Cílové částky spoření s Golden Gate už vzrostly na 11,5 miliardy

Praha, 16. srpna 2018 – Golden Gate CZ, lídr českého trhu s investičním zlatem a stříbrem, zvýšil v pololetí objem cílových částek spořicích smluv na 11,5 miliardy korun. To představuje meziroční nárůst o 21 procent. Od začátku roku cílové částky vzrostly o 1,6 miliardy korun.

Celkem společnost v první půlce letošního roku prodala 533 kilogramů investičního zlata a 6 747 kilogramů stříbra. Tržby firmy dosáhly v prvním pololetí roku 2018 689 milionu korun, loni to bylo 756 milionu. Zisk společnosti před zdaněním dosáhl 11,1 milionu Kč, stejně jako loni o pololetí.

Golden Gate CZ také v minulých týdnech otevřela nové pobočky v Českých Budějovicích, Ústí nad Orlicí a v Otrokovicích.

Zájem investorů o fyzické zlato podle analýzy poradenské společnosti CPM Group v posledních pěti letech celosvětově roste. Stejně je tomu i v Česku, kde ale vlastnictví drahých kovů zdaleka nedosahuje takového podílu v investicích a spoření jako na Západě.

„Fyzické zlato nebo stříbro vlastní zhruba tři procenta Čechů, v Německu je to více než dvojnásobek. Objem tvoří v Česku zhruba 0,2 procenta z více než 5,5 bilionu korun, které mají lidé v České republice ve finančních produktech. Naším cílem je dostat drahé kovy do každé české domácnosti,“ říká Vladimír Brůna, předseda představenstva Golden Gate CZ.

Typický klient si do zlatých investic ze svých příjmů pravidelně odkládá měsíčně nejčastěji 1 500 korun do spoření s průměrnou cílovou částkou kolem 750 tisíc korun.

„Český trh s drahými kovy je stále ještě na svém počátku, proto v následujících letech předpokládáme další nárůst investic do zlata a stříbra. Cena zlata od začátku roku vzrostla o tři procenta na dnešních 1181 dolarů za unci. Zlato ale může letos atakovat hranici 1400 dolarů a stříbro 19 až 20 dolarů za unci,“ dodává Vladimír Brůna.

Obliba drahých kovů ve formě spoření nebo investic se podle průzkumu NMS v Česku se za poslední rok zdvojnásobila. Nyní by spoření do zlata nebo stříbra volilo 29 procent lidí. Vyšší částky spoří lidé s vyšším vzděláním a lidé s vyššími čistými příjmy domácnosti. Spořit do zlata jde už od 500 korun měsíčně.

 

O GOLDEN GATE CZ a.s.

Společnost GOLDEN GATE CZ a.s. byla založena s cílem učinit investici do fyzického zlata a stříbra dostupnou široké veřejnosti. V současné době je GOLDEN GATE CZ a.s. lídrem na trhu spoření do fyzického zlata a stříbra
v ČR. Svým klientům nabízí širokou škálu spořicích programů již od 500 Kč měsíčně, včetně spoření na důchod, spoření pro děti a spoření k zajištění hypotečního úvěru. Celková výše cílových částek spoření uzavřených klienty už přesáhla 11,5 miliard Kč.