HARTMANN – RICO uvádí na trh produktovou řadu ACTIVE od značky Cosmos®

Praha 20. srpna 2018 – Společnost HARTMANN – RICO uvádí na trh značkové výrobky Cosmos® ACTIVE. Jsou určené hlavně pro sportovce a přinášejí účinné řešení typických sportovních poranění. Pomáhají uvolnit svaly, stabilizovat klouby a ulevují od akutní bolesti. Tváří této řady výrobků je olympionik David Svoboda.

Dosáhnout při cvičení maxima a zlepšit vlastní zdraví se stává velmi důležitou součástí každodenního života moderního člověka. Malá poranění, jako jsou natažené svaly a šlachy, podvrtnuté klouby nebo otoky mohou tyto cíle narušit.

Zůstaň v pohybu

Cosmos® ACTIVE je řada značkových výrobků pro rychlé a účinné řešení typických sportovních poranění, pro prevenci potíží a pro plné využití fyzických schopností jednotlivce. Nabízí produkty používané vrcholovými sportovci a jejich fyzioterapeuty. „Dnešní společnost je stále aktivnější, tlačí se na zdravý životní styl a dostatek pohybu. HARTMANN – RICO tento trend svými výrobky dlouhodobě podporuje. Proto vznikla řada Cosmos® ACTIVE,“ říká Luděk Ogoun, Brand Manager HARTMANN – RICO.

Tvář značky Cosmos® ACTIVE David Svoboda, vítěz letních her v Londýně v moderním pětiboji, oceňuje spolupráci se značkou: „Asi jako každý sportovec jsem zvyklý používat širokou škálu kinesiotejpů, různých druhů ochranných náplastí, hřejivých nebo chladivých mastí apod. Spojení s touto značkou se ke mně hodí, je úplně přirozené, a protože jsou tyto výrobky prvotřídní kvality, tak mi vlastně i trochu lichotí.

První pomoc pro svaly a klouby

Kineziologická tejpovací páska je určena pro zpevnění svalů, kloubů a šlach při zvýšené pohybové aktivitě. Páska je prodyšná, voděodolná, ale zároveň neomezuje pohyb. Spolehlivě lepí a je velmi komfortní při nošení. Doporučená cena od 249 Kč.

Ke zmírnění bolesti řada obsahuje také Chladivý gel a Hřejivý krém. Chladivý gel ulevuje od bolesti po fyzické námaze či tupých traumatech, jako jsou modřiny či natažené svaly. Slouží také jako prevence před bolavými svaly či pro případy zranění způsobených přetížením, jako jsou například natažené svaly či tendinitida (např. tenisový loket). Hřejivý krém zajistí naopak intenzivní a dlouhotrvající pocit tepla, zároveň zvlhčuje a vyživuje. Doporučená cena od 199 Kč.

Součástí řady Cosmos® ACTIVE jsou také dva typy gelových polštářků. Samochladící polštářek slouží pro okamžité ošetření podvrtnutí, natažených šlach a svalů a různé typy otoků. Opakovaně použitelný polštářek slouží k terapii chladem i teplem. Studená pomáhá při akutních zánětech kloubů a svalů, tupých poraněních, ale i při bolesti zubů nebo hmyzích bodnutích. Teplá terapie polštářkem podporuje lokální krevní oběh a

uvolňuje napětí. Doporučená cena od 99 Kč.

Jako první pomoc pro rychlou úlevu od bolesti slouží Ledový sprej. Poskytuje spolehlivou úlevu při pohmoždění, nataženém svalu nebo při podvrtnutém kloubu. Snadná aplikace na postižené místo zaručí efektivní pomoc. Doporučená cena je 199 Kč.

Detailní informace k výrobkům Cosmos® ACTIVE, včetně video instruktáže ke správnému tejpování různých částí těla najdete na www.cosmosactive.cz. Výrobky Cosmos® ACTIVE jsou dostupné ve vybraných lékárnách a na e-shopu www.lekarnahartmann.cz.

Společnost HARTMANN – RICO

Společnost HARTMANN – RICO a.s. patří mezi nejvýznamnější výrobce a distributory zdravotnických prostředků
a hygienických výrobků v České republice. Vznikla v roce 1991 vstupem společnosti PAUL HARTMANN AG do tehdejšího podniku Rico Veverská Bítýška. Společnost je součástí mezinárodní skupiny HARTMANN se sídlem v Heidenheimu
v Německu. Více než 20 let působí HARTMANN – RICO také na území Slovenska se sídlem v Bratislavě.
HARTMANN – RICO zaměstnává celkově více než 1 650 zaměstnanců.