Samsung představuje na veletrhu IFA 2018 průlomové technologie formující budoucnost propojeného života

Samsung představil svoji vizi týkající se produktů a služeb určených pro novou éru propojeného života přicházející s nástupem umělé inteligence (AI), internetu věcí (IoT) a mobilních sítí páté generace (5G)

Praha, 30. srpna 2018Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. dnes uspořádala tiskovou konferenci u příležitosti veletrhu IFA, na které představila své odhodlání vyvíjet průlomové produkty a služby, které budou spoluvytvářet přicházející éru propojeného života. Samsung ukázal, jak průlomové technologie využívající AI a IoT mohou přinášet více pohodlí, zjednodušit a obohatit každodenní život a nabídnout spolehlivou úroveň zabezpečení.

„Společnost Samsung má díky svému širokému portfoliu televizorů, monitorů, audiozařízení, domácích spotřebičů a samozřejmě také mobilních zařízení jedinečnou pozici, aby mohla spotřebitelům nabídnout celou řadu špičkových produktů a služeb využívajících nejnovější technologie v oblasti AI a IoT,“ uvedl HS Kim, předseda představenstva a generální ředitel divize Consumer Electronics společnosti Samsung Electronics. „Snažíme se spoluvytvářet novou éru propojeného života, ve kterém naše produkty a služby vzájemně hladce spolupracují a nabízejí našim zákazníkům bohatší, chytřejší a zábavnější život.“

V předvoji budoucnosti

Samsung je díky mnohamiliardovým investicím oznámeným v nedávných měsících, jejichž cílem bylo zajistit pokračující pokrok v oblasti hardwaru, softwaru i služeb, průkopníkem v rozvíjení potenciálu, který umělá inteligence a sítě páté generace skýtají spotřebitelům. Díky novým výzkumným centrům zaměřených na vývoj AI, které společnost zakládá po celém světě, včetně nového přírůstku, jímž je výzkumné centrum v britském Cambridge, společnost Samsung očekává, že se v jejích provozech bude do roku 2020 celosvětově výzkumu AI věnovat přibližně tisícovka renomovaných odborníků, kteří se zaměří na vývoj uživatelsky orientované AI, která se neustále učí a obohacuje životy uživatelů stále inteligentnějším a praktičtějším způsobem zohledňujícím jejich konkrétní potřeby.

Předpokladem pro nástup éry propojeného života je také síťová infrastruktura nové generace: díky své aktivní roli při zavádění průmyslových standardů v oblasti 5G stojí společnost Samsung v čele zavádění sítí nové generace a ještě v průběhu letošního roku plánuje v USA spuštění první světové sítě, která díky technologii 5G poskytne domácnostem širokopásmové připojení v řádu gigabitů (pevný bezdrátový přístup prostřednictvím sítí 5G).

Obraz v rozlišení 8K na špici technologického vývoje

Společnost Samsung pokračuje na veletrhu IFA 2018 dále v revoluci v oblasti obrazových technologií a představila zde televizor Q900R QLED 8K podporující upscaling s využitím umělé inteligence. Tento QLED 8K TV bude na trhu k dispozici ve třech verzích s ultravelkou obrazovkou (65″, 75″ a 85″) a nabídne celou řadu vylepšení souvisejících s přechodem na rozlišení 8K včetně technologií Real 8K Resolution, Q HDR 8K a Quantum Processor 8K vyvinutých pro uvedení obrazu v kvalitě 8K do reálného života.

Technologie Real 8K Resolution dokáže dosáhnout jasu o hodnotě až 4 000 nitů, což je standard podporovaný většinou filmových studií. Q HDR 8K s podporou technologie HDR10+ umožňuje dosáhnout dokonalého barevného podání přinášejícího realistický a věrný obraz přesně tak, jak jej filmoví tvůrci zamýšleli. Patentovaná technologie Q900R 8K AI Upscaling opírající se o využití umělé inteligence dovoluje zlepšit kvalitu obrazu i zvuku bez ohledu na kvalitu původního zdroje nebo formátu a dosáhnout špičkové kvality 8K.

Společnost Samsung také nově uvedla špičkovou Micro LED obrazovku The Wall, která byla navržena speciálně pro použití ve firemním prostředí a mimo domácnosti. Díky technologii diod samostatně vyzařujících světlo a díky modulárnímu designu je stěna The Wall plně přizpůsobitelná, takže uživatelům poskytuje volnost při rozhodování, jak zobrazovací plochu začlenit do prostoru, ve kterém je použita.

Samsung také představil nový 49palcový přírůstek do produktové řady The Frame podporující funkci snadného vyhledávání, která uživatelům poskytuje jednoduchý přístup k pečlivě vybraným uměleckým dílům, která mohou být zobrazena na obrazovce, aniž by se uživatel musel probírat stovkami možností. Online obchod s uměleckými díly dostupnými pro platformu The Frame se navíc neustále rozšiřuje a nově nyní nabízí více než 850 uměleckých děl z nejprestižnějších světových uměleckých institucí včetně Berlínského státního muzea, londýnského Victoria & Albert Museum či galerie Tate.

Také kvalita zvuku zůstává nejvyšší prioritou, což dokládají nově uváděné prémiové soundbary HW-N950 a HW-N850 vyvinuté na základě spolupráce mezi společnostmi Samsung a Harman Kardon. Oba modely podporují technologie Dolby Atmos a DTS:X a umožňují vytvořit neuvěřitelně realistické zvukové prostředí.

Domácí spotřebiče plné nápadů

Moderní život se celosvětově posouvá k dynamičtějším technologiím, které budou v domácnostech sehrávat stále větší roli. V souladu s tímto trendem se srdcem domácnosti stává kuchyně a domácí spotřebiče na sebe berou roli inteligentních osobních asistentů. Život v domácnosti chtějí lidé konec konců transformovat více než kdykoli předtím. Společnost Samsung bere tento stále naléhavější požadavek v potaz a vychází vstříc měnícím se potřebám domácností i měnícímu se životnímu stylu spotřebitelů kompletní řadou nejmodernějších řešení využívajících možností, které skýtá umělá inteligence i internet věcí.

Díky lednici Family Hub mohou uživatelé naplno využít příležitosti, aby čas strávený v kuchyni přinášel více pohodlí a více možností, jak vychutnat život naplno. Velký dotykový displej lednice Family Hub sloužící jako ovládací panel umožňuje snadno ovládat všechna připojená zařízení včetně zařízení od jiných výrobců. Díky osobnímu asistentovi Bixby a technologii rozpoznávání hlasu Voice ID dostávají uživatelé okamžitě na míru šité a personalizované informace, jaké potřebují. Funkce Meal Planner pomáhající s plánováním stravování zase dokážou doporučit recepty, které vyhoví jejich potřebám nejlépe.

Funkce Dual Cook Flex pomáhá při vaření a umožňuje zohlednit různé požadavky a preference týkající se stravovacího režimu. Díky flexibilním dveřím a funkci duálního vaření mohou uživatelé efektivně uspokojit potřeby každého člena rodiny. Průvodce Cooking Guide spotřebitelům doporučí, jakou troubu by s ohledem na druh jídla a způsob jeho přípravy měli použít.

Revoluční pračka Quick Drive dramaticky změnila životy lidí k lepšímu. Systém Quick Drive dokáže vyprat oblečení za poloviční dobu, aniž by přitom utrpěla kvalita praní, a šetří tak čas. Systém Q-rator řízený umělou inteligencí slouží jako personalizovaný a inteligentní asistent, zatímco funkce Laundry Planner minimalizuje ztrátu času při praní prádla, neboť umožňuje uživatelům spustit a zastavit praní dle jejich časových dispozic.

Mobilní zážitky nové generace

Samsung představil na veletrhu IFA také svůj nejvýkonnější smartphone Galaxy Note9. Galaxy Note9, který byl poprvé představen začátkem tohoto měsíce v New Yorku, je určen těm, kteří požadují to nejlepší z nejlepšího. Telefon bude vyráběn ve dvou variantách, které se odlišují velikostí interní paměti – 128 GB nebo 512 GB* – přičemž úložnou kapacitu lze vložením karty microSD rozšířit až na celý 1 TB. Baterie s kapacitou 4 000 mAh, kterou je Galaxy Note9 vybaven, umožňuje uživatelům telefonovat, chatovat a hrát hry, aniž by si museli dělat starosti s její výdrží, a inteligentní fotoaparát zaručí dokonalý snímek za všech okolností. Elektronické pero S Pen, jedinečný nástroj řady Galaxy Note, podporuje nově funkci Bluetooth Low-Energy (BLE). Z pera se tak stalo dálkové ovládání, které uživatelům umožňuje pořídit si selfie nebo třeba ovládat promítání prezentace, a to i v případě, že se telefon nachází ve vzdálenosti 10 m od pera.

Galaxy Note9 vychází také vstříc potřebám profesionálních uživatelů a je kompatibilní s dokovací stanicí Samsung DeX, která telefon promění prakticky v PC. Po jednoduchém připojení k obrazovce pomocí jediného kabelu HDMI** může telefon poskytnout virtualizovaný desktop, nebo lze obrazovku použít jako plně funkční druhý displej. A nejen to. Galaxy Note9 nabízí maximální produktivitu, nikoli však na úkor bezpečnosti. Díky platformě Samsung Knox poskytuje nejkomplexnější funkce pro konfiguraci, nasazení a řízení zabezpečovacích prvků.

Na veletrhu IFA se představují také nové hodinky Galaxy Watch, které spojují vzhled tradičních hodinek s inteligentními technologiemi. Delší životnost baterie, kterou jsou hodinky Galaxy Watch vybaveny, přesahuje 80*** hodin, a odpadá tak nutnost každodenního nabíjení. Přidáme-li k tomu možnost připojení k síti LTE, pak mohou uživatelé hodinek GalaxyWatch zůstat připojeni, aniž by museli být připoutáni k chytrému telefonu. S přihlédnutím k rostoucímu zájmu spotřebitelů o dosažení tělesné a duševní pohody nabízejí hodinky Galaxy Watch nově funkce na zvládání stresu, sledování průběhu spánku a provádění dechových cvičení, které uživatelům pomáhají udržet se v kondici.

Stánek společnosti Samsung Electronics bude otevřen v 2. podlaží City Cube v Berlíně od pátku 31. srpna do středy 5. září.

* 512 GB interní paměti jako standard. 512GB modely jsou k dostání ve vybraných zemích. Dalších až 512 GB paměti při použití externí SD karty (prodává se samostatně).

** HDMI adaptéry značky Samsung zahrnují HDMI adaptér (EE-HG950), Multi Port adaptér (EE-P5000) a kabel DeX (EE-I1300)

*** Životnost baterie závisí na použitém zařízení a na způsobu použití: Galaxy Watch 46 mm (více než 80 hodin při typickém způsobu použití; až 168 hodin při omezeném používání) a Galaxy Watch 42 mm (více než 45 hodin při typickém způsobu použití; až 120 hodin při omezeném používání). Skutečná životnost baterie se může lišit v závislosti na síťovém připojení, připojených komponentech, nastaveních, síle signálu, hluku a mnoha dalších faktorech.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.