Polské tanky, nová mapa a Minsk!

Ve World of Tanks PC se představuje jedenáctý národ

31. srpna 2018 – Celosvětově populární free-to-play hra World of Tanks přichází s dalším zásadním rozšířením, největším od jarní verze 1.0. Pořadové číslo 1.1 přidává do hry v pořadí jedenáctý národ. Tím není nikdo jiný, než náš severní soused, Polsko.

Současně s polským vývojovým stromem se ve hře objevuje i bojiště Studzianki, které si na vývojářích vyžádala polská hráčská komunita.

World of Tanks PC patří v Polsku mezi velmi populární hry a bylo tedy logické, že takový krok musel přijít. „Komunita hráčů je v této zemi velmi silná a loajální, takže naše nejnovější rozšíření je pro polské fanoušky určitou odměnou. Ve hře se tak neobjevují pouze polské tanky, ale také regionální aspekt,“ vysvětluje Max Chuvalov, publishingový ředitel World of Tanks. „Jsme nadšeni, že může vydat obě věci naráz. Hráči tak dostanou nejen tanky, ale také dlouho očekávanou mapu polského bojiště.“

Příchod polských tanků do World of Tanks provází u našich severních sousedů nebývalý zájem nejen komunity, ale také médií. Wargaming při této příležitosti dokonce začal spolupracovat s populárním raperem O.S.T.R., který při této příležitosti dokonce nazpíval písničku. Již před měsícem zveřejnila populární folková skupina Żywiołak k chystané mapě Studzianki skladbu W moim ogródecku. Nejen v Polsku oblíbený raper nyní přišel s vlastní hiphopovou verzí. Videoklip ke skladbě pak vypráví příběh mírumilovné vesnice, v níž se schyluje k velké bitvě a O.S.T.R. a jeho skupina si připravují tank k obraně.

Vývojový strom nabídne rovných deset vozidel a k tomu navrch ještě dva prémiové tanky. Základní tanky tzv. Low-tier jsou vybavené podobně jako stejná kategorie u jiných národů. Hráči tak dostanou k dispozici rychlost a dynamičnost spojenou s lehkým pancéřováním.

A jak se říká, s chutí roste hlad. Další tanky přinášejí různá vylepšení až k Tier X!

Rozšíření 1.1 navíc nabídne ještě jeden pomyslný bonbónek. Ve World of Tanks se objevuje běloruský Minsk. Ve válečné vřavě vlastenecké války zcela jistě zásadní místo. Pro samotnou hru jde však o město, kde začal vlastní vývoj hry a kde je stále vyvíjena.

Oficiální web: