Chytrý telefon Nokia 5.1 Plus expanduje na světové trhy

Očekávaný chytrý telefon Nokia 5.1 Plus bude nově v nabídce na vybraných trzích po celém světě, včetně České republiky. Nabídne moderní design i funkce a ani tentokrát nechybí zařazení novinky do programu Android One.

Praha, 21. srpna 2018 – HMD Global, výrobce telefonů Nokia, oznamuje dostupnost modelu Nokia 5.1 Plus na nových trzích po celém světě. Prodávat se bude také v České republice.

Telefon pohání osmijádrový procesor MediaTek Helio P60, který známe především z telefonů vyšších cenových kategorií. Doplňují jej 3 GB operační paměti a 32GB úložiště s podporou rozšíření kapacity paměťovými kartami. Telefon je tak perfektně vybaven pro hry, nahrávání videí nebo snadný multitasking ve více aplikacích najednou. Vylepšený fotoaparát umožní pořizování kvalitních fotografií a nabídne např. rozeznání hloubky ostrosti a následnou volbu míry bokehu nebo funkci portrétního osvětlení. Duální 13MP/5MP snímač na zadní straně telefonu je vybaven elektronickou stabilizací zaručující ostrá a neroztřesená videa za téměř každé situace.

5,8” HD+ edge-to-edge displej má poměr stran 18:9 a zabírá téměř celou přední stranu telefonu pro co největší požitek z prohlížení videí, fotografií i dalšího obsahu. Přední i zadní strana zařízení je kryta 2,5D sklem se zaoblenými hranami doplněnými o kovový rámeček pro fotoaparát s lesklou povrchovou úpravou, do něhož je vsazeno krycí sklo optiky.

Tělo telefonu je přibližně 8 mm tenké a díky svému ergonomickému zaoblenému designu skvěle padne do ruky. Konstrukce Nokia 5.1 plus je odolná díky spojení kovového šasi a polykarbonátového rámu. Kvalita konstrukce byla testována během simulace pádů i při extrémních teplotních podmínkách, aby byla zaručena její úroveň očekávaná od telefonů Nokia.

„Od zahájení naší cesty se snažíme zákazníkům přinášet přesně to, co čekají od telefonů Nokia – výjimečný design, špičkové zpracování i technologie, které jim pomohou užívat si celý den naplno. Neméně důležitý je pro nás také čistý, bezpečný a vždy aktuální systém Android™. S novinkou Nokia 5.1 Plus náš závazek opět rozšiřujeme a přinášíme našim fanouškům nejnovější inovace a trendy, jakými jsou obrazovka téměř bez rámečků nabízející kvalitu očekávanou pouze od chytrých telefonů Nokia. Telefon pohání nejnovější čipset a také se zařazuje do programu Android One, díky čemuž nabídne nejen skvělý výkon, ale také chytré AI funkce, jež lze očekávat od prémiových zařízení,” říká Juho Sarvikas, Chief Product Officer ve společnosti HMD Gobal.

Čistý, bezpečný a vždy aktuální Android

Již tradičním poznávacím prvkem chytrých telefonů z dílny HMD Global je čistý Android. Také Nokia 5.1 Plus je zařazena do programu Android One. Díky němu nabídne software, jež je pečlivě a kvalitně odladěný ve spolupráci se společností Google. Novinka bude také tři roky dostávat měsíční bezpečnostní aktualizace a po do dobu dvou let pravidelné aktualizace operačního systému. Tato skutečnost ji řadí mezi jedny z nejbezpečnějších telefonů s podporou nejnovějších funkcí jako např. Google Assistant, Google Lens, Picture-in-Picture, Android Instant Apps nebo Google Photos s neomezeným úložištěm fotografií ve vysoké kvalitě.

Nokia 5.1 Plus má aktuálně systém Android Oreo™, je však samozřejmě připravena na příchod nejnovějšího Android Pie. Nadcházející aktualizace na tuto verzi operačního systému s sebou přinese nové funkce, mezi něž patří například App Actions. Ty umožní rychleji provádět požadované úkony, jako například přehrání oblíbené hudby nebo přivolání taxi, tím, že předvídají uživatelovo chování. App Actions jsou zahrnuty napříč systémem Android od Launcher, přes Smart Text Selection, Play Store po Google search app až po Google Assistant.

O termínu dostupnosti, ceně a barevných variantách na českém trhu budeme informovat.

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com.