Samsung a Xbox: bezkonkurenční kombinace nyní i v Evropě

Praha, 20. srpna 2018 – Společnosti Samsung Electronics a Xbox dnes oznámily, že rozšířily své úspěšné partnerství v oblasti marketingu a maloobchodního prodeje, které se doposud zaměřovalo pouze na americký trh, také na Evropu. Nabídnou zde bezkonkurenční kombinaci konzole Xbox One X a televizorů Samsung QLED, která hráčům přinese dokonalý herní zážitek v rozlišení 4K.

Špičková řada QLED televizorů společnosti Samsung splňuje požadavky na certifikaci pro hraní v rozlišení 4K. Ve spojení s nejvýkonnější herní konzolí na světě Xbox One X tak nabídne 340 milionům evropských hráčů na více než 20 trzích herní zážitek s výkonem bez jakýchkoli kompromisů. Televizory Samsung QLED umožní hrát hry v plném 4K rozlišení s podporou HDR a poskytnou detailní zobrazení s více než miliardou barevných odstínů a 100% pokrytím barevného prostoru.

„Herní konzole Xbox One X umožní hráčům poprvé vychutnat si hru ve skutečném 4K rozlišení a nabízí o 40 procent vyšší výkon než jakákoli jiná konzole,“ prohlásil Mike Nichols, viceprezident a generální ředitel pro marketing společnosti Xbox. „Jsme nadšeni, že můžeme spojit své síly se společností Samsung, abychom svým fanouškům přinesli realistický herní zážitek ve 4K.

Řada QLED nabídne také první televizory podporující technologií FreeSync™ zaručující plynulou hru. Po přepnutí do automatického herního režimu zvolí konzole automaticky optimální nastavení televizoru, které zaručí kvalitní herní zážitek s minimálním vstupním zpožděním a ultrarychlou obnovovací frekvencí.  

„S potěšením oznamujeme rozšíření našeho partnerství na celou Evropu. Je to důkazem kvality herní zážitků, které náš sortiment televizorů 4K QLED poskytuje,“ uvedl Guy Kinnell, viceprezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „Jsme přesvědčeni, že díky dlouhé a bohaté historii konzole Xbox, která hráčům přináší neuvěřitelné herní zážitky, a díky naší vedoucí pozici na trhu v celém regionu nám toto partnerství umožní i nadále poskytovat spotřebitelům skutečně podmanivý zážitek z hraní her na velké obrazovce.“

Sortiment televizorů QLED společnosti Samsung pro rok 2018 je nyní v prodeji na internetových stránkách Samsung.com a u maloobchodních prodejců po celé zemi. Všechny nejnovější zprávy o hraní her na zařízení Xbox One X najdete na internetových stránkách Xbox Wire a xbox.com. Marketingová a maloobchodní činnost v rámci partnerství společnosti Samsung a značky Xbox bude v Evropě zahájena v průběhu letošního roku.

Bezkonkurenční kombinace

  • Televizory Samsung QLED posouvají technologii kvantových bodů na další úroveň, jelikož nabízejí vyšší světelnou účinnost, širší barevné spektrum a vysoký maximální jas dosahující až 2 000 nitů. Technologie přímého zadního podsvícení Direct Full Array Elite poskytuje úchvatné detaily a živé barvy pro neuvěřitelně prokreslený obraz při hraní her.
  • Nejnovější řada televizorů QLED s nejlepšími 4K HDR obrazovkami ve své třídě je vybavena funkcemi nové generace, které zajišťují dokonalý herní zážitek. Jedná se o první televizory, které podporují technologii Radeon FreeSync™ společnosti AMD s adaptivní obnovovací frekvencí zaručující plynulé hraní her, menší trhání obrazu a větší zábavu.
  • Díky pokročilému automatickému hernímu režimu společnosti Samsung a ultravysoké snímkové frekvenci jsou televizory Samsung QLED ideální volbou pro vysoce výkonné konzole. Tyto funkce zlepšují zobrazování rychlých scén, zvyšují ultrarychlou obnovovací frekvenci a poskytují tak neuvěřitelné zážitky všem typům hráčů.
  • Vedle špičkového designu a inteligentních funkcí nabízejí chytré televizory Samsung QLED inovativní způsoby, jak televizor nastavit a vyhledávat obsah pomocí aplikace SmartThings: jedná se tedy o komplexní zábavní centrum pro hraní her a využívání dalších multimediálních služeb.
  • Samsung Smart Hub automaticky rozpozná Xbox One X, který můžete ovládat pomocí intuitivního Smart ovladače Samsung One Remote,
  • Bezrámečkové televizory QLED používají jen jeden, téměř neviditelný kabel. Samotnou konzoli stačí pripojit do elegantního rozbočovače One Connect Box, který může být od samotného televizoru vzdálený až 5 metrů.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.