O2 Smart Box slaví rok od zahájení prodeje. Dočkal se řady vylepšení i nových funkcí.

Z průzkumu operátora O2 vyplývá, že nejpoužívanějšími zařízeními pro chytrou domácnost jsou Senzor na dveře a okna, Chytrá zásuvka a Detektor kouře. O2 Smart Box je také nejlépe hodnocenou aplikací od O2 na Google Play (4,5 z 5) a App Store (3,9 z 5).

Uplynulý rok s O2 Smart Boxem:

  • V září loňského roku spustila společnost O2 svůj Internet HD, který ve spojení s O2 Smart Boxem se silnou Wi-Fi a centrem pro chytrou domácnost tvoří digitální srdce domácnosti.
  • V listopadu 2017 začalo O2 nabízet Detektor pohybu, který sleduje prostor před sebou a upozorní majitele Smart Boxu v případě jeho narušení. Také zapne světla nebo spustí televizi, když zákazník přijde domů a díky teplotnímu čidlu určí i vnitřní teplotu pokoje, kterou následně ukáže na displeji O2 Smart Boxu.
  • K tomu přibyl v únoru letošního roku Detektor zaplavení, který prostřednictvím sirén a upozornění v aplikaci O2 Smart Boxu varuje v případě úniku vody v domácnosti. Kromě toho umí také měřit okolní teplotu a tu pak zobrazit na displeji O2 Smart Boxu.
  • V březnu 2018 byl spuštěn prodej Chytré hlavicena topení, kde si na jednoduchém časovači uživatel nastaví přesný čas, kdy chce v domácnosti zatopit.
  • Velkým plusem bylo i březnové zahájení provozu Rodičovské kontroly omezení přístupu k internetu. U každého připojeného zařízení je díky tomu možné nastavit délku času, kdy nechce mít zákazník přístup k internetu. Už tak není potřeba kontrolovat děti, zda po nocích nejsou na tabletu či na počítači nehrají online hry.
  • O2 také na základě zpětné vazby a komunikace se zákazníky připravilo v květnu 2018 nový UX design doprovodné mobilní aplikace O2 Smart Box, který uživatelům ještě více zjednodušil jeho počáteční nastavení a ovládání. Celkově je tak aplikace více intuitivní a přehlednější, než je jí předchozí verze. V aplikaci mohou nově zákazníci využívat například záložku Robot, kde si mohou jednoduše nastavit mimo jiné automatické spuštění Alarmu, zalévání zahrady či spínání teploty v domácnosti.
  • V témže měsíci operátor O2 spustil i funkci Smart Wi-Fi, která umožňuje průběžným skenováním najít nejlepší a nejstabilnější Wi-Fi kanál. Zákazníci díky ní také už nemusejí ručně přepínat mezi pásmy 2,4 GHz a 5 GHz, O2 Smart Box to za ně udělá automaticky na každém připojeném zařízení.
  • Během května bylo také spuštěno vzdálené nastavení přístupu k pokročilým funkcím nastavení Wi-Fi – ještě bezpečnější šifrování a rozšířené ovládání O2 Smart Boxu, i když zrovna zákazník není na domácí Wi-Fi síti.
  • Poslední novinkou je Chytrý zámek, který společnost O2 spustila v červnu letošního roku. Chytrý zámek zabezpečí domácnost, ať už je zákazník stovky kilometrů daleko či hned u ní, ale zapomněl si například klíče. Vše může lehce ovládat přes mobilní telefon v aplikaci O2 Smart Box.

O2 Smart Box - milníky