Konica Minolta hledá zaměstnance. Nabízí práci na unikátním projektu a nadstandardní plat

BRNO, 9. SRPNA 2018 – Japonská Konica Minolta patří mezi největší zahraniční IT společnosti působící v Česku. Společnost nyní hledá nové IT specialisty v Jihomoravském kraji. Kromě nadstandardního finančního ohodnocení jim nabízí možnost pracovat na unikátním produktu, který nemá v Česku obdoby. Právě zajímavá práce je pro specialisty v IT oborech při výběru nového zaměstnavatele rozhodující.

Po světě má Konica Minolta celkem čtyři inovační centra, ve kterých hledá příležitosti, jak vylepšit stávající výrobky, a vyvíjí i zcela nová řešení. Jedno z nich sídlí v Brně, nyní má 72 zaměstnanců. Firma ale hledá další, kteří se budou moci podílet na vývoji nového produktu Workplace Hub i rozvoji celé nadnárodní společnosti. „K oceňování zaměstnanců přistupujeme individuálně. Obecně nabízíme oproti jiným IT firmám nadprůměrné platové ohodnocení. Mezi benefity zaměstnanci najdou výhody typické pro IT pozice – od oblíbeného homeoffice přes osobní volno navíc po relax zóny a sportovní vybavení na pracovišti. Pro většinu uchazečů je ale největším benefitem možnost být u zrodu nového produktu a mít možnost ovlivnit transformaci společnosti Konica Minolta na firmu poskytující spravované IT služby. S tím se pojí velmi zajímavé kariérní možnosti včetně postupu na globální pozice v rámci korporace. Naše nabídka zaměstnání, která přináší automaticky možnost poznat japonskou kulturu, mentalitu a fungování japonské společnosti, je v brněnském IT odvětví unikátní,“ řekl Radek Sedláček, Operations and Project Manager společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech.

Už od roku 2013 rostou tržby Konica Minolta v segmentu IT služeb. Jen v oblasti softwarových řešení dosáhla společnost v loňském roce obratu 252 milionů korun. Díky růstu zájmu o softwarové služby hledá brněnské inovační centrum nové zaměstnance. „Nabízíme zajímavou práci s nejnovějšími technologiemi, vyrábíme zbrusu nový produkt v podstatě od nuly, tedy zcela po svém, za použití nástrojů a metodik, které si sami vybíráme. Náš tým neustále roste a mění se také požadavky na pracovní pozice. Zatímco v minulosti jsme hledali zejména vývojáře a testery samotného jádra naší platformy Workplace Hub, dnes potřebujeme i další role, jako jsou například velice technicky zdatní zaměstnanci podpory tohoto nového revolučního produktu jako celku. Hledáme systémové architekty, support inženýry, SW vývojáře, SW QA inženýry, produktové QA inženýry a máme na seznamu i pár zajímavých pozic, jako je Technical Writer, SCRUM Master, release koordinátor nebo hlavní QA inženýr,“ popsal Radek Sedláček.

Díky dlouhodobě nízké míře nezaměstnanosti není ale snadné nové pracovní síly sehnat. Pravidla hry na trhu práce se mění, svého zaměstnavatele si vybírají kandidáti. Tento trend je nejvíce patrný právě v oblasti IT a nových technologií. Podle personalistů musí firmy pod tlakem pracovního trhu například zkracovat délku výběrových řízení. „Vedle zrychlení procesu náboru nových zaměstnanců je třeba změnit i způsob jejich hledání. Potencionální uchazeče oslovujeme novými cestami a komunikačními kanály, připravujeme náborová videa, kde prezentujeme samotný projekt, na kterém budou IT specialisté pracovat, nebo propojujeme uchazeče přímo s manažery projektu,“ řekla Olga Hyklová, majitelka a výkonná ředitelka personální agentury Advantage Consulting, která pro společnost Konica Minolta nové zaměstnance hledá.

 

KONICA MINOLTA, www.konicaminolta.com

Společnost je lídrem tuzemského trhu kancelářských i produkčních zařízení. Konica Minolta nabízí v České republice vlastní perfektně vyškolený tým servisních techniků, který pokrývá celou republiku a rychle a spolehlivě reaguje na náročné požadavky zákazníků. Díky kvalitě zákaznických služeb byla česká pobočka vyhlášena nejlepším zastoupením v evropském regionu. Na českém trhu je Konica Minolta jednička v prodeji černobílých a barevných multifunkčních zařízení formátu A3. Společnost Konica Minolta v České republice vykázala za rok 2017 tržby ve výši 1,83 miliardy korun. V meziročním srovnání jde téměř o čtyřprocentní nárůst, za kterým stojí zejména dynamický vývoj prodejů v segmentu IT služeb.

WORKPLACE HUB, www.workplacehub.konicaminolta.com/cs  

Workplace Hub je inovativní řešení podnikového IT, sjednocující všechny technologie organizace pomocí jediné centralizované platformy. Workplace Hub je navržen pro pracoviště budoucnosti všech velikostí a podporuje jejich digitální transformaci. Workplace Hub funguje jako centrum, zjednodušující a zefektivňující IT organizace při snížení celkových nákladů na správu IT. Zároveň dokáže poskytovat v reálném čase datové analýzy, které pomohou ke zlepšení firemních procesů.

ADVANTAGE CONSULTING, www.acjobs.cz

Personální agentura Advantage Consulting je největší česká personální agentura v oblasti Recruitmentu. Od roku 2002 pomáhá uchazečům o zaměstnání s jejich uplatněním na trhu práce. Síť poboček má po celé ČR. Zajišťuje komplexní služby v oblasti lidských zdrojů, poradenství v otázkách náboru a hodnocení nových či stávajících zaměstnanců.