Huawei vstupuje na trh s inteligentním reproduktorem AI Cube

Berlín, 31. srpna 2018 – Společnost Huawei dnes na technologickém veletrhu IFA 2018 v Berlíně představila zařízení Huawei AI Cube. Jedná se o inteligentní reproduktor s podporou hlasové asistence Alexa a současně 4G router v jednom. Zároveň jde o oficiální debut společnosti Huawei na formujícím se trhu s inteligentními reproduktory.
Ty představují nový, přirozenější a pohodlnější způsob, jak se uživatelé mohou připojit k internetu a ovládat své inteligentní zařízení. Zároveň také přináší vysoce kvalitní zvuk v kompaktním formátu s minimalistickým designem.

„Jako společnost se špičkovým postavením v technologickém odvětví se společnost Huawei zavázala poskytovat bezproblémové možnosti konektivity a uživatelských zkušeností. Za tímto účelem aktivně posilujeme produktové portfolio a rozšiřujeme spektrum zařízení s umělou inteligencí, přičemž AI Cube je nejnovější přírůstkem,” uvedl Richard Yu, generální ředitel Huawei Consumer Business Group na oficiální prezentaci. „Jedná se o reproduktor s umělou inteligencí, který se může pochlubit celou řadou inovativních funkcí.”

Díky podpoře Wi-Fi pomocí 4G LTE sítě dokáže HUAWEI AI Cube splnit vysoké nároky na konektivitu, které jsou od inteligentního domácího zařízení očekávány. Nastavení rychlosti je jednoduché a intuitivní – pro připojení k vysokorychlostnímu internetu je potřeba pouze 4G SIM karta připojená rychlostí LTE kategorie 6 (směrová rychlost 300 Mbps). AI Cube podporuje i standard 802.11ac Wi-Fi, což znamená, že router je schopen pracovat na frekvencích 2,4 GHz i 5 GHz a přenáší data přes LAN rychlostí až do 1200 Mbps.

Huawei AI Cube také spolupracuje s hlasovou asistentkou Alexa od Amazonu. Při komunikaci s Alexou tak mohou uživatelé prostřednictvím svého hlasu získat přístup k více než 50 000 schopnostem Huawei AI Cube. Alexa má v současné době podporu od 12 000 inteligentních domácích zařízení od více než 2 000 výrobců. Výsledkem této spolupráce je široká škála služeb a obsahu společnosti Amazon, ke kterým mohou uživatelé reproduktoru získat přístup jednoduchým dotazem.

Pokud jde o výkon reproduktorů, novinka disponuje velkou 400 ml zvukovou dutinou a hliníkovou membránou. Tato kombinace umožňuje produkovat vysoce kvalitní zvuk s čistým středním a vysokým bodem, stejně jako plné basy bez zkreslení. Zvukový zážitek je ještě umocněn zvukovým řešením Huawei Histen, které přidává virtuální basy, lineární ekvalizér, adaptivní ovládání přes více zařízení, vzdálené rozpoznávání hlasu a další funkce.

Všechny výše uvedené technologie jsou zabalené v malé matné bílé barvě s bezešvou 3D síťovou základnou. Navíc je inteligentní reproduktor navržen tak, aby byly všechny jeho porty skryté na spodní straně a umožňují tak jednoduché splynutí s domácím interiérem bez narušení designového dojmu.

Podle analytické firmy Canalys je globální potenciál trhu s inteligentními reproduktory v porovnání se současným stavem dvojnásobný. Odhaduje se, že do roku 2020 by mohl celosvětový objem těchto zařízení představovat 225 milionů kusů. Tato obrovská příležitost je hnaná především silným zájmem v Číně. Jako vedoucí výrobce telekomunikačních zařízení a smartphonů má Huawei jedinečnou pozici využít tento rostoucí trend nejen v domovské zemi, ale i mimo ni.