Motorola představuje mobilní zařízení s 5G

Praha, 3. srpna 2018 – Začátkem tohoto roku Motorola oslavila od svého vzniku 45 let. Od historicky prvního přenosného telefonu, přes ikonický RAZR, až k představení moto rodiny a revoluční modulární technologii moto mods zastává Motorola pozici inovativního lídra v oblasti mobilního průmyslu.

Společnost Motorola jako první propojí uživatele mobilních telefonů s 5G sítí za použití moto mod technologie. Přístup k 5G síti, která se vyznačuje 10krát rychlejším připojením, nižší latencí a větší šířkou pásma, posílí mobilní připojení a radikálně zlepší zážitek z používání chytrých telefonů.  

Připravte se na plynulé 4K živé přenosy, video hovory, hraní, VR bez zpoždění a nejvyšší rychlost stahování. Využívání 5G sítě udělá mobilní telefony uživatelsky rychlejší a firmám umožní dopřát svým zaměstnancům vyšší efektivitu a produktivitu kdekoli na cestách. 5G síť navíc zpřístupní takové zážitky, které si dnes ještě neumíme představit.

Po dvou letech zlepšování technologie focení, zvuku, životnosti baterky a dalších vlastností chytrých telefonů, Motorola opět využívá potenciál moto mods naplno a přichází s první přístupnou 5G technologií.

Dnes představujeme vůbec první mobilní zařízení s 5G, a startujeme tak novou éru přenosu videí, propojení s domácím zařízením, práce na dálku a AR/VR hraní. Pro překročení tohoto významného milníku se Motorola spojila se společností Qualcomm a využila modem Snapdragon X50.

Nekonečné možnosti s 5G

V Motorole stavíme na dlouholeté historii inovací a naším cílem je zákazníkům vždy zpřístupnit užitečnou technologii co nedříve a nikdy nepřestávat vymýšlet a šířit nejlepší mobilní přístroje na světě. Dnes posouváme mobilní technologii na další level tím, že měníme nejen přístroj, ale také to, co ho pohání.

Stahování s 5G: Sledujte nerušeně své oblíbené seriály

V dnešní době se dělá vše od jezení až po sledování seriálů v neustálém pohybu. Průzkumy potvrzují, že 50 % mileniálů upřednostňuje sledování videí na svém chytrém telefonu. S 5G sítí si budete moci stáhnout ty nejnovější epizody vašeho oblíbeného seriálu v HD kvalitě kdekoli na zemi, klidně i jen pár minut před vzlétnutím vašeho letadla.

Mobilní prohlížení s 5G: Nezmeškejte už žádný GÓÓÓÓL

Během Mistrovsví světa ve fotbale se pokusilo připojit k živému vysílání celkem 486 milionů uživatelů, 93 milionů z nich však neúspěšně. Stály za tím chyby přenosu a pomalé připojení. S 5G sítí budete moci sledovat zápasy živě bez zpoždění a vyhnout se tak přeplněným stadionům. V budoucnu zpřístupní 5G neskutečné VR záběry, díky kterým budete mít pocit, jako byste se nacházeli přímo na hřišti.

Sdílení s 5G: Zachyťte dokonalý moment a okamžitě jej sdílejte s rodinou a přáteli

Je důležité mít takový přístup k síti, na který se můžete spolehnout a který vám vždy dovolí sdílet vaše nejoblíbenější momenty z dovolené. S 5G sítí můžete nahrát a poslat až 300 fotek a to dříve, než si doma stihnete udělat Mai Tai. V budoucnu navíc 5G síť zvládne překládat z cizích jazyků v reálném čase, což na exotické dovolené jistě každý ocení. Promluvit si s průvodcem, zaměstnanci hotelu či navázat nová přátelství tak půjde snadněji než kdy dřív.

Hraní s 5G: Hrajte celou noc s nekončícím připojením

5G síť redukuje zpomalení a načítání pro AR i VR, a tento zlepšený zážitek znamená, že možnosti hraní neznají žádné limity. Předpokládá se, že v roce 2019 bude 40 % zákazníku ve Spojených státech používat na svých mobilních zařízeních AR aplikace. 5G vytváří svět, ve kterém si vaše děti budou moci za použití AR brýlí hrát v parku s naprosto reálně vypadajícími superhrdiny.

Vzdělání a 5G: Učte se i mimo školní lavice

V současné době používá více jak 88 % žáků základních a středních škol při studiu či domácích úkolech svůj chytrý telefon alespoň jednou týdně, na úrovni vysokých škol poté používá chytrý telefon pro práci spojenou se školou 64 % studentů.  S AR budou moci žáci i studenti navštěvovat historické památky, znovu prožít důležité proslovy či pracovat na projektech se studenty z celého světa a to v reálném čase.

Celý příspěvek naleznete na blogu http://blog.motorola.com

O společnosti Motorola

Lenovo Group Holdings získal společnost Motorola Mobility LLC v roce 2015. Motorola Mobility je stoprocentní dceřinou společností Lenovo a je zodpovědná za návrhy a výrobu všech mobilních telefonů pod značkou Moto.  

O společnosti Lenovo

Lenovo, společnost s obratem 43 miliard USD, je lídrem v poskytování inovativních spotřebitelských, komerčních a podnikových technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.