Acronis True Image 2019 s kybernetickou ochranou, která zabránila škodám za více než 100 milionů dolarů

Software pro osobní zálohování s AI ochranou proti ransomwaru a technologií blockchainové autentizace vytváří nový standard kybernetické bezpečnosti pro domácí uživatele

Praha, 23. srpna 2018Acronis, celosvětový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti a hybridních cloudových řešení slavící letos 15 let své existence, ohlásil novou, výroční verzi svého oceňovaného řešení pro osobní zálohování – Acronis True Image 2019.  Acronis rovněž uvedl, že jeho technologie ochrany proti ransomwaru postavená na umělé inteligenci, která je integrovaná do všech zálohovacích řešení Acronis včetně nové verze Acronis True Image, zastavila v minulém roce více než 200 000 ransomwarových útoků na 150 000 zákazníků. S aktuálně požadovaným výkupným v průměrné výši 522 dolarů na jeden útok tak ransomwarová ochrana Acronis zabránila škodám za 104 milionů dolarů.

Úspěch osobního zálohovacího softwaru s integrovanou anti-ransomwarovou ochranou je nejnovějším příkladem toho, jak Acronis neustále posouvá standardy moderní datové ochrany. Náskoku technologií Acronis využívají uživatelé všech možných typů – od sportovních organizací jako Arsenal Football Club a Williams Martini Formula 1 Racing, až po běžné spotřebitele.

Od svého založení v roce 2003 v Singapuru je Acronis vedoucím dodavatelem a inovátorem v odvětví zálohování dat. Byl prvním dodavatelem, který domácím uživatelům nabídl vytvoření obrazu disku v reálném čase. Dokázal rozšířit zálohovací technologii na nové typy zařízení jako mobilní telefony či NAS úložiště. Acronis True Image je jediným softwarem pro osobní zálohování, které zajišťuje integritu dat s využitím blockchainové autentizace a využívá umělou inteligenci k ochraně proti ransomwarovým hrozbám.

Dnes je Acronis True Image 2019 jediným domácím řešením, které dovoluje vytvářet kompletní obrazy disku jak do lokálního, tak do cloudového úložiště a klonovat aktivní systémový disk jak na Windows tak na počítačích Mac. Tyto možnosti posilují kontrolu uživatelů nad ochranou a správou svých dat.

„Způsob, jakým lidé využívají data, se neustále vyvíjí, a stejně tak se vyvíjejí i hrozby,“ řekl John Zanni, prezident společnosti Acronis. „Abychom vytvořili komplexní odpověď na současné potřeby uživatelů, volíme strategii ucelené kybernetické ochrany spojující prověřené zálohovací technologie s efektivními bezpečnostními prvky. Výroční verze Acronis True Image je dalším krokem v naplňování této strategie.“

Novinky ve verzi 2019

S možností vytvořit nástroj „all-in-one“ obnovy na externím pevném disku zjednodušuje Acronis True Image 2019 obnovu systému na pouhé připojení k externímu disku. Pod názvem Acronis Survival Kit představuje ucelený a flexibilní nouzový nástroj typu švýcarského nože, který obsahuje vše, co uživatel potřebuje k obnově systému, od bootovacího média k systémovému nastavení a všem zálohám.

Vytvoření záloh je rovněž jednodušší s novými možnostmi plánování založeným na událostech, jako je např. automatické zálohování v okamžiku připojení USB disku. Nová verze poskytuje více flexibility prostřednictvím dalších možností přizpůsobení konkrétním potřebám uživatelů.

Acronis True Image je známý pro svou schopnost obnovit systém na stejný či odlišný hardware – tuto schopnost ještě rozšiřuje vylepšené WinPE médium. Nový WinPE builder zefektivňuje tvorbu médií detekcí síťových adaptérů a konfigurace síťových nastavení, takže uživatel dokáže obnovit svůj systém prostřednictvím Ethernetového připojení či Wi-Fi sítě.

Protože ne všichni chtějí mít vše automatizované, nový nástroj čištění záloh umožňuje uživatelům uvolnit místo na disku manuálním výběrem nepotřebných záloh a vymazáním nadbytečných souborů. Došlo také k posílení výkonnosti a spolehlivosti řešení a vylepšení uživatelského prostředí směrem k vyšší intuitivnosti. A nakonec, aktualizovaná technologie Acronis Active Protection nyní chrání data i na síťových sdíleních a NAS úložištích, která se stávají stále obvyklejší součástí domácích sítí.

Cena a dostupnost

Dostupné jsou tři edice Acronis True Image 2019:

  • Standard je perpetuální licence pro zákazníky pouze s lokálními zálohami, bez potřeby zálohování v cloudu. Cena začíná na 1 321 Kč za jeden počítač.
  • Advanced je jednoleté předplatné s 250 GB místa na Acronis Cloud Storage a s přístupem ke všem cloudovým funkčnostem. Cena začíná na 1 321 Kč za 1 počítač.
  • Premium je jednoleté předplatné obsahující blockchainovou autentizaci a možnost elektronického podpisu, s 1 TB úložištěm v cloudu. Cena začíná na 2 644 Kč za 1 počítač.

Všechny edice obsahují ochranu Acronis Active Protection proti ransomwarovým útokům a pokrývají neomezený počet mobilních zařízení. Zákazníci s předplatným si mohou dokoupit dodatečné místo na Acronis Cloud Storage dle potřeby.

O společnosti Acronis

Acronis poskytuje řešení pro zálohování, obnovu po haváriích a bezpečný přístup. Produkty společnosti Acronis chrání data více jak 5 miliónů jednotlivců a 500 000 podniků ve více než 145 zemích. Poskytují snadno použitelné, komplexní a bezpečné zálohy všech souborů, aplikací a operačních systémů napříč všemi prostředími – virtuálními, fyzickými, cloudovými i mobilními. Na českém trhu společnost působí od roku 2003. Více na www.acronis.cz či www.acronis.com.