Tým Adastry posiluje Lenka Nováková. Nastupuje na pozici ředitelky divize internetu věcí

PRAHA, 8. srpna 2018 – Společnost Adastra přijala do divize internetu věcí (IoT) novou ředitelku, Lenku Novákovou, která přichází ze společnosti G4S Cash a Secure Solutions. Jejím cílem bude zavádění IoT scénářů pro klienty ze segmentu bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací a retailu. Zároveň bude mít na starosti akvizice nových klientů z oblasti strojírenství nebo petrochemie.

Adastra, která se specializuje na digitální transformaci, získala v Lence Novákové potřebnou posilu pro další expanzi v oblasti IoT. „Oblast IoT chápeme jako nový a velmi bohatý zdroj dat. Je to přirozené rozšíření našich řešení v oblasti zpracování a analýzy dat a současně klíčová komponenta digitalizace,” řekl Pavel Kysela, generální ředitel společnosti Adastra ČR. “Jedním z úkolů nové ředitelky divize proto bude propagace využití IoT jak u stávajících zákazníků, tak i akvizice klientů ve zcela nových tržních segmentech jako jsou například utility, strojírenství, petrochemický a farmaceutický průmysl,” dodává Kysela.

Lenka Nováková přichází do Adastry po osmiletém působení ve společnosti G4S Cash Solutions a G4S Secure Solutions, kde zastávala nejrůznější manažerské pozice. Byla navíc i předsedkyní představenstva v G4S Secure Solutions a jednatelkou G4S Services.

Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze (VŠE) a po ukončení studia strávila dva roky na University of Northern Virginia, kde získala titul MBA v oboru finanční management. Po návratu do České republiky pokračovala v postgraduálním studiu opět na VŠE.

Rodačku z Mladé Boleslavi můžete potkat také na golfovém hřišti, v posilovně nebo cestou na letiště, odkud odlétá poznávat nové země.

O společnosti Adastra

Adastra je mezinárodní konzultační společnost, která dodává funkční odvětvová řešení usnadňující přechod do digitální éry. Od svého vzniku v roce 2000 se zaměřuje na zpracování dat, jejich analýzu a budování datových skladů. Data i nadále stojí v centru všech aktivit firmy. Hlavní kompetence se postupně rozšířily o oblasti internetu věcí (IoT), big dat, umělou inteligenci nebo vývoj mobilních aplikací. Cílem společnosti je prostřednictvím chytrých datových řešení přispívat k rozvoji byznysu zákazníků. Patří mezi ně přední globální i lokální společnosti z oblasti financí a bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikací, obchodu, automobilového průmyslu a řady dalších odvětví včetně státní správy. Zhruba 1500 konzultantů Adastry realizuje projekty po celém světě z 12 kanceláří. Obrat společnosti v roce 2016 dosáhl 2,3 miliardy korun. Více na www.adastra.cz nebowww.adastragrp.com.