Nový přístupový bod Zyxel přináší kabelové i bezdrátové připojení s gigabitovou rychlostí

Pro maximální praktičnost přístupový bod NWA1302-AC umožňuje přepínání mezi autonomním provozem a řízením pomocí cloudu

Praha, 21. 8. 2018

Společnost Zyxel Communications dnes představila nový přístupový bod, který ubytovacím zařízením a kancelářským budovám umožňuje snadno poskytovat spolehlivé a rychlé kabelové a bezdrátové připojení v každé místnosti. Nový přístupový bod nevyžaduje přepínač a systémovým integrátorům k jeho instalaci postačí několik málo minut.

Model NWA1302-AC disponuje nejmodernějšími technologiemi přístupových bodů a gigabitovým přepínačem s napájením přes Ethernet (PoE). Do každé místnosti je určen jeden přístupový bod, čímž odpadá nutnost používat síťové přepínače. Pro organizace to znamená méně investic, jednodušší instalaci a více času na práci.

„Malé a střední organizace provozující objekty s velkým počtem místností, jako jsou např. hotely, školy nebo kancelářské budovy, potřebují rychlá a cenově dostupná řešení,“ poznamenává Martin Bratičák, Head of Channel CEE „Proto ocení vše, co snižuje jejich náklady nebo zkracuje narušení provozu při instalaci. Náš přístupový bod NWA1302-AC zvládá obojí.“

NebulaFlexTM nabízí autonomní režim nebo správu na bázi cloudu
Díky flexibilním možnostem jeho řízení si zákazníci mohou být jisti, že koupí přístupového bodu NWA1302-AC nešlápnou vedle.

„Malé a střední organizace často mívají s výběrem přístupových bodů problém, protože si nejsou jisty, jestli zvolit autonomní nebo řízené modely, přičemž si však nemohou dovolit chybovat. Tento problém za ně řeší model NWA1302-AC.“

NebulaFlexTM funguje následovně. V autonomním režimu přístupový bod NWA1302-AC provoz zpracovává sám bez lidského zásahu. Pokud je to ale nutné, stačí, aby administrátor přepnul na cloudový režim a pomocí několika kliknutí získá z jakéhokoliv prohlížeče kompletní kontrolu nad přístupovým bodem přes Nebula Cloud Center.

Snadná instalace, praktické porty

Díky praktickému provedení lze přístupový bod NWA1302-AC během několika málo minut a bez nutnosti pořizovat další příslušenství instalovat na stěnu, rozvodnou skříň, počítač nebo na neviditelné místo za stůl. Stačí, aby na daném místě byl dostatečný signál a přístupový bod nepůsobil rušivě. K jeho praktičnosti přispívají také integrované Ethernetové a PoE porty, které umožňují připojení a napájení dalších zařízení, jako např. chytrých televizorů a IP telefonů.

Optimalizace rádiové frekvence

Model NWA1302-AC funguje na jedinečném principu “RF first”, který pro zajištění maximálního pokrytí a vyšší rychlosti přenosu dat optimalizuje rádiovou frekvenci pro všechny součásti hardwaru. Jeho chytrá anténa a technologie beam forming navíc dynamicky upravují směr signálu pro každé zařízení, čímž vytvářejí nejlepší trasy pro šíření WiFi signálů a současně tlumí rušení ze sousedních přístupových bodů.

O společnosti Zyxel Communications

Společnost Zyxel Communications připojuje lidi k internetu už téměř 30 let, vždy s důrazem na inovace a zákazníka. Díky schopnosti adaptovat a inovovat síťové technologie patříme mezi leadery v oblasti konektivity pro telekomunikační společnosti, poskytovatele služeb, organizace i domácí uživatele.

Vytváříme sítě budoucnosti, čímž pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

3 500 partnerů v ČR a SR

100 milionů zařízení propojujících svět

700 tisíc organizací, které fungují chytřeji díky produktům Zyxel

Působnost na 150 trzích celého světa

Zyxel, Your Networking Ally.