VMware převezme Dell EMC Service Assurance Suite s cílem urychlit poskytovatelům komunikačních služeb přípravy na sítě 5G

VMware bude telekomunikačním operátorům poskytovat řešení pro zajištění kvality služeb u nových produktů v dnešních i budoucích sítích 5G

Praha / PALO ALTO, Kalifornie, 14. srpna 2018 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) dnes oznámila konečnou dohodu o převzetí technologie a týmu Dell EMC Service Assurance Suite — softwaru pro kontrolu stavu sítě, sledování výkonu a analýzu příčin problémů pro poskytovatele komunikačních služeb a jejich zákazníky — od společnosti Dell EMC. Začlenění technologie Dell EMC Service Assurance Suite do portfolia NFV řešení VMware pro telekomunikace znamená, že poskytovatelé komunikačních služeb budou moci zajistit spolehlivost provozu v páteřních sítích, cloudu a IT doménách na fyzické i virtuální infrastruktuře a rychleji zavádět nové konkurenceschopné služby.

Zákazníci převádí stávající služby ze 4G na 5G a zajištění kvality ze strany poskytovatele komunikačních služeb je pro ně klíčové. Softwarové řešení Dell EMC Service Assurance Suite poskytuje operátorům automatizované funkce pro správu založené na přesné analýze základních příčin problémů. Společnost VMware, která je předním dodavatelem infrastruktury pro virtualizaci síťových funkcí (NFV), bude po dokončení transakce využívat řešení Dell EMC Service Assurance Suite na pomoc zákazníkům s urychlením zavádění virtuálních síťových funkcí s komplexním zajištěním kvality služeb.

VMware zároveň s technologickým řešením přebírá i celý tým odborníků Dell EMC Service Assurance Suite, který již více než deset let buduje vztahy se zákazníky. Základní nabídka řešení Dell EMC Service Assurance Suite je mezi poskytovateli komunikačních služeb dobře známá díky svým mimořádným schopnostem při odhalování příčin problémů. Více než 50 poskytovatelů komunikačních služeb z celého světa včetně mnoha nejdůležitějších operátorů využívá funkce Dell EMC Service Assurance Suite k provozování nových služeb pro široké spektrum zákazníků, včetně podniků i orgánů státní správy a samosprávy. Po dokončení transakce VMware plánuje investovat do rozšiřování schopností platformy jako klíčové součásti svého portfolia NFV řešení pro telekomunikace a zaměřit se na modernizaci a inteligentní automatizaci. Zákazníci Dell EMC budou mít i nadále přístup k řešením Dell EMC Service Assurance Suite v souladu se smlouvou o obchodním zastoupení uzavřenou mezi VMware a Dell EMC.

Software jako nástroj zjednodušování sítí

Operátoři pod tlakem na výnosy i zisk přechází u svých páteřních síťových prostředí z hardwarového přístupu na softwarově definovaný přístup s využitím virtualizace síťových funkcí (NFV). To je důležité z hlediska poskytování flexibilních služeb a využití nových tržních příležitostí. Schopnost operátorů rychle virtualizovat však snižuje nedostatek nástrojů po analýzu základních příčin problémů. Ta nabývá na důležitosti vzhledem k rychlým změnám probíhajícím v sítích operátorů v souvislosti se zaváděním služeb 4G jako přenos hlasových hovorů přes LTE (VoLTE) a s přípravami na pokročilé aplikace v sítích 5G pro IoT, umělou inteligenci, strojové učení a rozšířenou nebo virtuální realitu.

Řešení Dell EMC Service Assurance Suite nabízí sadu nástrojů pro zajištění kvality služeb včetně analýzy základních příčin problémů, podrobného přehledu o fyzických a virtuálních sítích a cloudových prostředích a informací o využití zdrojů a dodržování garantované úrovně služeb. Díky tomu mohou poskytovatelé komunikačních služeb vizualizovat, analyzovat a optimalizovat svá prostředí a zrychlit řešení potíží, přičemž je prokázáno, že aktivní vyhledávání problémů zlepšuje návratnost investic do NFV a IT. Řešení Dell EMC Service Assurance Suite bude rozšířeno o přední technologie VMware, včetně VMware vCloud NFV, VMware vRealize Operations, VMware vRealize Network Insight, Wavefront by VMware a VMware NSX SD-WAN by VeloCloud.

VMware se dlouhodobě věnuje segmentu poskytovatelů komunikačních služeb

Nejnovější akvizice je dokladem sílícího zájmu společnosti VMware o telekomunikační odvětví. Posiluje také synergii mezi ní a společností Dell EMC. Z kombinace jejich řešení budou mít prospěch právě zákazníci z řad poskytovatelů komunikačních služeb.

„Operátoři připravují sítě 5G a stále větší měrou je virtualizují pomocí virtualizace síťových funkcí neboli NFV. Zajištění kvality služeb je klíčové pro každou síť. Osvědčené kvality softwarového řešení Dell EMC Service Assurance Suite spolu s inovativním přístupem společnosti VMware pomohou poskytovatelům komunikačních služeb modernizovat a urychlit transformaci sítí pomocí NFV,“ říká Shekar Ayyar, výkonný viceprezident společnosti VMware pro strategii a rozvoj a generální ředitel divize Telco NFV. „Tým Dell EMC Service Assurance Suite významně posílí naše aktivity v oblasti NFV a pomůže nám nabízet bezkonkurenční řešení pro zajištění kvality služeb.“

O společnosti VMware
Software společnosti VMware je základem komplexní digitální infrastruktury na celém světě. Její výpočetní, cloudová, mobilní, síťová a bezpečnostní řešení ve spolupráci s ekosystémem 75 000 partnerů pomáhají budovat dynamická a efektivní digitální prostředí více než 500 000 zákazníků z celého světa. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a letos slaví dvacet let od uvedení přelomové technologie, z níž mají prospěch podniky i společnost. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html