Nový Samsung Galaxy Tab S4 vám toho pomůže zvládnout více, ať už jste kdekoli

Díky prostředí Samsung DeX, delší výdrži baterie a vylepšenému dotykovému peru S Pen poskytuje tablet Samsung Galaxy Tab S4 větší produktivitu a podmanivější zábavu – kdykoli a kdekoli. V České republice navíc zákazníci v rámci předobjednání získají Ochranný kryt s klávesnicí jako dárek.

Praha, 1. srpnaSpolečnost Samsung Electronics dnes uvedla na trh nový tablet Samsung Galaxy Tab S4 s operačním systémem Android, což jsou vlastně dvě zařízení v jednom určená pro ty, kdo toho chtějí zvládnout více – ať už jste na cestách, v práci, doma nebo kdekoli jinde. Samsung Galaxy Tab S4 přináší funkce, které vám umožní pracovat chytřeji, protože vám zajistí maximální efektivitu. Také díky vyladěnému modernímu designu, podmanivému obrazu, čtyřem reproduktorům a vylepšeným funkcím pro zábavu je Samsung Galaxy Tab S4 dokonalým přístrojem pro ty, kdo potřebují zařízení, které je přenosné jako tablet a výkonné jako stolní počítač.

Nový tablet Galaxy Tab S4 bude v České republice dostupný od 24. srpna 2018 a to ve dvou barevných variantách – černé a šedé. Doporučená maloobchodní cena tabletu bude 19 499 Kč za verzi s LTE a 17 999 Kč za verzi s Wi-Fi. S tabletem Galaxy Tab S4 navíc můžete nejen využívat data, ale i telefonovat. Tablet Galaxy Tab S4 podporuje standard LTE Cat 16.

Doporučená maloobchodní cena příslušenství v podobě Ochranného krytu s klávesnicí (POGO) bude 3 299 Kč a Polohovatelného pouzdra 1 499 Kč. Pokud si zákazníci tablet Galaxy Tab S4 předobjednají v termínu od 2. srpna do 23. srpna 2018, dostanou Ochranný kryt s klávesnicí jako dárek.

„Společnost Samsung je přesvědčena, že tablety hrají stále důležitější roli, protože lidem usnadňují život a zpříjemňují mobilní zážitek,“ uvedl DJ Koh, prezident a generální ředitel společnosti Samsung Electronics. „Galaxy Tab S4 představuje špičkový tablet vybavený prostředím Samsung DeX, které uživatelům umožňuje pracovat na absolutní maximum, ať už jsou kdekoli. Zároveň nás těší, že můžeme zákazníkům nabídnout přístroj vybavený funkcemi, které jim poskytnou zábavu ve chvílích oddechu.“

Větší produktivita s prostředím Samsung DeX a dotykovým perem S Pen

V případě Galaxy Tab S4 je to vůbec poprvé, co Samsung nabízí na tabletech prostředí Samsung DeX. Po připojení k Volitelnému Krytu s klávesnicí (prodává se samostatně) nebo po spuštění z panelu pro rychlých přístup aktivuje Galaxy Tab S4 prostředí Samsung DeX, a dává tak uživatelům možnost přepnout z rozhraní operačního systému Android do prostředí stolního počítače. S pomocí prostředí Samsung DeX můžete přímo v tabletu Galaxy Tab S4 otevřít aplikace pro Android, včetně sady Microsoft Office, v několika oknech stejně jako na stolním počítači a v případě potřeby měnit jejich velikost. Můžete rovněž přetahovat obsah mezi aplikacemi, používat příkazy a klávesové zkratky, hrát hry nebo pracovat s multimédii (fotografie, přehrávání videí apod.).

Samozřejmostí je možnost používat externí klávesnici, myš i monitor – DeX podporuje rozlišení HD+/FHD/WQHD (při připojení k monitoru je potřeba HDMI redukce EE-HG950D). Po připojení k externími monitoru můžete nově rozšířit svoji plochu tabletu na daný monitor, případně využívat i Duální režim. V tomto režimu využívá na své ploše tablet prostředí Android a externí monitor prostředí Samsung Dex. Máte tak k dispozici dvě rozdílné plochy pro pohodlnější práci nebo zábavu.

Pokud potřebujete další obrazovku, můžete prostředí Samsung DeX přes kompatibilní víceportový adaptér pro rozhraní HDMI/USB-C (není součástí balení; EE-P5000B) rozšířit na externí monitor. Po připojení může Galaxy Tab S4 sloužit jako trackpad nebo sketchpad a od letoška nově i jako plně funkční tablet s operačním systémem Android, čímž uživatelům nabízí k plnění úkolů dvě obrazovky.

Galaxy Tab S4 vás díky baterii s kapacitou 7300 mAh, která umožňuje přehrávat video až 16 hodin, udrží na dlouho v provozu, ať už v kanceláři, doma nebo na cestách.1 Mobilní bezpečnostní platforma Samsung Knox, která splňuje parametry obranného průmyslu, navíc uživatelům a společnostem poskytuje v rámci zařízení ochranu kriticky důležitých informací na několika úrovních. IT manažeři mohou také upravit zaměstnanecké rozhraní v souladu s obchodními potřebami. Zabezpečení samotného tabletu Galaxy Tab S4 je řešeno rozpoznáváním biometrických údajů jako je rozpoznávání obličeje nebo snímač oční duhovky.

Součástí balení tabletu Galaxy Tab S4 je pero Samsung S Pen, které uspokojí ještě vyšší požadavky na produktivitu. Uživatelům nabízí skvělý způsob, jak vyjádřit svou kreativitu a komunikovat. Pomocí funkce Screen-Off Memo si mohou za pochodu pořizovat poznámky, pomocí aplikace Samsung Notes mohou poznámky procházet, překládat a organizovat a pomocí služby Samsung Live Message dokonce individuálně upravené texty odesílat – to vše s perem S Pen.

Obrazovka, která se hodí pro každou práci – nebo film

Když máte správnou obrazovku, snáze toho víc zvládnete. Dokonce i nejvytíženější profesionálové si občas zahrají hru nebo se podívají film. Nyní si na zařízení, které se dá vzít kamkoli, můžete dopřát podmanivější zážitek. Galaxy Tab S4 je sice co do velikosti podobný tabletu Galaxy Tab S3, má ale užší rámeček s velkým 10,5palcovým displejem s technologií Super AMOLED, poměrem stran 16:10 a rozlišením 2560 x 1600 při bodové hustotě 287 pixelů na palec (PPI), a poskytuje tak živé detaily a realistický obraz. Vzhled tabletu navazuje na trend dosud známý spíše u telefonů, kdy displej pokrývá většinu přední strany a přináší tak beztlačítkovou elegantní plochu. Pokud jde o zvuk, Galaxy Tab S4 přichází se čtyřmi vylepšenými reproduktory vyladěnými od AKG a podmanivou audiotechnologií Dolby Atmos, která díky efektnímu zvuku, který se nese všude kolem vás, doslova vdechuje zábavě život. Zásluhou prostorového zvuku Dolby ATMOS podporuje Galaxy Tab S4 pronikavější dialogy, uzavřená akustická pole, maximální hlasitost bez zkreslení a stálou intenzitu při přehrávání.

Lepší konektivita vám usnadní život

Galaxy Tab S4 obsahuje také nové a vylepšené funkce, které jsou určeny k ovládání připojených zařízení a organizaci životního stylu. Samsung Flow umožňuje uživatelům snadno spravovat všechna jejich zařízení prostřednictvím bezproblémového připojení a přenosu souborů, úkolů a oznámení. V rámci této platformy, která propojuje zařízení Samsung, lze snadno pracovat na telefonu i tabletu zároveň, oboustranně přetahovat data a sdílet notifikace na vícero zařízeních (hovory, zprávy, sociální sítě apod.) Aplikace SmartThings2 v tabletu Galaxy Tab S4 usnadňuje sledování a ovládání zařízení vaší inteligentní domácnosti přímo z tabletu.  Daily Board3 vám navíc umožňuje prohlížet oblíbené fotografie a sledovat každodenní informace jako předpověď počasí, kalendář a čas na jednom snadno přístupném místě.

Galaxy Tab S4 obsahuje inteligentní platformu Bixby, kterého uživatelé mohou využívat jako samostatného pomocníka stejně tak, jako jsou zvyklí u telefonů Samsung. Bixby poskytuje prostřednictvím rozšířené reality a technologií hlubokého učení užitečné informace o okolí uživatele. 4Pomocí detekce a rozpoznávání objektů v reálném čase platforma Bixby okamžitě dodává informace přímo do obrazu, na nějž fotoaparát míří. Uživatelé si tak mohou pomocí okamžitého překladu nechat v reálném čase přeložit cizojazyčné texty nebo přepočítat cenu v cizí měně, dozvědět se informace o svém okolí, zakoupit si výrobky, které před sebou vidí, nebo si po celý den počítat kalorický příjem. 5

Standardní paměť tabletu Galaxy Tab S4 je 64 GB, kterou můžete pomocí microSD rozšířit na kapacitu až 400 GB.

Další informace o tabletu Galaxy Tab S4 získáte na internetových stránkách http://www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/galaxy nebo https://www.samsung.com/global/galaxy/galaxy-tab-s4/.

Specifikace tabletu Samsung Galaxy Tab S4

DISPLEJ 10,5″ sAMOLED WQXGA (2560 × 1600)
CHIPSET Qualcomm® Snapdragon™ 835 osmijádrový (2,35 GHz + 1,9 GHz)
PODPORA LTE LTE kat. 16 DLCA, 4X4 MIMO
PAMĚŤ / ÚLOŽIŠTĚ 4 GB + 64 GB / 256 GB, microSD až 400 GB5
FOTOAPARÁT 13 Mpix AF + 8,0 MP, s bleskem
PORTY USB 3.1 (typ C), POGO
SENZORY Akcelerometr, kompas, gyroskop, RGB, přiblížení, snímač oční duhovky, Hallův senzor
BEZDRÁTOVÉ PŘIPOJENÍ Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, MIMO, Wi-Fi Direct, Bluetooth® 5.0
GPS GPS + GLONASS, Beidou, GALILEO
ROZMĚRY, HMOTNOST 249,3 x 164,3 x 7,1 mm

482g (Wi-Fi) / 483g (LTE)

BATERIE 7 300 mAh, rychlé nabíjení
OS/UPGRADE Android 8.1
PŘÍSLUŠENSTVÍ S Pen (součástí balení)
VIDEO Nahrávání: UHD 4K (3840 x 2160) při 30 fps

Přehrávání: UHD 4K (3840 x 2160) při 60 fps

AUDIO 4 reproduktory vyladěné od AKG, Dolby Atmos®

1 Životnost baterie se může lišit podle způsobu použití a nastavení. Na základě laboratorních testů.

2 Dostupnost funkcí se liší podle regionu.

3 V době uvedení na trh bude Daily Board zahrnovat fotogalerii, předpověď počasí, hodiny a kalendář.

4 Dostupnost a funkce služby Bixby se mohou lišit podle země nebo operátora. Hlasový asistent dokáže rozpoznat americkou angličtinu, standardní čínštinu a korejštinu. Nedokáže však rozpoznat všechny akcenty, dialekty a výrazy. Hlasové příkazy fungují u vybraných aplikací společnosti Samsung a třetích stran, jejichž počet neustále roste. Seznam kompatibilních aplikací naleznete v aplikaci Bixby v sekci „Apps with Voice“.

4 Mohou se lišit podle trhu a operátora.

4 Kapacity paměti a úložiště se liší podle regionu.

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace, které jsou v tomto dokumentu uváděny a týkají se výrobků, mimo jiné včetně informací o výhodách, designu, ceně, součástkách, výkonu, dostupnosti a funkcích výrobku, se mohou bez předchozího upozornění změnit.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.