Broker Consulting za první pololetí hlásí meziroční růst 13 %

Praha 28. srpna 2018 – První pololetí se v Broker Consulting neslo ve znamení růstu obratu z hlavní činnosti a řady strategických investic. Meziročně skupina rostla o 13 procent na celkových 597 milionů korun, v České republice byl růst 8 procent a na Slovensku 41 procent. Hlavními tahouny byly hypoteční úvěry a financování bydlení, realitní obchody, investice a pojištění majetku. Za první pololetí společnost Broker Consulting v Česku nově uzavřela 41 768 smluv.

Meziročně  výrazně posílily nemovitostní obchody. V České republice celkový objem cen zprostředkovaných prodejů nemovitostí přesáhl za první pololetí 1,2 miliardy korun, což je 40procentní růst proti stejnému období loňského roku.

„Z dosažených výsledků vyplývá, že spojení finančních služeb a realitních obchodů z hlediska dlouhodobé strategie bylo správným krokem. Klienti, kteří prodávají nemovitost, uvítají služby spojené s investicemi a správou větších finančních obnosů. Ti, kteří naopak kupují, zase řeší financování nemovitosti, její pojištění a související služby. A u nás jim může poskytnout kompletní servis na jednom místě jeden konzultant,“ komentuje výsledky Petr Hrubý,  zakladatel a předseda dozorčí rady Broker Consulting, a dodává: „Také jako jediná finančně-poradenská společnost na trhu spolupracujeme ve velkém s developerskými projekty v rámci exkluzivního prodeje a financování projektů pro jednotlivé kupce.“

Společně se strategických partnerem mBank se Broker Consulting povedlo rozšířit síť obchodních míst OK POINT,  a to z 28 na konci roku 2017 na kulatých 40 k 30. červnu 2018. OK POINTy pak hrají v Broker Consulting čím dál významnější roli, na celkovém obratu se podílejí 15,4 procenty.

„V prvním pololetí jsme se věnovali inovacím a implementovali do praxe uzavírání smluv na jedné nezávislé otevřené technologii BioSign. Momentálně lze přes biometrický podpis uzavřít smlouvy se čtyřmi obchodními partnery, v budoucnu předpokládáme plné pokrytí u všech klíčových obchodních partnerů,“ vyzdvihuje Hrubý.

Dalším významným počinem v prvním pololetí 2018 bylo založení investičního fondu OK SMART ETF, který přináší při řízení unikátní kombinaci aktivního i pasivního přístupu, což představuje výrazně nižší nákladovost v porovnání s klasickými podílovými fondy.

O společnosti Broker Consulting

Broker Consulting je jednou z největších poradenských společností na českém a slovenském trhu v oblasti financí a realit. Od roku 1998 získala důvěru více než 600 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Služby společnosti Broker Consulting poskytuje přibližně 1 500 finančních konzultantů ve více než 100 klientských centrech a kancelářích. Společnost přinesla na český a slovenský trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty  životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Broker Consulting rovněž ve spolupráci s mBank vytváří síť franšízových poboček pod názvem OK POINT, kterých je aktuálně otevřeno 41. Více na www.bcas.cz a na www.okpointy.cz. Navštivte také náš Facebook a LinkedIN Broker Consulting a Facebook a LinkedIn OK POINTů.