Nej.cz posiluje svoji pozici třetího největšího poskytovatele internetu a televize v České republice

Poskytovatel internetu a televizního obsahu Nej.cz koupil společnosti Telconet a Kyklop poskytující připojení na severní Moravě. Navázal tak na akvizice z loňského roku, kdy získal společnosti RIO Media a KT Mimoň, a upevnil pozici třetího největšího poskytovatele internetu a televize v České republice. Své služby nyní poskytuje 220 tisícům domácností.

„Růst je ta nejlepší cesta, jak můžeme zlepšovat a rozšiřovat služby, které nabízíme téměř čtvrt milionu našich zákazníků. Jsem proto rád, že se nám akvizice společností Telconet a Kyklop podařilo dotáhnout, a věřím, že budeme v nákupech i nadále pokračovat,“ říká Jaroslav Hanyk, CEO Nej.cz.

Kromě připojení k internetu nabízí Nej.cz i kabelovou televizi, a to jak v klasickém provedení, tak prostřednictvím IPTV. IPTV je nejmodernější televizní technologie s funkcemi pozastavení vysílání, zpětného zhlédnutí jakéhokoliv pořadu až sedm dní do minulosti nebo nahrávání pořadů bez nutnosti mít vlastní rekordér. „Pro jednoduché a uživatelsky komfortní sledování široké nabídky televizních kanálů jsme vyvinuli zcela nové uživatelské rozhraní, které v těchto dnech dodáváme našim zákazníkům,“ vysvětluje Hanyk. Pro blízkou budoucnost se plánuje přidání filmové videotéky a další inovace. 

Nej.cz je po O2 a UPC třetím největším poskytovatelem internetového připojení a televizního obsahu v České republice. Skupina Nej.cz se zaměřuje na pevné sítě na území celé České republiky; služby bezdrátového připojení tvoří méně než 5 % jejích tržeb. Stoprocentním akcionářem Nej.cz je společnost KAPRAIN Industrial Holding.