Fuchs. Není proto překvapením, že se právě tyto sety staly zdravotnickým standardem ve všech vyspělých ekonomikách.

Společnost HARTMANN – RICO

Společnost HARTMANN – RICO a.s. patří mezi nejvýznamnější výrobce a distributory zdravotnických prostředků a hygienických výrobků v České republice. Vznikla v roce 1991 vstupem společnosti PAUL HARTMANN AG do tehdejšího podniku Rico Veverská Bítýška. Společnost je součástí mezinárodní skupiny HARTMANN se sídlem v Heidenheimu v Německu. Více než 20 let působí HARTMANN – RICO také na území Slovenska se sídlem v Bratislavě. HARTMANN – RICO zaměstnává celkově více než 1 650 zaměstnanců.