OMEN by HP představuje nový herní desktop s názvem Obelisk a pomůže zvýšit výkon všem zařízením Android

Praha/Kolín, 22. srpna 2018 — U příležitosti konání veletrhu Gamescom v německém Kolíně představilo HP nový přírůstek do své herní řady OMEN by HP, kterou doplní o zbrusu nový stolní počítač OMEN Obelisk. Ten nabídne hráčům nejvýkonnější grafickou kartu na světě, bude totiž jedním z prvních OEM systémů, které dostanou novou řadu procesorů  NVIDIA® GeForce® RTX 20. Kromě toho HP rozšiřuje funkci OMEN Game Stream1 i na zařízení s operačním systémem Android, díky které se bude možné připojit a využít výkon zařízení OMEN opravdu kdekoliv. A ještě před oficiálním uvedením na trh se dočkala vylepšení také sluchátka OMEN Mindframe Headset – první na světě s technologií aktivního chlazení náušníků.

„V HP je naším cílem neustále posouvat možnosti v oblasti herního počítačového průmyslu a umožňovat hráčům, aby předváděli to nejlepší bez jakýchkoliv omezení. Osazení OMEN Obelisk i dalších připravovaných PC novými grafikami NVIDIA® a spojení s HyperX® je jenom dalším z důkazů, že chceme vytvořit špičkový ekosystém složený z nejlepších herních řešení na světě, ” řekla Anne-Sophie Hadberg, ředitelka pro consumer PC, HP Inc. EMEA.

OMEN Obelisk byl navržen především pro uživatele, kteří dávají přednost vlastnoručně sestaveným PC a o hotových sestavách by jinak neuvažovali. Téměř dvě třetiny výkonnostních hráčů si pořizují taková zařízení, která lze snadno vylepšovat. 52 % přitom volí stolní počítač, dalších 12 % pak dává před koupí u velkých OEM2 přednost vlastním sestavám. S tímto novým počítačem od HP, který je otevřený individuálnímu přístupu hráčů a nabízí široké možnosti standardizovaného vylepšování hardwaru, přičemž dostal nejnovější grafiku i procesory, si uživatelé užijí své oblíbené hry na maximum nejen dnes, ale i v dohledné budoucnosti.

„Máme radost, že jsme se mohli spojit s HP a poskytnout herní paměť HyperX® FURY do všech nových i inovovaných herních zařízení z řady OMEN by HP,“ řekl Mark Leathem, generální manažer HyperX® Peripherals Division. Značka HyperX® s jejími více než patnáctiletými zkušenostmi s výrobou herních pamětí skvěle zapadá do strategie HP a jeho snahy nabízet hráčům výjimečné počítače.”

Stolní počítač OMEN Obelisk: Nástroj pro opravdové hráče

Nejnovější člen rodiny stolních počítačů OMEN vznikl s důrazem na výpočetní výkon a možnosti uživatelského přizpůsobení, aby bez problémů udržel krok i s těmi nejžhavějšími herními novinkami.

Nejzajímavější funkce:

  • Vylepšování a optimalizace: Využijte propracované a elegantní černé šasi držící se standardů microATX na maximum díky snadnému přístupu k veškerému hardwaru včetně obou 3,5“ disků; podpora grafických karet plné délky; a prostor pro standardní napájecí zdroj ATX. Hraní online bude ještě lepší díky funkci Network Booster v OMEN Command Center, která umí přidělovat priority úkolům v síti a pracovat se dvěma simultánními proudy dat. Výkon nového OMEN Obelisk si navíc s funkcí OMEN Game Stream užijete i při hraní her na velkoplošné televizi prostřednictvím dalších podporovaných zařízení1.
  • Špičkový výkon a úložiště: Do hry pomůže uživatele vtáhnout grafika NVIDIA® GeForce® RTX 2080 postavená na zcela nové architektuře NVIDIA® Turing. Na výběr je z 8. generace procesorů Intel® Core™ i+3 s až šesti jádry4 nebo až 2. generace procesorů AMD Ryzen™ s až osmi jádry, díky kterým si užije i ty nejnovější tituly na trhu. Stejně pestrý je i konfigurovatelný výběr úložišť včetně PCIe® NVMe™ SSD, duálního řešení (SSD + HDD), trojitého řešení (SSD + 2x HDD), samostatného HDD nebo HDD+ paměti Intel® Optane™5 pro ještě rychlejší ukládání.
  • Partnerství s HyperX®: Lety prověřený výrobce HyperX® poskytl do nového počítače paměť RAM, které mohou uživatelé věřit i při hraní nejnáročnějších titulů nebo multitaskingu. Jakákoliv konfigurace počítače OMEN Obelisk má až 32GB paměť HyperX® FURY DDR4-2666, která kromě výkonu zaujme i svým jedinečným asymetrickým FURY designem, stylovým nízkoprofilovým chladičem pro účinnější odvod tepla a černou povrchovou úpravou ladící se základní deskou.
  • Strategické chlazení: Průduchy pro účinné odvádění tepla nahoře, dole i po stranách využívají taktického rozmístění komponent, jako je napájecí zdroj ve spodní části nebo odstranitelný spodní prachový filtr. Náročnější uživatelé mohou chlazení ještě vylepšit využitím volného prostoru v horní části šasi pro instalaci doplňkového 120mm větráku nebo 120mm vodního chlazení.
  • Dokonale přizpůsobitelný: Nastavte si jakoukoliv barvu programovatelného předního RGB loga nebo doplňkového osvětlení skříně u konfigurací s volitelným postranním panelem z tvrzeného skla s čirým ochranným EMI povrchem. Ten zaručí exkluzivní efekt, díky kterému bez problémů uvidíte pečlivě uspořádané kabely i stylové, barevně sladěné provedení hardwaru. Až dvě světelné zóny a pět světelných módů lze ovládat prostřednictvím OMEN Command Center.

OMEN Game Stream: Pošlete výkon OMEN i do vašeho zařízení Android

OMEN Command Center, ústřední článek celého ekosystému OMEN, se neustále vyvíjí. Jedna z jeho funkcí – OMEN Game Stream – umožňuje uživatelům využívat výpočetní výkon jejich počítačů OMEN i pro další zařízení s Windows 10 a hrát hry na velkoplošné TV. Ještě letos zařadí HP do této funkce i zařízení s operačním systémem Android. Uživatelé tak budou moci streamovat6 výkon OMEN do mnohem širší škály zařízení. OMEN Command Center je předinstalovaný ve všech počítačích OMEN a nabízí celou řadu dalších funkcí a nastavení jako Network Booster a System Vitals. U vybraných laptopů a desktopů, ale i nejnovějšího příslušenství OMEN, jako jsou klávesnice OMEN Sequencer Keyboard, myš OMEN Reactor Mouse nebo sluchátka OMEN Mindframe Headset, potom přináší další možnosti přizpůsobení a nastavení.

OMEN Mindframe Headset: Pořád stejně chladivý, ale ještě lepší

OMEN Mindframe Headset, který byl poprvé představen na konci května a brzy bude k dostání, jsou první sluchátka na světě7 s aktivním chlazením náušníků pomocí patentované termoelektrické technologie Frostcap od HP. Navržena byla především s ohledem na pohodlí a kvalitu zvuku. Tým OMEN by HP však nikdy neusíná na vavřínech, a tak ještě před oficiálním uvedením na trh stihl sluchátkům přidat další vylepšení:

  • Potlačení okolního hluku
  • Zpětný odposlech vlastního hlasu v reálném čase, využívající výhod potlačení okolního hluku
  • Nové látkové náušníky pro lepší prodyšnost

Gamescom 2018

  • Všechny produkty a software představený v této tiskové zprávě i další zařízení jsou během Gamescomu k vidění na stánku OMEN A051/B050 v Hale 8.1.
  • Letošní ročník bude také svědkem nejnovější OMEN Challenge, tentokrát postavené na populární hře PUBG s unikátním systémem peněžitých odměn pro úspěšné lovce, která bude probíhat od 22. do 24. srpna vždy od 16:00 do 19:00 na výše zmíněném stánku.
  • OMEN Challenge bude také streamovaná živě na Twitchi na: www.twitch.tv/omenbyhpeurope

Cena a dostupnost nových produktů OMEN by HP8

  • OMEN Obelisk Desktop bude v České republice dostupný od září za cenu začínající na €899.
  • OMEN Game Stream pro Android bude v České republice dostupný později v letošním roce zdarma na Google Play Store.
  • OMEN by Mindframe Headset bude v České republice dostupný od října za €199,99.

O společnosti HP

Společnost HP Inc. vytváří technologie, které usnadňují život lidem po celém světě. Prostřednictvím našeho portfolia tiskáren, počítačů, mobilních zařízení, řešení a služeb vytváříme zážitky, které ohromí. Více informací o HP Inc. naleznete na http://www.hp.com.

  1. Je nutné aktivovat účet na OMEN Game Stream ve vašem OMEN PC a stáhnout aplikaci OMEN Command Center z Microsoft Store i do ostatních PC s Windows 10.  Požadavky funkce Game Stream: OS – Microsoft Windows 10 (Fall Creators Update nebo novější); Připojení k síti – Minimální rychlost uploadu a downloadu: 10Mb/s při 5 GHz; CPU – X Generace procesoru Intel® Core™ i5 nebo lepší; GPU – Intel® HD 4000 / NVIDIA® 8000 series / AMD® 2000 series nebo lepší s nejaktuálnějšími grafickými ovladači; Paměť – 4GB DDR3
  2. Statista, Nejdůležitější herní platformy v roce 2018 (The Most Important Gaming Platforms in 2018)
  3. Intel Core i+ se vztahuje na všechny konfigurace s procesory Core i5 nebo Core i7 spárovaných s pamětí Intel Optane pro rychlejší ukládání. Zrychlení paměťového systému pomocí Intel® Optane™ nenahradí ani nezlepší funkci DRAM na vašem počítači. Vícejádrový systém je navržen pro zlepšení výkonu některého softwaru. Ne všichni zákazníci a aplikace budou nezbytně těžit z použití této technologie. Výkon a taktovací frekvence se bude lišit podle zatížení aplikací a vaší hardwarové a softwarové konfigurace. Číslování, označení a/nebo pojmenování společnosti Intel není ukazatelem vyššího výkonu
  4. Vícejádrový systém je navržen pro zlepšení výkonu některého softwaru. Ne všichni zákazníci a aplikace budou nezbytně těžit z použití této technologie. Výkon a taktovací frekvence se bude lišit podle zatížení aplikací a vaší hardwarové a softwarové konfigurace. Číslování, označení nebo pojmenování společnosti Intel není ukazatelem vyššího výkonu. Quad-core znamená 4 jádra a Hexa-core 6 jader.
  5. Paměť Intel® Optane™ je chytrý, adaptabilní urychlovač systému pro PC s procesory Intel® Core™. Zrychlení paměťového systému pomocí Intel® Optane™ nenahradí ani nezlepší funkci DRAM na vašem počítači.
  6. Pro streamování je potřeba připojení k internetu.
  7. Poslouchání stereo doplňků a sluchátek při plné hlasitosti po dlouhou dobu může způsobit poškození sluchu. Abyste minimalizovali riziko poškození sluchu, snižte hlasitost a čas poslechu při plné hlasitosti omezte.
  8. Odhadovaná maloobchodní cena. Skutečná cena se může lišit.

 

Tagged