Universal Robots poprvé představí nové coboty řady e-Series českým zákazníkům na veletrhu MSV 2018

Návštěvníci stánku UR budou mít navíc možnost se seznámit s aplikacemi a službami lokálních distributorů a s produkty partnerských firem platformy Universal Robots+

PRAHA, 1. srpna 2018Universal Robots , vedoucí globální dodavatel kolaborativních robotů, na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV 2018) v Brně poprvé naživo představí českým podnikům e-Series, inovovanou řadu kolaborativních robotů globálně uvedených letos v červnu na veletrhu Automatica v Mnichově. Expozici Universal Robots bude možné navštívit v hale G2, na stánku č. 20.

Návštěvníci stánku budou mít možnost se přesvědčit o schopnosti cobotů UR3e, UR5e a UR10e pokrýt efektivně ještě více aplikací díky vyšší přesnosti a citlivosti s využitím zabudovaného F/T senzoru a zajistit ještě vyšší úroveň bezpečnosti pro spolupráci s lidmi.  Uživatelé řady e-Series mohou očekávat rychlou návratnost investice, připravenost robota pro jakoukoliv současnou i budoucí aplikaci a dlouhodobé zvýšení produktivity.

Důležitou součástí stánku UR bude letos prezentace partnerského ekosystému Universal Robots+, který představuje způsob, jak maximalizovat návratnost investice do robota s využitím širokého spektra koncových nástrojů, doplňků a softwarových aplikací.  V rámci expozice tak bude možné se seznámit s produkty firmy OnRobot, dodavatele uchopovačů pro kolaborativní roboty, který díky letošní fúzi rozšířil své portfolio o produkty OptoForce and Perception Robotics. Další přidanou hodnotu automatizace na stánku demonstrují společnosti Amtech a DREAMland PLC, distributoři produktů Universal Robots na českém trhu.

„Naše letošní expozice je zaměřena na podniky, které hledají rychlý a jednoduše proveditelný způsob automatizace svých provozů,“ řekl Pavel Bezucký, obchodní ředitel Universal Robots pro Českou republiku a Slovensko.  „S prezentací bezpečných, flexibilních a jednoduše ovladatelných kolaborativních robotů, produktů Universal Robots+ a s hlubokými automatizačními zkušenostmi našich distributorů získají návštěvníci ucelený obrázek toho, jak snadné a efektivní dnes může být nasazení robotických technologií.“

Produkty Universal Robots bude možné vidět i na stáncích partnerských společností, například na stánku společnosti EXACTEC, která představí široké možnosti využití technologií UR. Samostatný stánek s řešeními Universal Robots bude mít na veletrhu také Amtech, který bude navíc bude prezentovat svou nedávno ohlášenou personální agenturu pro roboty.

O Universal Robots

Universal Robots je výsledkem mnohaletého intenzivního výzkumu v robotice. Produktové portfolio zahrnuje kolaborativní robotická ramena UR3, UR5 a UR10, pojmenovaná podle své nosnosti v kilogramech. Od vstupu prvního robota UR na trh v prosinci 2008 dosahuje společnost výrazného růstu a její robotická ramena se dnes prodávají ve více než 50 zemích po celém světě. Průměrná doba návratnosti nákladů na pořízení robotů UR je nejrychlejší v odvětví a činí pouhých 195 dní. Společnost má centrálu v dánském Odense, kde se odehrává i veškerý vývoj a produkce. V loňském roce dosáhla firma tržeb ve výši 170 milionů dolarů. Více naleznete na https://www.universal-robots.com/cs/.