Sluchátka Bose QuietComfort 35 II podporují nově digitální asistentku Alexa

Uživatelé druhé generace bezdrátových sluchátek Bose QuietComfort 35 mohou nyní využít služeb digitální asistentky Amazonu. Alexa je nově dostupná po aktualizaci firmware a instalaci aplikace, která je k dispozici pro smartphony s operačním systémem Android i iOS.

Praha, 15. srpna 2018 – Společnost BaSys, výhradní distributor audio produktů Bose pro ČR, oznamuje novou funkci, kterou mohou využít majitelé populárních sluchátek Bose QuietComfort 35 II s vynikajícím aktivním potlačením okolních ruchů, oceňovanou kvalitou zvuku a výdrží až 20 hodin na jedno nabití. Po aktualizaci firmware, které probíhá jednoduše pomocí aplikace Bose Connect, lze nově ve sluchátkách využít služeb jedné z celosvětově nejpopulárnějších digitálních asistentek – Alexy od Amazonu. Tato služba je samozřejmě úzce navázána na služby, které Amazon nabízí, jako například Amazon Prime či Music Unlimited. Ty nabízejí od loňského roku i českým zákazníkům možnost streamování filmů, seriálů, hudby nebo využití elektronických knih a časopisů.

Implementace Alexy do sluchátek Bose QuietComfort 35 II navazuje na již stávající možnost využití asistentů Google a Siri a potěší prozatím anglicky mluvící uživatele. Asistentka se vždy spouští tlačítkem umístěným přímo na sluchátkách, které má standardně funkci ovládání úrovně potlačení okolních zvuků. Nemůže se tedy stát, že by uživatel aktivoval některé pokyny nechtěně pouhým hlasem. Používáním digitální asistentky přebírá toto tlačítko novou funkci.

Jak aktivovat Alexu ve sluchátkách

Postup je jednoduchý, stačí, když si uživatel ve sluchátkách aktualizuje s pomocí aplikace Bose Connect firmware. Poté je třeba do smartphonu nainstalovat aplikaci Amazon Alexa a zaregistrovat se. Následně sdělí aplikaci, že sluchátka chcete používat pro komunikaci s asistentkou. Veškeré pokyny pak uživatel předává hlasově se současným držením tlačítka na sluchátkách.

Bose QuietComfort 35 II patří mezi nejpopulárnější a světově nejprodávanější sluchátka s funkcí noise cancelling, která potlačuje aktivně s využitím elektroniky nežádoucí zvuky z okolí a vytváří optimální poslechové podmínky. Společnost Bose je průkopníkem této technologie a její sluchátka založená na stejném principu využívají již řadu let ke komunikaci piloti velkých dopravních letadel.

O společnosti Bose:

Společnost Bose založil v roce 1964 profesor elektrotechniky na Massachusetts Institute of Technology, pan Amar G. Bose. Již první audiosystém Bose přinesl revoluční způsob řešení a revoluci v zážitku reprodukované hudby. Až do dnešní doby je společnost řízena jejími původními principy, kterými jsou investice do dlouhodobého výzkumu s cílem vývoje nových technologických řešení, které přinesou reálný přínos zákazníkům. Kromě audiotechniky vyvíjí a vyrábí Bose také zařízení pro několik dalších průmyslových odvětví. S produkty a patentovanými technologiemi Bose se setkáváme v domácnosti, autě, na cestách i na veřejných prostranstvích.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.