Novým viceprezidentem pro lidské zdroje a majetek Vodafonu bude Carl Clarke – expert na fúze a akvizice

8. srpna 2018, Praha – Brit Carl Clarke povede od 1. září oddělení lidských zdrojů a majetku v českém Vodafonu. Do České republiky přichází z pozice ředitele personálního řízení a strategie pro podporu lidských zdrojů skupiny Vodafone a s dlouholetými zkušenostmi z oblasti fúzí, akvizic a významných organizačních změn.

Carl Clarke nastoupil do společnosti Vodafone v roce 2014 jako vedoucí organizační efektivity, kde pracoval s týmy po celé Evropě v oblasti fúzí, akvizic, změn firemní kultury a efektivity týmů. Před nástupem do společnosti Vodafone zastával Carl mezinárodní role v oblasti lidských zdrojů v organizacích, které procházely významnými změnami a obnovou.

Carl Clarke sbíral zkušenosti nejen ve Velké Británii, ale i v Tunisku a Kanadě, kde vedl oddělení lidských zdrojů pro energetickou firmu Centrica Energy Canada. Zde spolupracoval na akvizici a integraci společností Shell a Suncor Energy. Tato fúze následně zdvojnásobila vliv společnosti Centrica Energy v Kanadě a vyústila v rozsáhlé organizační a kulturní změny.

Vedle práce se věnuje studiu psychologie práce na Univerzitě v Coventry se specializací na odolnost vůči digitálním hrozbám (v angličtině jako „digital resilience“). Již 13 let žije se svým partnerem v registrovaném svazku, a nejen proto je Carl velkým zastáncem diverzity ve společnosti a na pracovišti. Poslední tři roky stál v čele aktivit na podporu LGBT+ komunity a pomohl tak Vodafonu zařadit se mezi nejlepší LGBT+ zaměstnavatele na světě.

O Vodafone Czech Republic

Vodafone Czech Republic je od roku 2005 součástí jedné z největších telekomunikačních skupin na světě Vodafone Group. V České republice poskytuje služby více než třem milionům zákazníků. Od roku 2007 přináší Vodafone komplexní telekomunikační služby pro firemní zákazníky prostřednictvím řešení Vodafone OneNet a nyní provozuje více než milion firemních SIM karet. O rok později Vodafone představil Turbo Internet a začal rychlým mobilním internetem pokrývat venkov a menší města. V současnosti nabízí nejrychlejší a nejrozšířenější síť mobilního internetu na tuzemském trhu. Aktuálně se Vodafone soustředí na rozšiřování LTE do všech koutů České republiky. V souladu s principy udržitelného podnikání se Vodafone začátkem roku 2015 přestěhoval do nové, ekologické centrály ve Stodůlkách. Jeho Nadace Vodafone již rozdělila více než 195 milionů korun. Za 12 let od svého založení se dostala na přední místa v hodnocení firemních nadací. Patří mezi nejdůležitější podporovatele a investory do technologických sociálních inovací, které zlepšují život společnosti a znevýhodněných skupin. Více informaci na www.vodafone.cz