Prohnutý monitor BenQ EX3203R s VESA DisplayHDR 400 a FreeSync 2 certifikací

Praha 22. 8. 2018 – Společnost BenQ, mezinárodně uznávaný dodavatel digitálních lifestylových zařízení a expert na LED monitory, uvádí na trh monitor EX3203R. 32palcový model kombinuje HDR, pokročilé herní technologie a funkce EyeCare pro ochranu zraku uživatelů.

Novinka splňuje certifikace VESA DisplayHDR 400 a AMD FreeSync 2. Prohnutá obrazovka s rozlišením QHD 2560 x 1440 pixelů nabízí 100% pokrytí barevného prostoru Rec. 709 a 90% pokrytí prostoru DCI-P3. Vizuální kvalitu obrazu dále vylepšuje i vysoká snímková frekvence 144 Hz a technologie BenQ Brightness Intelligence Plus pro automatické nastavení teploty barev a jasu.

„EX3203R spojuje kvalitu obrazu prezentovanou technologiemi HDR s Brightness Intelligence Plus zaručující dobře viditelné, čisté detaily v tmavém prostředí,“ říká Conway Lee, prezident BenQ Corporation, a dodává: „Maximální herní zážitek umocňuje podpora FreeSync 2, zatímco ochranu zraku a komfort uživatelů zajišťuje BenQ Eye-Care.“

Certifikace VESA DisplayHDR 400 potvrzuje uživatelům, že monitor BenQ EX3203R vykreslí HDR obsah s vynikajícím jasem a kontrastem, sytou černou a jasnými detaily v tmavých místech pro přirozený a maximálně realistický obraz.

„Monitor BenQ EX3203R se pyšní vynikajícími barvami, kontrastem a detaily v každém pixelu a stává se výjimečným přírůstkem do rodiny monitorů s FreeSync 2,“ říká Scott Herkelman, viceprezident a generální ředitel divize Radeon Technologies Group ve společnosti AMD, a dodává: „Poslední tři roky byly pro AMD FreeSync velmi důležité. Jsme rádi, že obohacujeme portfolio o monitory BenQ pro počítače a konzole. Hráči si tak mají možnost užít plynulý obraz bez artefaktů stejně jako vysoký jas, excelentní odstíny černé a širokou barevnou škálu pro HDR obsah.“

Brightness Intelligence Plus detekuje okolní osvětlení, aby následně automaticky nastavila jas a teplotu barev pro co nejpohodlnější a nejpřesnější zážitek ze sledování. Zároveň zabraňuje přeexponování světlých scén a zachovává jemné detaily v tmavých oblastech. Technologie Flicker-free eliminuje blikání na pozadí, kterým trpí konvenční LCD monitory.

Monitor EX3501R je bohatě vybaven několika porty HDMI, portem DisplayPort a porty USB 3.1 i USB-C, a proto je schopen bez problémů přijímat multimediální obsah kromě počítače i z mnoha dalších zdrojů, jako jsou set-top boxy, Blu-ray přehrávače, herních konzole či chytrá zařízení.

Prohnutý monitor BenQ EX3203R je k dispozici na trhu za doporučenou koncovou cenu 14 299 Kč s DPH v České republice a 539,90 euro s DPH na Slovensku.

Pro více informací navštivte www.BenQ.cz

O společnosti BenQ Corporation

BenQ Corporation, přední světový dodavatel inovativních řešení a technologií, byla založena s dlouhodobou vizí „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life“). Jejím cílem je zlepšovat a obohacovat všechny aspekty života uživatelů. Zaměřuje se proto na věci, na kterých dnes lidem nejvíce záleží – životní styl, podnikání, péče o zdraví a vzdělání, to vše s vidinou umožnit lidem lépe žít, být efektivnější, zdravější a vzdělanější. Široké portfolio nabízených produktů zahrnuje digitální projektory, monitory, interaktivní velkoformátové displeje, mobilní telefony, reproduktory, digitální fotoaparáty, kamery, mobilní výpočetní zařízení a osvětlení.  V duchu motta “Protože na tom záleží”.

O skupině BenQ Group

BenQ Group je dynamická skupina s ročním obratem přes 20 miliard dolarů. Skládá se z více než 15 nezávislých společností, působících ve 30 zemí světa napříč odvětvími. Celkový počet zaměstnanců přesahuje 100 000. Každá jednotlivá společnost je uznávaným lídrem ve svém oboru, přispívajícím k rozsáhlým zdrojům, výzkumu, vývoji a síle celku. Díky oborové specializaci každé společnosti pokrývající celou škálu produktů napříč odvětvími, disponuje BenQ Group velmi výkonným řetězcem s bezkonkurenční schopností dodávek kritických komponent a řešení světové úrovně v těchto oblastech: TFT-LCD, zelená energie, šetrné chemické prostředky a pokročilé materiály, osvětlení, návrhy integrovaných obvodů, přesné lékařské přístroje a vybavení, systémová integrace, vlastní značkové produkty a služby. BenQ Group se zavázala k ziskovému a udržitelnému podnikání, které sdílí její dlouhodobou vizi „Přinášet potěšení a kvalitu do života“ („Bringing Enjoyment and Quality to Life”).

Mezi společnosti BenQ Group patří: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (přední světový výrobce velkoplošných TFT-LCD panelů), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BriView Co., Ltd., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Forhouse Corp., Lextar Electronics Corp. a Raydium Semiconductor Corp.