Sony představuje dvě nové řady 4K HDR televizorů OLED AF9 a ZF9 LCD MASTER Series, které do vašeho domova přinášejí špičkovou kvalitu obrazu

Nové špičkové řady televizorů AF9 OLED a ZF9 LCD MASTER Series od společnosti Sony představují významný milník ve snaze přinést do domácností tu nejlepší obrazovou kvalitu, která věrně zprostředkuje záměr autora.

Společnost Sony Europe představila dvě nové řady televizorů. Obě nabízejí bezkonkurenční kvalitu obrazu, a to díky mnoha firemním technologiím a řešením, jež byly vyvinuty společností Sony. V jejich čele stojí obrazový procesor nové generace X1™ Ultimate. Nové řady televizorů AF9 OLED a ZF9 LCD nesou označení MASTER Series – jméno, které si Sony rezervuje výhradně pro modely televizorů s tou nejvyšší kvalitou obrazu. Cílem společnosti Sony je přinést obraz, který věrně zprostředkuje záměr tvůrce obsahu. MASTER Series tak přináší obrazovou kvalitu, která se blíží kvalitě obrazu u profesionálních monitorů ve filmovém produkčním studiu. Nejzkušenější odborníci společnosti Sony zabývající se kvalitou obrazu vytvořili velice přísný systém kritérií pro hodnocení výrobku a řídili se jím. Proto společnost Sony věří, že její vlajkové řady MASTER Series přinášejí tu nejvyšší kvalitu obrazu, která je v domácím prostředí dosažitelná.

Modely sérií AF9 a ZF9 MASTER Series jsou vybaveny nově vyvinutým obrazovým procesorem X1 Ultimate poslední generace. Tento procesor hraje u MASTER Series při vytváření realistického obrazu klíčovou úlohu. Společnost Sony má dlouhou tradici i odborné znalosti v oblasti vývoje profesionálních fotoaparátů a monitorů, proto dobře ví, že preciznost při výrobě citlivých součástek důležitých pro zpracování signálu vede k okamžitě viditelnému rozdílu celého obrazu. Obrazový procesor X1 Ultimate dokáže totiž inteligentně detekovat a analyzovat každý objekt na obraze. Děje se tak pomocí nové technologie Object-based Super Resolution pro výjimečnou přesnost a dokonalé detaily. Také objektově orientovaný HDR remaster prošel znatelným vylepšením a nyní umožňuje remasterování každého objektu zvlášť. Výsledkem je větší hloubka, dokonalejší zobrazení textury a celkově realističtější obraz.

V celé své historii spolupracovala společnost Sony vždy s profesionály. Společně se Sony Pictures Entertainment se podílela na aktivitách od vytvoření obrazového režimu, který splňoval nároky filmařů v novém miléniu, až po nedávnou standardizaci HDR a obě tyto novinky prosadila také ve filmové produkci. Sony v současnosti spolupracuje se společností Netflix, díky tomu mají modely MASTER Series režim „Netflix Calibrated Mode”. Tato unikátní funkce byla vyvinuta, aby přinášela stejnou kvalitu obrazu jako a studio evaluation master u televize a uchovala kreativní vizi a záměr autora. Pomocí jednoduchého nastavení v menu lze prostřednictvím režimu Netflix Calibrated Mode věrně reprodukovat vizuální zážitky, které vdechnou život každému filmovému či seriálovému příběhu. A fandové zábavy si tento zážitek mohou dopřávat také při sledování svých oblíbených televizních seriálů, filmů a dokumentů a mnoha dalších na Netflixu.

MASTER Series je také připravená pro CalMAN®, špičkový kalibrační software od Portrait Displays. CalMAN® splňuje náročné požadavky diváků a tvůrců obsahu vysílání a dlouhodobě umožňuje zachovat vysokou kvalitu obrazu. Je také široce využíván profesionály jako nástroj, pomocí něhož zajišťují kontrolu kvality tak, aby splňovala přísné požadavky tvůrců obsahu vysílání, produkce i postprodukce. CalMAN eliminuje problémy se zachováním kvality obrazu televizoru po celou dobu jeho životnosti.

Inovace televizního obrazu, zvuku a designu

Vlajková loď, model AF9, pak přichází s Pixel Contrast Booster, originálním panelovým ovladačem pro OLED od Sony. Ten rozšiřuje prostor barevné reprodukce při vysokém jasu.

Model AF9 OLED má špičkovou kvalitu zvuku díky nové technologii Acoustic Surface Audio+™.Technologie Acoustic Surface™ byla poprvé představena u série A1, která se dočkala pozitivních ohlasů, a letos ji následovala AF8. Zdokonalená technologie Acoustic Surface Audio+ dostala jeden aktivátor ve středu obrazovky a jeden kanál pro subwoofer navíc, celkově dosahuje její systém konfigurace kanálů 3.2. Dodatečný aktivátor umístěný ve středu obrazovky navíc funguje jako středový reproduktor schovaný za AT (akusticky transparentním) plátnem, které se používá v kinech. Se třemi aktivačními mechanismy a dvěma subwoofery natočenými do stran vytváří AF9 bohaté zvukové pole, které výrazně umocňuje divácký zážitek. AF9 má také režim „středový reproduktor“ (centre speaker), který umožňuje využívat technologii Acoustic Surface Audio+ jako středový reproduktor systému domácího kina.

AF9 představuje se svým OLED displejem mistrovské spojení dokonalého zážitku ze sledování a z poslechu. Její tvar i materiály působí měkce, má zaoblený rámeček a látkou potažený zadní stojánek. Díky těmto designovým prvkům klade AF9 důraz na svoji vizuální přítomnost, ale zároveň splývá se svým okolím.

LCD televizory ZF9 nabízejí novou technologii X-Wide Angle, která zajišťuje, že si obraz uchovává svoji kvalitu bez ohledu na to, z jakého úhlu se na něj člověk dívá. Zajišťuje širší pozorovací úhel a omezuje barevný posun při sledování televize mimo její osu, takže barvy zůstanou realistické, přestože člověk nesedí přímo před obrazovkou. Společně s technologií X-Motion Clarity™, která minimalizuje rozmazání pohybu, aniž by při tom obětovala jas displeje, pomáhá modelu ZF9, aby si poradil s obvyklými výzvami, kterým LCD displeje čelí.

Rámeček modelu ZF9 dostal černou texturovanou povrchovou úpravu připomínající digitální zrcadlovky, která vyniká v kontrastu s metalickým designem dalších částí televize. Minimalistický design byl použit také u stojánků, které jsou jednoduše vytvořeny z hliníku.

Obě série  AF9 i ZF9 mají operační systém Android TV™, který umožní poznávat svět filmů, hudby, fotografií, her, aplikací a mnoho dalšího. Funkce hlasového vyhledávání znatelně usnadňuje hledání obsahu, jejím prostřednictvím lze klást otázky či ovládat televizi. Díky vestavěnému Chromecastu™ je rovněž možné přenést obsah chytrého telefonu nebo tabletu na televizi. Přístup na Google Play™ pak umožňuje, aby si divák vychutnal všechny své   oblíbené filmy, televizní pořady a hry na televizi.

Společnost Sony bude o termínu dostupnosti MASTER Series pro Evropu informovat později.

Řada 4K HDR OLED televizorů MASTER Series AF9 (modely 55” a 65”)

  • Je vybavena OLED displejem s technologií Pixel Contrast Booster. 8 milionů samostatně svítících pixelů a originální panelový ovladač pro OLED přináší zásadně obohacený vizuální zážitek s bezkonkurenčním podáním černé, autentickými barvami a širokým pozorovacím úhlem.
  • Je vybavena obrazovým procesorem X1™ Ultimate, který zajišťuje špičkový divácký zážitek v kvalitě 4K HDR, a to díky následujícím technologiím: Object-based Super Resolution, objektově orientovaný HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR a duální databázové zpracování.
  • Acoustic Surface Audio+™ vytváří bohaté zvukové pole díky třem aktivačním bodům a dvěma subwooferům, které jsou natočeny stranou. Zásadně se tím zlepšuje divácký zážitek.
  • Disponuje režimem Features Netflix Calibrated Mode, který přenáší vizi autora obsahu přímo na obrazovku.
  • Podporuje profesionální kalibraci CalMAN.
  • Přináší jasné, zesílené barvy díky displeji TRILUMINOS™, který byl ještě zdokonalen pro vyšší přesnost podání barev.
  • Android TV™ umožní poznávat svět filmů, hudby, fotografií, her, hledání, aplikací amnoho dalšího. Hlasové vyhledávání slouží k hledání obsahu, prostřednictvím této funkce lze pokládat dotazy nebo ovládat televizi. Díky vestavěnému Chromecastu™ je možné přenést obsah chytrého telefonu nebo tabletu na televizi. Přístup na Google Play™ pak umožňuje, aby si divák užil všechny své oblíbené filmy, televizní pořady a hry na televizi.
  • Minimalismus s nádechem jemnosti: displej je jednolitý a zezadu má pouze stojánek, který jej podpírá.
  • Podporované HDR formáty: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

Řada 4K HDR LCD televizorů MASTER Series ZF9 (modely 65” a 75”)

  • Je vybavena obrazovým procesorem X1™ Ultimate, který zajišťuje špičkový divácký zážitek v kvalitě 4K HDR, a to díky následujícím technologiím: Object-based Super Resolution, objektově orientovaný HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR a duální databázové zpracování.
  • Přináší technologii X-Wide Angle, která minimalizuje barevné posuny při sledování televize ze strany. Uvidíte realistické odstíny a barevné tóny, ať už televizi sledujete z kteréhokoli místa.
  • Disponuje plným LED podsvícením pro ultra vysoký kontrast.
  • X-Motion Clarity™ zajistí, aby zůstaly rychlé akce čisté a plynulé. Přesně kontroluje pohybující se předměty na obraze a minimalizuje rozmazání. V případě rychle se pohybujících scén tak obraz zůstává realistický a beze ztráty jasu.
  • Disponuje režimem Netflix Calibrated Mode, který přenáší vizi tvůrce přímo na obrazovku.
  • Podporuje profesionální kalibraci CalMAN.
  • Je vybavena technologií X-tended Dynamic Range™ PRO pro dokonalou reprodukci kontrastu pomocí přesného vyvážení světelného výkonu na celé obrazovce, ztlumení některých oblastí a zesílení jiných. Dosahuje třikrát většího rozsahu než televizory s LED podsvícením a vylepšuje jakýkoli zdroj na kvalitu blížící se HDR s širším rozsahem jasu.
  • Přináší jasné, zesílené barvy díky displeji TRILUMINOS™, který byl ještě zdokonalen pro vyšší přesnost podání barev.
  • Android TV™ vám umožní poznávat svět filmů, hudby, fotografií, her, aplikací a mnoho dalšího. Hlasové vyhledávání slouží hledání obsahu, taktéž lze jeho prostřednictvím klást otázky nebo ovládat televizi hlasem. Díky vestavěnému Chromecastu™ je možné přenést obsah chytrého telefonu nebo tabletu na televizi. Díky přístupu na Google Play™ si pak divák může užívat svoje oblíbené filmy, televizní pořady a hry na televizi.
  • Systém skrytého vedení kabelů při umístění na stolek.
  • Podporované formáty: HDR10, Dolby Vision™, HLG.

Video k televizoru AF9 OLED ke shlédnutí ZDE

Video k televizoru ZF9 LCD ke shlédnutí ZDE

O společnosti Sony

Společnost Sony je vedoucí výrobce produktů na poli audio, video, her, komunikace, klíčovacích zařízení a informačních technologií jak pro spotřebitele, tak i pro profesionální trh. Společnost Sony zastává díky svému podnikání v hudebním a zobrazovacím průmyslu, v odvětví počítačové zábavy a online služeb unikátní pozici světového jedničky elektronického a zábavního průmyslu. Sony zaznamenala ve fiskálním roce končícím k 31.3.2018 úhrnné roční prodeje ve výši přibližně 77 miliard USD. Globální webová stránka společnosti Sony: http://www.sony.net/