Mobilní terminál na bázi Androidu pro logistiku malých a středních firem

Terminál Sunmi L2 představuje cenově atraktivní základ pro komplexní řešení skladové evidence a logistických operací podnikatelů či středně velkých podniků. Tento přenosný terminál o velikosti smartphonu s operačním systémem Android 7.1 obsahuje kvalitní 2D scanner Zebra i vysokokapacitní baterii.

Brno, 28. srpna 2018 – Společnost Satomar, distributor vybraných produktů z oblasti komunikačních a informačních technologií, představuje na našem trhu terminál pro logistiku Sunmi L2. Tento odolný mobilní skener s displejem o úhlopříčce 5“, operačním systémem Android 7.1 a možností bezdrátové komunikace představuje praktické řešení a otevřenou platformu pro zapojení do systému skladového hospodářství a zapojení do dalších logistických procesů podnikatelů i menších a středně velkých podniků.

Podnikatelé mohou využít některou ze stávajících aplikací pro Android, případně větší společnosti mají možnost implementovat nebo vytvořit vlastní aplikace na míru s návazností na interní logistické a ekonomické softwarové systémy.

Poslouží i místo telefonu

Možnosti komunikace jsou u tohoto terminálu více než dostatečné. Kromě standardního Wi-Fi připojení ve standardu IEEE 802.11a/b/g/n nabízí terminál i LTE modem s dvojicí slotů pro SIM karty. Mimo to disponuje i NFC čtečkou a Bluetooth 4.0. Nechybí ani integrovaná GPS s podporou A-GPS. V případě potřeby je možné v terminálu aktivovat i hlasové hovory a SMS, takže jej uživatel může používat i jako standardní mobilní telefon. Pro pracovníky logistiky tak odpadá nutnost nosit u sebe dvě zařízení.

Kromě dvojice fotoaparátů na přední a zadní straně nabízí Sunmi L2 i integrovaný kvalitní laserový 1D/2D skener Zebra. Díky němu je skenování čárových či QR kódů i za špatných světelných podmínek dílem okamžiku.

Ovládání probíhá skrze 5“ HD displej se skvělou čitelností i na přímém slunci. V zimních měsících pak operátoři jistě ocení i speciální režim pro ovládání v rukavicích. Stejně tak snadnému ovládání napomáhá i dvojice programovatelných tlačítek doplněných bočním tlačítkem pro ovládání skeneru.

Odolnost s dlouhou výdrží

Předpokládanému nasazení v terénu odpovídá také odolnost zařízení splňující specifikaci IP67, což reálně znamená, že je terminál kompletně odolný vůči vniknutí prachu a vody až do hloubky jednoho metru po dobu 30 minut. Provozní teplota se pohybuje od -20 do +55 °C. Praktické je i bezpečnostní poutko bránící nechtěnému opadnutí. Výkonná baterie o kapacitě 5 000 mAh stačí na náročný celodenní provoz, dobíjení probíhá pomocí USB-C portu.

Terminál Sunmi L2 pohání čtyřjádrový procesor Qualcomm s taktovací frekvencí 1,3 GHz, kterému sekundují 2 GB operační paměti a 16 GB úložiště. To může být doplněno ještě přídavnou Micro SD kartou s kapacitou až 32 GB.

Za zmínku stojí i napojení terminálu na Sunmi Cloud, kde má operátor naprostý přehled o nastavení každého terminálu, jeho poloze či instalovaných aplikacích a jejich nastavení. V případě problémů pak terminál umožňuje i kompletní vzdálené ovládání.

Více informací o zařízeních Sunmi, včetně kontaktu na technickou podporu, najdete na stránkách www.sunmi.cz.

O společnosti Satomar
Společnost Satomar se již šestým rokem zabývá dovozem, prodejem a distribucí mobilních telefonů, tabletů a dalších elektronických zařízení či příslušenství. Za dobu svého působení uvedla na trh úspěšně produkty značek Revogi, Deveroux, Livall, Sunmi, ChatSIM, LCD tablety Ainol či Pipo, elektronické zápisníky Boogieboard, mobilní telefony Cube 1, Cubot nebo Oukitel, dětské hodinky s GPS Abardeen, počítačové příslušenství pod vlastní značkou Beik či minipočítače Remix. Kromě toho se společnost soustředí i na OEM výrobu pro své partnery.