Dua Lipa a značka Jaguar vytvořily skladbu, kterou si může každý fanoušek upravit podle sebe

  • Celosvětová superstar, zpěvačka a skladatelka společně se značkou Jaguar vytvořila hudební skladbu za využití revoluční technologie.
  • Fanoušci si mohou vytvořit vlastní verzi nejnovější písně Dua Lipy, „Want To“.
  • Inovativní software Jaguaru umí udělat remix skladby třemi způsoby – pomocí dat z elektrického I-PACE, přes Spotify nebo vyťukáváním rytmu na telefonu.
  • Je možné vytvořit více než milion remixů v různých rozpoloženích, tempech a hudebních stylech včetně hip-hopu, klasiky či drum and bass.
  • Krátce poté, co Dua Lipa odhalila „Want To“ na speciálním koncertě v Amsterdamu – video můžete zhlédnout zde, se píseň stala nejvíce remixovanou skladbou všech dob. Celé znění skladby můžete zhlédnout zde.
  • Remix písně „Want To“ vytvořila i sama Dua Lipa na základě dat z vozu I-PACE, který řídila – video můžete zhlédnout zde. Píseň se objeví na nové deluxe verzi jejího alba. To vyjde 7. září 2018.

Britsko-kosovská zpěvačka a skladatelka Dua Lipa spolupracovala se značkou Jaguar na revolučním způsobu při tvorbě hudby. Díky novému softwaru společnosti Jaguar vytvořila exkluzivní remix svého posledního hitu „Want To“ a vyzvala fanoušky po celém světě, aby ji následovali a stvořili si vlastní remix – pomocí dat z jízdy autem, oblíbených písní poslouchaných přes Spotify či vyťukáváním rytmu na telefon. Stvořit lze přes milion remixů různých hudebních žánrů od hip-hopu a taneční hudby až po klasiku, pop či drum and bass.

Track byl odhalen na exkluzivním koncertě v amsterdamském Sugar City, kde hudební fanoušci i hvězdy z celé Evropy, jako supermodelka Doutzen Kroes či herečka Alix Benezch, vytvářeli první remixy prostřednictvím jízdy v elektrickém voze I-PACE. Od té doby se track stal nejremixovanější nahrávkou všech dob.

Dua Lipa rovněž vytvořila svůj vlastní remix písně „Want To“ jízdou v Jaguaru I-PACE, při níž inteligentní senzory vozu skenovaly styl její jízdy. Data o množství spotřebované energie a způsobu, jakým Dua Lipa zrychlovala a brzdila, byla využita k vytvoření remixu – od tempa přes aranže až po celkové rozpoložení. Tento remix „Want To“ se objeví na albu s názvem „Dua Lipa The Complete Collection“, které vyjde již tento pátek 7. září.

„Ze spolupráce s Jaguarem jsem opravdu nadšená, stejně jako z toho, že díky novým technologiím mohu dát fanouškům něco navíc. Je fakt ohromující, že si každý může vytvořit svou vlastní unikátní verzi mého singlu „Want To“ podle toho, jak řídí Jaguar nebo jakou muziku poslouchá,“ dodala Dua Lipa po odhalení skladby v Amsterdamu. „Je šílené jen si představit, že data z mé jízdy elektrickým vozem I-PACE mohou zastoupit energii mé hudby a vytvořit úplně nový skvělý zvuk.“

Nejen řidiči, ale hudební fanoušci po celém světě mohou vytvořit svou vlastní verzi písně Duy Lipy pomocí chytrého softwaru dostupného zde. Tato inovativní aplikace umožňuje uživatelům zremixovat track zpěvačky Dua Lipy pomocí historie streamování ve Spotify – využívá data o přehrávaných písních a aplikuje je při vytváření vlastní verze. Průměrné tempo playlistu či nálada nejposlouchanějších písní – to vše se využije při tvorbě vašeho vlastního remixu. Ti, kteří nemají účet na Spotify, mohou jednoduše vytvořit remix v aplikaci vyťukáváním tempa na mobilním telefonu. Všechny remixy mohou být sdíleny prostřednictvím sociálních sítí uživatele.

Technologické inovace značky Jaguar
Toto propojení hudby a technologií je nejnovějším počinem značky Jaguar, kdy jde o co největší propojení řidiče s jeho vozem. Technologie ve vozidle, jako InControl nebo Smart Settings, sleduje styl a chování řidiče a přizpůsobuje nastavení vozu tak, aby z jízdy dostal co nejlepší zážitek.

„Ve všech vozech Jaguar PACE je nainstalováno tisíce senzorů, které reagují na řidiče, jeho styl jízdy a okolí a upravují nastavení vozu pro co nejlepší zážitek z jízdy. Zachycování dat zevnitř i zvenku auta během každé jízdy nám umožňuje přizpůsobit vůz pro jakéhokoliv řidiče,“ vysvětluje Matt Pierce, Connected car engineer. „V budoucnu bychom mohli vidět podobné hudební technologie v každém voze Jaguar, aby se zábava v autě vyvíjela a přizpůsobovala řidiči a vznikl tak ještě propojenější zážitek. To by do budoucna znamenalo spolupracovat s více hudebníky, aby vytvářeli podobné nahrávky, které by byly schopné reagovat na váš způsob řízení.“

„V současnosti již využíváme data z technologie InControl, abychom nepřetržitě zlepšovali automobily. S nástupem softwarových over-the-air vylepšení budeme schopni vylepšovat automobily našich zákazníků a dokonce řešit problémy s vozem na dálku, aniž by zákazník musel navštívit autoservis.

Shromažďování dat
Každý Jaguar E-PACE, F-PACE a I-PACE má tisíce inteligentních senzorů, které shromažďují data pro zlepšení požitku z jízdy. Všechno je zaznamenáváno, od stylu jízdy po nastavení vozu.

Během každé jízdy jsou pomocí informačního systému InControl shromažďována data do šesti různých skupin. Mezi shromažďovaná data patří informace o brzdění a zrychlování, množství energie zachycené regenerativním brzděním, spotřebě elektrické energie na průměrnou rychlost nebo také směru jízdy vozidla.

Tyto informace vozidlo automaticky posílá na cloud díky 4G připojení. Skladba zpěvačky Dua Lipy a značky Jaguar využívá data z auta společně s nejmodernějším softwarem, díky čemuž dostanete vlastní remix. Využít lze také aplikaci dostupnou na webu. Uživatelé streamovací služby Spotify mohou zremixovat píseň pomocí dat vytažených historie přehrávání: nejčastěji poslouchané hudební styly, průměrné tempo apod.  Ti, kteří nemají účet Spotify mohou vytvořit remix vyťukáváním tempa na obrazovku svého telefonu. Aplikace následně vygeneruje verzi písně, která odpovídá rychlosti a rytmu klepání.

Jak se vytvořila nejremixovanější skladba všech dob
Aby bylo možné remixovat skladbu od Dua Lipy a značky Jaguar, specializovaná hudební produkční skupina zanalyzovala původní verzi písně, převzala podstatné stopy a zkoumala, jak by mohla být píseň upravena modifikací nálady a stylu, nástrojového obsazení a tempa. Během tohoto procesu bylo vytvořeno více než 3 500 zvukových stop, z nichž se remixy dávají dohromady.

„Šest datových skupin, které se zachytí při každé jízdě v Jaguaru I-PACE je využíváno k ovlivnění skladby,“ dodává Tor Castensson ze společnosti Plan8, technologického partnera Jaguaru. „Všechny druhy dat shromážděných při jízdě určují náladu, tempo, intenzitu a komplexnost remixu a z palety nástrojů vybírá melodie, zvuky a bubenické rytmy. Výsledná skladba efektivně reaguje na rychlost a styl vaší jízdy.“

Ben Sumner ze společnosti Feel for Music, která se stala hudebně produkčním partnerem Jaguaru, vysvětluje: „Funguje to jako zámek na kód. V tracku existuje pět sekcí, stejně jako na zámku je pět číslic. Data z různých částí jízdy několika různými způsoby ovlivňují náladu a hudební styl a tvoří tak různé kombinace. Software následně hladce propojí jednotlivé části dohromady, aby remix zněl soudržně. Každá sekce obsahuje stovky různých možných zvukových stop, potenciálně tedy mohou vzniknout miliony různých verzí.“

The Pace – Season One
Spolupráce zpěvačky Dua Lipy a Jaguaru odstartovala sérii akcí po celé Evropě s názvem The PACE: Season 1. Tato kampaň oslavuje populární SUV modely značky Jaguar, mezi které patří vozy E-PACE, F-PACE a I-PACE.

Po první akci v Amsterdamu budou mít řidiči v jiných zemích v celém regionu možnost vytvořit svou vlastní verzi písně v rámci testovacích jízd v automobilech Jaguar modelové řady PACE během speciálních akcí, které se budou konat po zbytek roku 2018 a na začátku roku 2019. The PACE – Season 2 bude pokračovat v létě 2019.

Více informací naleznete na www.media.jaguar.com