Axis uvádí odolný PoE extender. Zjednoduší připojení a napájení vzdálených síťových zařízení

Společnost Axis Communications rozšiřuje své portfolio příslušenství o síťový PoE extender AXIS T8129-E, který je vhodný pro vnitřní i venkovní instalace a umožňuje připojit a napájet ethernetovým kabelem síťové kamery a další IP zařízení, které jsou vzdálené až několik set metrů.

Ethernetové připojení a napájení PoE (Power over Ethernet) omezuje maximální délku kabelu na 100 metrů. Reálná vzdálenost mezi dvěma síťovými prvky (například routerem a IP kamerou) je pak ještě kratší, protože kabeláž obvykle není možné vést po přímce. K překonání limitu vzdálenosti je proto většinou nutné po 100 metrech umístit další switch nebo router, který potřebuje své externí napájení (elektrickou přípojku).

Nový síťový PoE extender AXIS T8129-E představuje mnohem snadnější a praktičtější řešení – instaluje se jako spojovací díl mezi dvěma kabely a prodlouží dosah kabelu o dalších 100 metrů bez nutnosti nového externího napájení. Síťové zařízení tak může být bez problémů připojené a napájené až ve vzdálenosti 200 m kabelu, při použití 2 jednotek až 300 metrů.

Extender AXIS T8129-E nabízí 2 ethernetové porty, které jsou automaticky nakonfigurovány pro plnou síťovou propustnost v zapojení duplex nebo crossover. Je kompatibilní se všemi síťovými kamerami a IP zařízeními Axis, které podporují technologii PoE, rozsah přenosu při tom závisí na požadovaném výkonu. Extender nepotřebuje dodatečné napájení, protože energii čerpá podobně jako kamery přímo z LAN kabelu skrze síťový rozbočovač s PoE nebo midspan zařízení. Jeho maximální příkon je pouhých 1,3W. Zařízení je kompatibilní se standardy IEEE 802.3af, IEEE 802.3at a PoE na úrovni do 60 wattů.

PoE Extender má odolné tělo s krytím třídy IP66 a IP67 (prachotěsnost a odolnost vůči dešti, stříkající vodě, i vůči dočasnému ponoření do vody), takže je možné jej bez problémů použít pro instalace v interiéru i exteriéru, kde odolá teplotním výkyvům od -40 do + 60 ° C a udržuje stálou plnohodnotnou síťovou propustnost.

Extender AXIS T8129-E bude k dostání prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis v září 2018 za doporučenou maloobchodní cenu 6600 Kč.

O společnosti Axis Communications

Společnost Axis je tvůrcem síťových řešení, která umožňují zvyšovat úroveň zabezpečení, přinášejí nové způsoby podnikání a vytvářejí tak chytřejší a bezpečnější svět. Jako přední světový hráč v oblasti síťového videa nabízí Axis produkty a služby v oblasti videodohledu a videoanalýzy, řízení přístupu a audiosystémů. V současnosti má Axis přes 3 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování řešení zákazníkům spolupracuje s partnery z celého světa. Axis je společnost založená v roce 1984 se sídlem ve Švédsku. Je zalistována na burze NASDAQ Stockholm pod značkou AXIS.

Další informace o společnosti Axis naleznete na webu www.axis.com.