Ondřej Vošta je nový Chief Learning Officer v makeITtoday, kurzech programování pro děti

Pravidelné programovací kurzy od makeITtoday učí děti ve věku 8 až 18 let programovat, prezentovat i správně argumentovat. Mimo to mají děti možnost se na workshopech naučit základům robotiky s Ozoboty nebo tisku na 3D tiskárnách. Do vedení projektu se k dvojici zakladatelek Silvii Zeman a Kláře Štouračové připojuje Ondřej Vošta na pozici Chief Learning Officer.

Chief Learning Officer má v makeITtoday na starost oblast metodiky, nových technologií a trendů ve vzdělávání. Zároveň povede rozrůstající se tým zkušených lektorů, kteří výuku zajišťují. “V makeITtoday klademe velký důraz na metodiku kurzů a zakládáme si na odbornosti a přístupu lektorů. Ondřej bude nyní obě oblasti zastřešovat,” říká Silvie Zeman, zakladatelka makeITtoday. Jelikož se jedná o klíčovou pozici, získává Ondřej Vošta zároveň v projektu minoritní podíl.

Ondřej Vošta vystudoval magisterský program Informatiky na Matematicko-fyzikální fakultě UK, a vývojem softwaru se zabývá přes 10 let, většinu času jako freelancer. Postupem času zjistil, že ho naplňuje i předávání znalostí a hledání inovativních přístupů ve vzdělávání. Založil si proto vlastní firmu zaměřenou na rozvíjení soft-skills, především prezentačních dovedností. Příležitost obě tyto oblasti propojit v oblasti IT vzdělávání dětí a studentů přišla od makeITtoday.