Philips představuje na veletrhu IFA 2018 přizpůsobivá a personalizovaná řešení pro zdraví svých zákazníků

 

  • Služba Philips Sonicare Teledentistry poskytuje zákazníkům vzdálené konzultace s kvalifikovanými zubními lékaři do 24 hodin
  • Vysokorychlostní chytrý mixér je první personalizovaný inteligentní mixér na světě, který pomáhá člověku dosáhnout zdravého životního stylu přípravou zdravých smoothies podle jeho specifických potřeb

 

  • SmartSleep je klinicky ověřené přenosné řešení pro zlepšení kvality hlubokého spánku

Berlín, Německo a Amsterdam, Nizozemí – na veletrhu Internationale Funkausstellung (IFA, 31.8.  – 5.9. 2018, Berlín, Německo), dnes Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA), světový lídr v oblasti zdravotnických technologií, představil řadu inteligentních, přizpůsobivých a personalizovaných řešení pro zdravý životní styl a každodenní pohodu svých zákazníků.

“Dnes víc než kdy jindy vidíme, že zákazníci žádají vysoce personalizovaná řešení, která se přizpůsobí jejich specifickým potřebám a životnímu stylu,” říká Frans van Houten, CEO společnosti Royal Philips. “Věříme inteligentním technologiím, které se přizpůsobí jednotlivým lidem a integrují se do jejich každodenního života. Využili jsme našich rozsáhlých zkušeností v oblasti internetu, senzorické technologie, cloudových řešení a umělé inteligence a představujeme novou generaci digitálních řešení pro péči o zdraví. Naše zařízení spojují osobní i profesionální péči a umožňují tak lidem, aby se o své zdraví aktivně starali.“

Profesionální dentální konzultace bez návštěvy zubaře

Zavedení nové služby Philips Sonicare Solutions Teledentistry Service, která umožňuje profesionální, vzdálené konzultace se zubními lékaři, dále rozšiřuje nabídku společnosti Philips v oblasti kompletní péče o ústní dutinu. Uživatelům stačí udělat jeden až šest snímků svých zubů a dásní pomocí smartphonu, odeslat je prostřednictvím aplikace Philips Sonicare a výsledky telekonzultace s odborníkem obdrží do 24 hodin. Aplikace Philips Sonicare funguje jako “virtuální centrum” pro osobní péči o ústní dutinu a pomáhá uživatelům pečovat o zdraví zubů a dásní a zároveň mohou sdílet data se svými zubními lékaři. Mají tak individuální poradenství snadno dostupné.

Inteligentní hlavice zubních kartáčků nově umožňují automatickou výměnu

Philips Sonicare DiamondClean Smart interaktivní kartáček nyní nově poskytuje službu automatické výměny kartáčkové hlavice. Tuto službu umožňuje technologie BrushSync ™ integrovaná do inteligentních hlavic kartáčků Philips Sonicare. V případě potřeby hlavice sama objedná novou kartáčkovou hlavici na základě posouzení individuálních zvyklostí uživatele. Nové hlavice budou dodány na adresu uživatele přesně v době, kdy bude ideální čas na jejich výměnu.

Lepší imunitní systém, více energie, snížení příjmu cukru a kalorií

Ačkoliv zájem společnosti o příjem kalorií, cukru a o další výživové hodnoty se neustále zvyšuje,  zatím není jednoduché získat snadno a rychle smysluplné informace o tom, co jíme. Navíc, jak vyplývá ze studií, strava může být významným faktorem při vzniku mnoha chronických onemocnění, jakými jsou například obezita, cukrovka a kardiovaskulární onemocnění [1]. Philips, ve snaze pomoci lidem soustředit se na dosažení specifických dietních a výživových cílů, uvedl již dříve na trh Airfryer s technologií odstranění tuků ze stravy a nyní představuje nový High-Speed Connected Blender.

Tento chytrý mixér pomůže lidem dosáhnout specifických stravovacích a zdravotních cílů. Pomůže například zvýšit energii, snížit množství přijatých kalorií a cukrů nebo zlepšit celkovou životní pohodu.

Váha integrovaná do mixéru eliminuje při přípravě smoothies potřebu vážit jednotlivé ingredience a poskytuje delailní analýzu nutričních hodnot, zatímco přídavná aplikace Philips NutriU hraje roli osobního nutričního poradce a nabízí na míru šité rady a stovky nutričně vyvážených receptů.

Philips SmartSleep optimalizuje hluboký spánek pomocí umělé inteligence

Téměř 40 procent lidí mezi 25 – 54 lety věku spí v noci méně než je doporučených 7 hodin, což následující den prokazatelně vede k menší soustředěnosti[2]. Jak vyplývá ze studií [3], hluboký spánek nebo spánek s pomalými vlnami hraje důležitou úlohu v regeneraci mozku během spánku a lidé, kteří spí kvalitním spánkem, jsou během dne soustředěnější a mají více energie.

Philips SmartSleep je nové unikátní řešení navržené pro lidi, kteří trpí kvůli svému životnímu stylu nedostatkem spánku. Narozdíl od jiných spánkových monitorů, které pouze zaznamenávají spánkový rytmus uživatele, SmartSleep aktivně umocňuje hloubku a prodlužuje délku hlubokého spánku. Používá k tomu dva malé senzory a pokročilé algoritmy, které přesně identifikují různé spánkové fáze uživatele během noci. Když přístroj detekuje období hlubokého spánku, pomocí klinicky ověřené technologie ho umocní použitím přizpůsobených zvukových tónů. Přídavná aplikace postupně zaznamenaná zlepšení spánkové kvality a poskytuje rady, jak kvalitu spánku ještě dále zlepšit. SmartSleep využívá spánková data získaná za více než 2,8 miliardy nocí. Společnost Philips tyto údaje shromažďovala posledních deset let a úzce při tom spolupracovala s poradním výborem světově uznávaných spánkových lékařů, vědců a kliniků. Ti hráli při vývoji inovativního zařízení SmartSleep důležitou roli. Účinnost SmartSleep byla testována v randomizované, dvojitě zaslepené klinické studii, která u testovaných prokázala nárůst stavů hlubokého spánku. Testovaní jedinci také prokázali výrazně lepší výsledky testů paměti a motorických dovedností [4].

SmartSleep byl uveden na trh v USA a nyní bude uveden i na německý trh. Navíc bude brzy využívat vyšší stupeň umělé inteligence, která zdokonalí jeho adaptivní a personalizované schopnosti. Stávající uživatelé v USA a všichni noví uživatelé v Německu budou moci využít této aktualizace, která bude k dispozici v druhé polovině tohoto roku, pro zlepšení svých spánkových výsledků.

Společnost Philips je předním dodavatelem řešení pro spánkovou diagnostiiku, ale i systémů pro léčení spánkové apnoe (více informací na www.philips.cz/spanek)

Philips prodal už jednu miliardu elektrických výrobků pro péči o muže. Na IFA představujeme další významnou inovaci, novou řadu Shaver Series 9000 Prestige pro nekompromisní oholení,  které se pocitově blíží mokrému oholení žiletkou [5 ]. Dodává se s novými přesnými břity NanoTech a se senzorem BeardAdapt, díky nimž se holicí strojek automaticky přizpůsobí vousům uživatele 15 krát za sekundu a to umožní provést čistý řez co nejblíž pokožce.

Další inovace, které Philips na IFA v Berlíně představí, zahrnují kávovar Philips 5000 LatteGO a aplikaci Philips Pregnancy + na každodenní sledování průběhu těhotenství. Tato řešení jsou prezentována vedle mnoha dalších inovací z oblasti spánku, péče o ústní dutinu, čištění vzduchu, výživy a osobní péče.

Philips na IFA 2018

Tisková konference Philips, kterou pořádá Henk de Jong, ředitel pro mezinárodní trhy Philips, se koná 30. srpna ve 12:15 v hale č. 22 na výstavišti Messe v Berlině. Live stream z tiskové konference bude přístupný na www.ifa.philips.com. Henka doplní také Jasper Vervoort, ředitel marketinku pro Philips Hue u Signify (nový název pro Philips Lighting) a Kostas Vouzas, CEO Philips TV Europe a TP Vision.

Live aktuality z IFA sledujte na Twitteru na @PhilipsLiveFrom a hashtag #IFA2018. Můžete navštívit také www.ifa.philips.com nebo YouTube a LinkedIn.

[1] WHO. Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases. Report of the joint WHO/FAO expert consultation

WHO Technical Report Series, No. 916 (TRS 916) Geneva, 28 January – 1 February 2002

[2] CDC, 2011. Data analysis from the 2005–2008 National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) – cross-sectional design. Stratified, multistage probability sample of the civilian noninstitutionalized U.S. population. N=  10,896. 74.8% response rate

[3] C. Weller. “Why We Sleep: SHY Hypothesis Claims Our Brain Must ‘Pay the Price for Learning”, Medical Daily. 6. Published January 9, 2014.

[4] A. Mahadevan, G. Garcia-Molina. “SmartSleep: quantifying slow wave activity enhancement

[5] 756 evaluations by 8 barbers with 105 consumers, Germany

O společnosti Royal Philips

Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) je přední společnost zabývající se technologiemi pro zdraví a zdravotnictví. Zaměřuje se na zlepšování zdraví lidí a dosahování dobrých výsledků napříč celým spektrem péče o zdraví, od zdravého životního stylu a prevence přes diagnostiku, léčbu a následnou domácí péči. Společnost Philips využívá pokročilou technologii a rozsáhlé klinické a spotřebitelské znalosti a poskytuje tak integrovaná řešení. Philips sídlí v Nizozemsku a je lídrem v oblasti diagnostického zobrazování, obrazem řízené terapie, monitorování pacienta, zdravotnické informatiky, osobního zdraví a domácí péče. Společnost Philips vytvořila v roce 2017 tržby ve výši 17,8 miliard EUR, zaměstnává přibližně 75 000 zaměstnanců a pobočky má ve více než 100 zemích. Novinky o společnosti Philips naleznete na adrese www.philips.com/newscenter.