Netatmo představuje produktovou novinku – chytrý detektor kouře

Chytrý detektor kouře Netatmo rozšiřuje bezpečnostní portfolio společnosti o další úroveň ochrany domácnosti. V případě požáru chytrý detektor kouře spustí alarm a okamžitě zašle upozornění na smartphone.

Praha, 31. srpna, 2018 – Společnost Netatmo, která se specializuje na chytrou spotřební elektroniku pro bezpečnější a pohodlnější domov, oznamuje uvedení chytrého detektoru kouře na trh od 8. října 2018. Nový produkt si mohou zájemci rezervovat předem. Chytrý detektor kouře Netatmo nabízí vyšší bezpečnost, pohodlí a pocit klidu v době nepřítomnosti členů domácnosti.

V případě požáru je nutná rychlá reakce

Reakční doba při vzniku požáru je zásadní; za méně než 30 sekund se z malého plamene stane závažný požár. Proto systém chytrého detektoru kouře Netatmo velmi rychle aktivuje alarm o 85 decibelech a okamžitě zašle upozornění na váš smartphone. Také označí místnost, v níž požár propukl, pomocí upozornění: „Kouř zjištěný v obývacím pokoji”. Tyto funkce umožňují uživatelům jednat bezprostředně ať jsou kdekoliv: mohou okamžitě kontaktovat hasičský záchranný sbor, který zabrání šíření ohně.

Je-li poplach planý, mohou uživatelé alarm snadno vypnout, ať už ze zařízení nebo pomocí telefonu. Slouží k tomu funkce „Ticho”.

Chytrý detektor kouře s životností baterie 10 let

Výrobci doporučují měnit detektory kouře po deseti letech, ale řada zařízení má baterie, které vydrží jen jeden až tři roky. Díky baterii s dlouhou životností se na chytrý detektor kouře Netatmo mohou zákazníci spolehnout celých deset let. Navíc před koncem životnosti vyšle baterie uživateli oznámení, aby došlo k její včasné výměně a byla tak zaručena bezproblémová funkčnost detektoru.

Automatická kontrola funkcí zajišťuje plynulý provoz

Chytrý detektor kouře Netatmo má funkci automatického testování, která průběžně kontroluje, jestli kouřový senzor, baterie a Wi-Fi připojení fungují správně. Uživatelé mají přístup k ověřovacímu protokolu v aplikaci Zabezpečení. Doporučuje se zvuk alarmu jednou ročně otestovat, spustit ho lze ručně, nebo vzdáleně z aplikace.

Snadná a rychlá instalace

Chytrý detektor kouře Netatmo je bezdrátový, ke stropu se snadno uchytí pomocí šroubů dle návodu pro instalaci a pak už jen zbývá stáhnout si aplikaci Netatmo Security.

V případě rodinný domů lze chytré detektory kouře nainstalovat do více místností a mít přístup ke všem najednou pomocí aplikace, kde je možno si každý detektor pojmenovat podle jeho umístění, např. „Detektor obývacího pokoje,“ „Detektor dětského pokoje“ atd.

Kompatibilita s HomeKit a IFTTT

Chytrý detektor kouře Netatmo je kompatibilní se systémem HomeKit společnosti Apple a je možné ho ovládat hlasem. Uživatelé se jenom dotáží Siri, jestli v domě není kouř a jestli baterie fungují správně.

Kompatibilita je také zajištěna s IFTTT. Uživatelé mohou propojit chytrý detektor kouře s dalšími propojenými zařízeními a vytvářet si vlastní scénáře. Třeba připojit k detektoru kouře chytrá světla, která v případě požáru změní barvu a varují rodinu, aby opustila dům.

Cena a dostupnost

Chytrý detektor kouře Netatmo se bude prodávat za doporučenou maloobchodní cenu 2599,99 korun. Produkt bude k dispozici v obchodech a e-shopech od 8. října 2018. Od dnešního dne si jej mohou zájem objednat předem na adrese www.netatmo.com. K dispozici bude dále na www.netatmo.com, www.alza.cz, www.euronics.cz, www.istyle.cz, www.smarty.cz, www.czc.cz, www.mall.cz.

Aplikace Netatmo Security je zcela zdarma a kompatibilní s iPhony a iPady od iOS 10 a Android smartphony a tablety od verze 5.0 Netatmo Webapp je k dispozici na počítačích Mac a PC.

O společnosti Netatmo

Společnost Netatmo se specializuje na chytrou elektroniku. Vyvíjí intuitivní a designovou spotřební elektroniku, která uživatelům nabízí bezpečnější, zdravější a pohodlnější domov. Chytrá řešení přináší i do privátní sféry. Svého cíle dosahuje Netatmo dodržováním čtyř závazků, které tvoří DNA společnosti.

  • Současný design: žádná zastarávání
  • Soukromí: garantujeme ochranu dat
  • Užitečnost a spolehlivost: naše produkty usnadňují život
  • Ohleduplná upozornění: oznámení posíláme jen když je to opravdu důležité

Od roku 2012 uvedla společnost Netatmo na trh třináct zařízení a příslušenství, které splňují hlavní požadavky chytré domácnosti. Nabízí různá řešení pro automatizaci domova a usnadňuje život od svého prvního produktu v roce 2012 po současnost. Ve spolupráci s předními značkami ve stavebnictví rozvíjí Netatmo možnosti integrace inovativního řízení chytré domácnosti do infrastruktury obytných domů. Díky této strategii Netatmo přináší do bydlení nové zážitky a jednoduchost. Více informací naleznete na webových stránkách www.netatmo.com.

Netatmo, same home, just smarter.