V České Třebové vznikne nové centrum výuky síťových technologií a elektrotechniky. Pro Vyšší odbornou školu a Střední školu technickou je vybuduje ČD – Telematika

ČD – Telematika vybuduje pro Vyšší odbornou školu a Střední školu technickou v České Třebové nové centrum výuky síťových technologií a elektrotechniky. Centrum vznikne rekonstrukcí prostoru starých dílen a součástí zakázky je i dodání kompletního vybavení. Stane se tak na základě vítězství ČD – Telematiky ve výběrovém řízení vypsaném školou.

„Vysoutěžení této zakázky je pro nás doslova srdcovou záležitostí, protože právě z lavic této školy vyšli mnozí z našich kolegů,“ uvádí Tomáš Businský, ředitel úseku Infrastruktury z ČD – Telematiky. „Můžeme se tak přímo podílet na zvyšování kvality zázemí pro odbornou výuku síťových technologií,“ dodává Businský.

Vyšší odborná škola a Střední škola technická v České Třebové (VDA) vypsala výběrové řízení na zakázku „Rekonstrukce prostoru starých dílen na centrum výuky síťových technologií, elektrotechniky a jeho vybavení“, v jejímž rámci dojde ke stavebním úpravám staré budovy školy v areálu Habrmanova, kde se původně nacházely dílny pro výuku zámečnických, kovářských a obdobných předmětů. Vítězná ČD – Telematika bude na stavebních pracích spolupracovat s osvědčeným partnerem, společností Equistav, a.s. Sama pak dodá a realizuje novou strukturovanou kabeláž kategorie 6, optické rozvody single mode a multimode. Projekt bude spuštěn v srpnu 2018 a s jeho dokončením se počítá v prvním čtvrtletí příštího roku.

ČD – Telematika čím dál více zaměřuje svou pozornost i na nabídku pracovních příležitostí studentům středních a vysokých škol, včetně odborných učilišť. Oslovuje nadané studenty na zajímavé pozice v oblasti telekomunikací, optických sítí a IT technologií s možností budoucího pracovního uplatnění. Partnerským školám nabízí absolvování odborné praxe studentů a adekvátní nabídku zaměstnání absolventům. Kromě toho věnuje zůstatkový materiál k výuce a zaměstnanci společnosti se aktivně podílejí na výuce odborných předmětů, poskytují odborné konzultace a předávají zkušenosti z praxe.    

ČD – Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími servis kontaktního centra, systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.