Huawei je globální dvojkou v prodeji smartphonů

Praha, 2. srpna 2018 – Společnost Huawei se podle údajů zveřejněných společností IDC v druhém čtvrtletí roku 2018 stala druhým největším prodejcem smartphonů. Dosažení tohoto výsledku bylo do značné míry ovlivněno vynikajícími výsledky prodeje vlajkové lodi P20 Pro. Poprvé se tak Huawei stal druhým největším prodejcem smartphonů na světě.

Společnost Huawei drží konstantní a dynamický růst svých celosvětových prodejů od loňského roku. Své prodeje meziročně zvýšila o 41 procent. Ve druhém čtvrtletí roku 2017 měla společnost na kontě 38,4 milionů prodaných smartphonů na celém světě. Ve druhém čtvrtletí 2018 pak dosáhla rekordních 54,2 milionu prodaných telefonů. Růst regionu CEE & Nordic, jehož součástí je také český trh, dosáhl ještě lepších výsledků, a to nárůst prodejů o 56 % za stejné období.

„Nemohu dostatečně zdůraznit, jak důležitý je pro nás tento pozitivní vývoj. Zatímco někteří mohou na výsledky pohlížet jednoduše jako na čísla, pro nás je tempo růstu, stejně jako naše schopnost držet krok se světovým vývojem, klíčovým parametrem. Jedná se o hmatatelný důkaz odhodlání našich týmů a naší schopnosti přesně reagovat na potřeby lidí. Uděláme vše pro to, abychom i nadále pokračovali touto cestou,“ říká Yanmin Wang, prezident společnosti Huawei Consumer Business Group CEE & Nordic.

Úspěšné prodeje byly do značné míry podpořeny uvedením nového modelu Huawei P20 Pro, který je vybavený pokročilým kamerovým systémem s revoluční trojitou kamerou Leica, 5násobným hybridním zoomem a inovativními funkcemi fotografování s využitím umělé inteligence. Telefon je poháněn procesorem Kirin 970, který má v sobě zabudovanou umělou inteligenci a operační systém Android 8.1 má nadstavbu uživatelského rozhraní EMUI 8.1. Kromě technických specifik se telefon se vyznačuje nekonvenčním vzhledem, a to především svojí barevnou verzí Twilight inspirovanou polární září.

Huawei P20 Pro je oceněn mnoha prestižními oceněními, jako je například TIPA Awards za nejlepší fotomobil. Prestižní ocenění odráží úsilí návrhářů a inženýrů společnosti Huawei, kteří celosvětově vyvíjejí špičková zařízení pro spotřebitele a soustředí se na kvalitu, design a výkonnost. Huawei P20 Pro je také stále na špičce žebříčku DxOMark, který hodnotí a analyzuje kvalitu fotografií, fotoaparátů a objektivů.

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.