Nová kampaň Saatchi & Saatchi pro IKEA

OOH kampaň společnosti IKEA zaměřená na úložné prostory poběží až do poloviny srpna 2018. Doplňující TV spot navazuje na klíčové vizuály, které jsou k vidění na velkoformátových plachtách, obrandovaných skříňkách, bigboardech a CLV. Celá kampaň je podpořena i v digitálních médiích. Za její kreativou v ATL a bannerové digitální kampani stojí agentura Saatchi & Saatchi.

Cílem kampaně zaměřené na úložné prostory je komunikace významu úložných prostorů a benefitů, které přinášejí v každodenním životě. Kampaň chce ukázat, že díky chytrým úložným systémům uzpůsobeným na míru potřebám, koníčkům a všemu, co život přinese, mohou mít zákazníci lepší a organizovanější život.

Hlavním konceptem kampaně je slogan „Život toho přináší spoustu. Uložte si všechno.“ „Většina z nás si ukládá věci, o kterých si myslí, že bude mít šanci je znovu využít – od suvenýrů z dovolených přes sportovní náčiní po předměty vyvolávající vzpomínky. Často právě nedostatek místa a touha uložit si vše potřebné přetváří naše domovy na méně útulné a neorganizované,“ vysvětluje copywriter Jindřich Jinoch z agentury Saatchi & Saatchi.

Úložné prostory však mohou do každodenního života přinést velké benefity. „Chtěli jsme kampaní ukázat, že se nad nimi dá přemýšlet jinak. Úložné systémy IKEA umožňují schovat si vše, bez kompromisu,“ doplňuje Fruzsina Varga, campaign leader pro Česko, Maďarsko a Slovensko z IKEA.

O IKEA Group

IKEA je společnost se švédskými kořeny, vyrábějící bytové zařízení. V roce 1943 ji založil Ingvar Kamprad. Krédem IKEA je „vytvářet lepší každodenní život pro co nejvíce lidí“. Z obchodního hlediska si klade za cíl nabízet široký sortiment kvalitně navrženého, funkčního a dostupného bytového zařízení za ceny tak nízké, aby si co nejvíc lidí mohlo dovolit zařídit vlastní domov vkusně a funkčně. IKEA Group 100% patří INGKA Holding B.V. a kontrolovaným subjektům. IKEA Group je jednou z 11 franšíz IKEA a je největším prodejcem bytového zařízení na světě. Provozuje 355 obchodních domů ve 29 zemích. V roce 2017 přivítaly obchodní domy IKEA Group 817 milionů návštěvníků a stránka www.IKEA.com zaznamenala 2,1 miliardy přístupů.

O Saatchi & Saatchi

Agentura Saatchi & Saatchi je známá svými vynikajícími kreativními nápady, které mezi spotřebiteli a produkty vytvářejí silná emocionální spojení. Síť agentury Saatchi & Saatchi zahrnuje 114 kanceláří a čítá 6500 zaměstnanců v 67 zemích. Mezi její globální klienty patří společnosti HSBC, P&G, Toyota, Visa a GSK. Saatchi & Saatchi je součástí skupiny Publicis Communications a má kanceláře v rámci agentury Publicis One. Obě tyto společnosti jsou součástí Publicis Groupe, třetí největší komunikační skupiny na světě. V České republice byla pobočka agentury Saatchi & Saatchi založena roku 1992. www.saatchi.com