Ze spolupráce společností Samsung a Harman Kardon vzešla nová produktová řada prémiových soundbarů s dokonalým zvukem

Prémiové soundbary HW-N950 a HW-N850 vyvinuté ve spolupráci se společností HARMAN podporují technologie Dolby Atmos a DTS:X a nabízejí dokonalý zvukový zážitek

Praha, 16. srpna 2018 – Společnost Samsung Electronics představila dva co-brandové prémiové soundbary – HW-N950 a HW-N850, které uvádí na trh ve spolupráci s renomovaným výrobcem spotřební audiotechniky, společností Harman Kardon. Modely HW-N950 a HW-N850 budou v České republice dostupné od 20.8.2018 a ponesou na sobě loga společností Samsung i Harman Kardon, která tak stvrzují nově uzavřené partnerství. Doporučené maloobchodní ceny budou 39 990 Kč na model HW-N950 a 25 990 Kč za model HW-N850.

Po akvizici společnosti Harman International společností Samsung v březnu 2017 zahájily obě společnosti spolupráci na vývoji mobilních produktů včetně sluchátek AKG dodávaných s vybranými mobilními telefony a tablety společnosti Samsung, stejně tak i na vývoji profesionálních řešení pro kina, která nesou značku JBL Professional. Soundbary HW-N950 a HW-N850 jsou prvním významnějším plodem spolupráce mezi společnostmi Samsung a Harman Kardon v kategorii prémiových produktů. Podmanivý a bohatý trojrozměrný zvuk si mohou spotřebitelé vychutnat díky vlastní technologii DTS – DTS:X i díky technologii Dolby Atmos.

„Naše spolupráce se společností Harman Kardon, která se již 65 let řadí mezi špičkové výrobce audiotechniky, představuje významný krok kupředu, protože nám dovoluje dále posunovat hranice špičkového zvuku i designu v produktech, které našim zákazníkům poskytujeme,“ uvedl Jongsuk Chu, senior viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „Špičkový design a technologie společnosti Samsung v oblasti displejů ve spojení s jedinečnou zvukovou kvalitou produktů Harman Kardon jsou pro spotřebitele nepřekonatelnou kombinací.“

Díky HW-N950 a HW-N850 se budou spotřebitelé cítit jako kině, aniž by však přitom museli opustit domov. Zásluhu na tom mají technologie Dolby Atmos a DTS:X a rovněž vzhůru a do stran namířené reproduktory, které vysílají zvuk přirozeně nad posluchače a kolem nich. Zejména HW-N950, který je vybaven hlavní jednotkou, čtyřmi reproduktory a dvěma bezdrátovými reproduktory zajišťujícími prostorový zvuk, nabízí neuvěřitelně podmanivý zvukový zážitek. HW-N950 s kanálovou konfigurací 7.1.4, jež představuje v současné době největší počet kanálů u soundbaru, je také vybaven vestavěným bezdrátovým subwooferem a soupravou bezdrátových zadních reproduktorů, a poskytuje tak prvotřídní zvukový zážitek. HW-N850 je zjednodušenou verzí HW-N950 a může se pochlubit kanálovou konfigurací 5.1.2 s hlavní reproduktorovou jednotkou a subwooferem.

„Společnost Samsung patří v oblasti soundbarů mezi světovou špičku, a proto nás nesmírně těší, že vsadila právě na společnost HARMAN. Naším úkolem je sehrát klíčovou roli při zvyšování kvality a rozvoji jejích prvotřídních soundbarů,“ říká Dave Rogers, prezident divize Consumer Audio společnosti HARMAN. „Partnerství se společností Samsung, jednou z nejobdivovanějších značek na světě, zvýší dosah a atraktivitu společnosti Harman Kardon a pomůže nám rozšířit naše podnikání i do jiných značkových zvukových řešení ve spotřebním a automobilovém průmyslu. Uvedení nových špičkových soundbarů pod společnou značkou Samsung Harman Kardon na trh přinese prospěch jak společnosti Samsung, tak společnosti Harman i spotřebitelům, kteří budou mít nyní v jednom pozoruhodném balíčku pohromadě nejlepší video, zvuk i design.“

Více informací o audio produktech společností Samsung a Harman Kardon najdete na internetových stránkách www.samsung.com.

O společnosti HARMAN

Společnost HARMAN (harman.com) se zabývá vývojem a výrobou propojených produktů a řešení určených pro výrobce automobilů, spotřebitele a firmy po celém světě včetně propojených systémů určených pro automobily, audiovizuálních systémů, řešení pro průmyslovou automatizaci a služeb podporujících rozvoj tzv. internetu věcí. Společnost HARMAN, jejíž portfolio zahrnuje uznávané značky jako AKG®, Harman/Kardon®, Infinity®, JBL®, Lexicon®, Mark Levinson® a Revel®, má vysoké renomé u audiofilů, hudebníků i provozovatelů zábavních zařízení po celém světě. V současné době jezdí po silnicích více než 50 milionů automobilů vybavených audiosystémy a infotainmentovými systémy značky HARMAN. Naše softwarové služby využívají miliardy mobilních zařízení, která jsou připojena, integrována a zabezpečena napříč všemi platformami bez ohledu na to, zda se jedná o zařízení používaná doma či v zaměstnání, v automobilu či na mobilním zařízení. HARMAN celkově zaměstnává přibližně 30 000 pracovníků v provozech v Severní i Jižní Americe, Evropě a Asii. V březnu 2017 získala společnost Samsung Electronics Co. Ltd. 100% vlastnický podíl ve společnosti HARMAN, která se stala její dceřinou společností.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.