Cisco akvíruje společnost Duo Security za 2,35 miliardy dolarů. Umožní tím bezpečné připojení k aplikacím v libovolné síti

Praha, 6. srpna 2018 – Společnost Cisco oznámila záměr akvírovat soukromou společnost Duo Security. Ta je předním poskytovatelem jednotného bezpečnostního přístupu a vícefaktorového ověřování prostřednictvím cloudu. Jejich řešení ověřuje identitu uživatele a stav zařízení ještě před poskytnutím přístupu k aplikacím, a tím pomáhá předcházet narušení kybernetické bezpečnosti. Díky integraci sítí, zařízení a cloudových bezpečnostních platforem Cisco se zero-trust autentizací od Duo Security se uživatelé zákazníků společnosti Cisco snadně a bezpečně připojí k jakékoliv aplikaci v síti. Hodnota akvizice je 2,35 miliardy dolarů.

Kyberútočníci dnes vědí, že jedním z nejúčinnějších způsobů, jak získat přístup k podnikovým systémům, je prostřednictvím získaných uživatelských hesel nebo zařízení. Studie společnosti Verizon zjistila, že většině úspěšných hackerských útoků pomohlo odcizené nebo slabé heslo. I proto se společnosti Cisco a Duo Security rozhodly spolupracovat při navrhování podnikové infrastruktury, kde jsou uživatelé, zařízení a aplikace centrem moderní bezpečností architektury.

Akvizice společnosti Duo Security umožní společnosti Cisco:

  • Rozšířit technologii intent-based sítí do multicloudového prostředí. Společnost Cisco v současné době poskytuje on-premise kontrolu přístupu k síti prostřednictvím produktu Cisco ISE (Identity Services Engine). Řešení postavené na modelu software jako služba (SaaS) od společnosti Duo Security bude integrováno s Cisco ISE, a tím poskytne cloudově řízený přístup k aplikacím.
  • Zjednodušit politiku pro cloudovou bezpečnost. Ověřením uživatele a zařízení přidá Duo Security řešení pro zvýšení důvěryhodnosti identity do cloudových produktů od společnosti Cisco (například do řešení Secure Internet Gateway, Cloud Acces Security Broker či Enterprise Mobility Management).
  • Zvýšit dosah viditelnosti koncových zařízení. Viditelnost koncových bodů společnosti Cisco, která čítá více než 180 milionů spravovaných zařízení bude rozšířena o viditelnost mobilních a nespravovaných zařízení společnosti Duo Security.

Společnost Duo Security i nadále povede spoluzakladatel Dug Song a připojí se ke kolegům z jednotky Network and Security Business. Tento tým řídí výkonný viceprezident a generální ředitel David Goeckeler. Akvizice by měla být dokončena během prvního čtvrtletí fiskálního roku 2019 společnosti Cisco.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.