Tisková zpráva portálu Givt.cz. I malé neziskovky potřebují podporu

Olomouc, 23. 8. 2018 – Spojení neziskového sektoru a e-commerce využil portál Givt.cz, který umožňuje přímou podporu neziskových organizací pomocí běžných nákupů na internetu. Neziskové organizace, zvláště pak ty malé a lokální spolky, kluby a různá sdružení, nemusí být odkázány pouze na podporu od státu, který se v poslední době staví k této tématice nepřátelsky.

Největší úspěch nemá překvapivě žádná proslulá organizace, ale hodonínský útulek pro opuštěné kočky. Paní Foltýnová vystihuje poslání útulku Kočky SOS následovně: „Naším primárním cílem je pečovat a starat se o opuštěné kočičky. Mezi další velice důležitou činností našeho útulku je kastrace koček za účelem snížení počtu nechtěných koček. Veškeré finanční zdroje si musíme zajistit z dobrovolných příspěvků, darů firem a dalších aktivit.”

Na Givtu najdete organizace s různým zaměřením. Velký úspěch má například Hráčská Asociace Logických her a Sudoku (HALAS). Činnost asociace popisuje předseda Jan Novotný: „Smyslem našeho spolku je sdružování českých řešitelů sudoku a logických úloh, připravujeme pro ně různé soutěže až do úrovně mistrovství republiky. Letošní rok je mimořádný tím, že se po 11 letech znovu v Praze bude konat i Mistrovství světa v řešení sudoku. Pořádáme také soutěže v sudoku pro školy a právě na financování našich aktivit pro mládež využíváme peníze z portálu Givt.cz.”

Běžné nákupy přes internet s využitím portálu Givt.cz dostávají zcela nový, hlubší smysl s filantropickým podtextem. To oceňují nejen ti, kterým se pomáhá, ale i ostatní lidé, kteří nakupují na internetu a chtějí u toho udělat dobrý skutek. Studentka Michaela Konštacká vnímá Givt takto: „Nakupuji poměrně často na internetu a líbí se mi, že konečně nemusím mít výčitky z toho, když si koupím třeba něco na sebe. Podpořím přitom ty, kteří si to zaslouží. Třeba Sbor dobrovolných hasičů ve Chválkovicích, kde jsem byla členem.“

Givt.cz, pomáháme neziskovkám od roku 2015. Jeden klik navíc dává smysl.

www.givt.cz

www.facebook.com/givtcz