Tiskárny a čtečky od Zebra Technologies naplňují vizi Průmyslu 4.0

„Kdo chce zůstat konkurenceschopný, musí se přizpůsobit, nebo bude nevyhnutelně zaostávat,“ píše se ve studii společnosti Zebra věnované revolučním změnám v průmyslu. Jak ale nahradit zastaralé systémy výroby za nové bez zbytečných ztrát a zpomalení?

PRAHA – 8. srpna 2018 – Manufacturing Plant Floor Study, kterou provedla společnost Zebra v roce 2017, ukazuje, že v současné době sice 27 procent z dotázaných shromažďuje údaje z výroby, dodavatelských řetězců a o pracovnících, nicméně záznamy zůstávají v takzvaných datových silech, která brání jejich sdílení. Pro systémy, které vzájemně nekomunikují, je prakticky nemožné přeměnit shromážděná data v cokoliv užitečného. Přitom cílem každého výrobce je úspěšná produkce, a zavádění propojení mezi zařízeními je zásadní při uskutečňování Průmyslu 4.0.

Avšak pokusy o propojení datových sil mohou přinést nečekané výzvy a být i nákladné.

První kroky k internetu věcí v průmyslu

Existuje řešení, které nejen zlepšuje používání tiskáren čárových kódů a ručních čteček čárových kódů ve výrobě, ale také odstraňuje převaděče, nebo síťová zařízení třetích stran. Pracovníci se nemusí učit nový systém, protože jej umožňuje řada stávajících tiskáren a čteček. Odstranění zastaralých zařízení je efektivnější než instalace zcela nového systému.

Network Connect od Zebry snadno propojí tiskárny a čtečky přímo do sítě Industrial Ethernet, aniž by bylo zapotřebí dalšího konverzního vybavení. Propojení zařízení s programovatelným logickým automatem (PLC) navíc podniku ušetří mnoho hodin práce s nastavováním, managementem a odstraňováním problémů. Zvyšuje se tak spolehlivost zařízení, doba odezvy i bezpečnost. Nastavení je snadné. Při použití průmyslové sítě není třeba žádat o podporu ani IT oddělení. Kromě toho lze propojená zařízení lehce spravovat odkudkoliv.

Jaké vybavení má Zebra k dispozici?

Tiskárny

Tiskárny Zebra vybavené funkcí Link-OS jsou navržené pro roky výkonu v těch nejnáročnějších prostředích a tak, aby rostly s vyvíjejícími se potřebami uživatelů. Tiskárny poskytují přímé připojení k PLC pomocí programu Zebra Programming Language (ZPL), který eradikuje převodník a externí kabely. Snadné přidání profilů specifických pro Ethernet/IP a Logix Studio 5000 usnadňuje programování tiskárny a eliminuje potřebu zapisovat rozsáhlý kód pro práci s častými úkoly.

Skenery

Zebra 3600 Ultra-Rugged Series je novou třídou ruční čtečky, která je vybavená nepřerušitelným výkonem za jakýchkoli pracovních podmínek. Všechny modely nabízejí vynikající skenovací výkon u prakticky všech čárových kódů. Robustní design zajišťuje funkcionalitu v náročných prostředích a je vybavený nejmodernějším nástrojem pro správu.

DALŠÍ INFORMACE

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/43874659442/sizes/l

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/43874659222/sizes/l

https://www.flickr.com/photos/pramconsulting/43874653292/sizes/l

Více informací na stránkách Zebra Technologies

Účet společnosti Zebra Technologies na Facebooku

Účet společnosti Zebra Technologies na LinkedInu

Účet společnosti Zebra Technologies na Twitteru – @ZebraTechnology

O společnosti Zebra Technologies
Zebra (NASDAQ: ZBRA) umožňuje firmám, aby se staly stejně chytré a propojené jako svět, ve kterém žijeme. Informace v reálném čase – získané z vizionářského řešení zahrnující hardware, software a služby – poskytují organizacím konkurenční výhody, které potřebují, aby zjednodušily postupy, věděly více o svém byznysu a podporovaly své pracovníky v terénu na cestě k úspěchu v dnešním světě, kterému vládnou data.