Hyundai Tucson potvrdil své špičkové kvality během dlouhodobého testu časopisu Auto Bild na 100 000 km

Německý časopis Auto Bild udělil vozu Hyundai Tucson v rámci dlouhodobého testu na sto tisíc kilometrů perfektní hodnocení. Oblíbený Tucson, vyráběný v Nošovicích u Frýdku-Místku, byl ohodnocen známkou 1- a stal se tak třetím vůbec nejlépe hodnoceným SUV. V závěru testu Auto Bild zdůrazňuje, že kdo vyrábí takové vozy, jako je Hyundai Tucson, může bez problémů poskytovat pětiletou záruku. O tom, že jde o mimořádně zdařilý vůz, svědčí také neustále rostoucí zákaznická popularita. Tucson je nejprodávanějším modelem Hyundai v Evropě a jen za minulý rok se v Evropě prodalo přes 152 tisíc kusů.

V dlouhodobém testu novináři vyzdvihli tichý a zároveň živý naftový pohon se solidní spotřebou. Jako vysoce nadprůměrné v dané třídě označili celkové pohodlí posádky a zpracování interiéru, který ani po sto tisících ujetých kilometrech nenese známky opotřebení. Během testu se navíc novináři nesetkali s vážnějšími technickými nedostatky, přičemž několik snadno opravitelných drobností vyřešili bezplatně v rámci záruky.

Začátkem srpna Hyundai na český trh uvedl nejnovější modernizace modelu Tucson. V Nošovicích se dokonce začal vyrábět také první český hybridní vůz – nový Hyundai Tucson s technologií MHEV 48 V. Kombinací vznětového agregátu a elektromotoru významně klesá spotřeba paliva a produkce emisí, přičemž dochází ke zlepšení pružnosti a jízdní dynamiky. Vůz je nyní vybavený kaskádovitou maskou chladiče, která je společným identifikačním znakem rodiny modelů Hyundai.

Nový Tucson nabídne nejlepší bezpečnostní, komfortní a praktickou výbavu ve své třídě. Asistenční systémy a prvky aktivní bezpečnosti Hyundai SmartSense v novém modelu tak splňují nejvyšší evropské bezpečnostní standardy. Patří mezi ně asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu FCA (Forward Collision-Avoidance Assist), asistent pro jízdu v jízdním pruhu LKA (Lane Keeping Assist) a asistent pro sledování omezení rychlosti ISLW (Intelligent Speed Limit Warning). Novinkou je asistent pro rozpoznávání únavy řidiče DAW (Driver Attention Warning), který detekuje projevy únavy nebo nepozornosti osoby za volantem.