Tržby společnosti SUSE za první pololetí 2018 meziročně stouply o 17 %, od srpna 2017 zvýšila počet zaměstnanců o pětinu na 1 400

SUSE je připravena stát se po dokončení akvizice investorem EQT samostatně fungující společností.

VANCOUVER, Britská Kolumbie (Open Source Summit) – 5. září 2018 – SUSE® je průkopníkem v open source, který poskytuje svůj software desítkám tisíc podniků po dobu více než 25 let. Protože se firma SUSE připravuje na svou další fázi rozvoje jako samostatná společnost pod vedením nového majitele, švédské investiční skupiny EQT, pokračuje v růstu a budování trhu zejména se svými hlavními produkty, řešeními a s nimi spojenými komunitami a partnery. Zároveň rozšiřuje svou přítomnost v nových tržních segmentech. Na Open Source Summitu ve Vancouveru SUSE zveřejnilo aktuální hospodářské výsledky a další milníky v rozvoji společnosti:

  • Za pololetí končící 30. dubnem 2018 zaznamenala společnost SUSE globální výnosy ve výši 182,9 milionu dolarů, což představuje pokračující růst přibližně o 17 % ve srovnání se stejným obdobím v předchozím roce. Upravený ukazatel EBITDA (zisk před odečtením úroků, daní, odpisů a amortizace) za toto období činil 56 milionů dolarů, což představuje téměř 23 % meziroční růst.
  • Od srpna 2017 vzrostl počet zaměstnanců SUSE více než o 20 % na současných 1 400. Růst zajistily velké investice společnosti do náboru zaměstnanců v oddělení vývoje a poskytování služeb zákazníkům.
  • Nová a inovativní softwarově-definovaná řešení pro infrastrukturu a nasazování aplikací, které SUSE uvedlo na trh v letošním roce zahrnují: SUSE CaaS Platform 3, certifikované řešení na správu linuxových kontejnerů na bázi Kubernetes; SUSE Cloud Application Platform sloužící k vybudování vlastního PaaS řešení na bázi open source technologií Cloud Foundry a Kubernetes. SUSE dále uvedlo novou verzi svého nástroje pro vytvoření vlastního privátního cloudu SUSE OpenStack Cloud 8. Na trh přišla také nová verze sotwarově-definovaného úložiště SUSE Enterprise Storage 5, které je založené na open source projektu Ceph. V neposlední řadě vydalo SUSE také SUSE Manager 3.2 sloužící k centrální správě linuxové infrastruktury. Dalším velmi zajímavým posunem bylo také vydání nejnovější verze SUSE Linuxu – SUSE Linux Enterprise 15.
  • SUSE rozšířilo partnerství s vedoucími poskytovateli cloudových služeb, mezi které zejména patří: Amazon Web Services, Google Cloud, IBM Cloud a Microsoft Azure.
  • Od roku 2013 se certifikovalo více než 10 700 partnerských aplikací a 7 600 hardwarových systémů se softwarem od SUSE.
  • Pro zajištění poskytování kvalitních služeb a fungujících vztahů se zákazníky se více než polovina zaměstnanců SUSE zaměřuje na vývoj a podporu firemních řešení. Devadesát procent zákazníků SUSE je spokojeno se spoluprací s vývojovým oddělením SUSE, a dvě třetiny zákazníků dokonce hodnotí tuto spolupráci maximálním možným skóre.
  • Závazek SUSE směrem k open source komunitám se stále prohlubuje. SUSE se momentálně angažuje více než ve 100 open source projektech a je také zakládajícím členem více než deseti organizací na bázi open source. Disponuje členy v představenstvu ve spoustě důležitých open source organizací, jako například: OpenStack Foundation, Linux Foundation, Cloud Foundry Foundation, CNCF, OPNFV (Linux Foundation Networking umbrella project), Open Mainframe nebo OpenHPC.

Devět z deseti největších aerolinek používá SUSE

“Během několika posledních let rozšířilo SUSE své portfolio do nových oblastí, jakými jsou datová úložiště, cloud, kontejnery či moderní způsoby dodávky aplikací. S novou nezávislostí a podporou ze strany švédských partnerů EQT odpovídá SUSE poptávce trhu svým postavením neutrální, a přitom komplexní hybridní cloudové platformy, která podporuje veřejné i privátní cloudy a infrastrukturu integrovanou se softwarem, jakým je například SUSE Linux Enterprise 15,” říká Jay Lyman, hlavní analytik společnosti 451 Research.

Vedoucí postavení společnosti SUSE je evidentní jak na zavedených, tak rozvíjejících se trzích po celém světě. Mezi její zákazníky patří devět z deseti největších leteckých společností po celém světě, deset největších světových výrobců automobilů, čtyři z pěti největších bank na světě, polovina největších světových superpočítačů a 80 % firem z žebříčku Fortune Global 50. Navíc 70 % všech aplikací SAP, které běží na Linuxu, běží na SUSE Linux Enterprise, včetně více než 90 % instalací SAP HANA. Společnost SUSE vytvořila a vede trh pro mainframe Linux již déle než 17 let.

“Společnost SUSE prosperovala po desetiletí díky dodržování dvou jednoduchých principů. Naslouchala zákazníkům a zaváděla inovace a změny, aby splnila jejich očekávání a potřeby,” říká Nils Brauckmann, generální ředitel společnosti SUSE. “SUSE je na růstové trajektorii, která se rozšiřuje jak organicky, tak prostřednictvím akvizic dalších technologií. Tento model rozšiřování založený na “budování a akvizicích” vytváří pro zákazníky kontinuální hodnotu a řídí udržitelný růst jak pro horní, tak pro spodní linie podnikání. I přesto, že se společnost neustále rozrůstá, zůstává SUSE i nadále odhodláno být otevřenou společností se 100 % otevřeným zdrojovým kódem, kde se otevřenost týká zejména svobody volby poskytované zákazníkům, a ne pouze našeho kódu.”

Služby a produkty společnosti SUSE jsou stále robustnější a kvalitnější, jejich cílem je uspokojit podnikové požadavky zejména v oblastech digitální transformace, inovací a softwarově definované infrastruktury. SUSE také pomáhá uvádět do života nové metodiky pro vývoj a dodávku aplikací a adaptaci cloudových technologií.

Spolupráce s komunitami je pro SUSE nadále klíčová

Investice společnosti SUSE do flexibility a postupného vývoje od dodavatele Linuxu až po cloudovou, softwarově definovanou infrastrukturu a řešení pro poskytování aplikací přinesla dynamiku a ziskový růst, neboť organizace se neustále přizpůsobuje požadavkům svých partnerů a zákazníků. Jelikož firmy čelí rostoucímu tlaku, aby se staly agilnějšími a ekonomicky efektivnějšími, aby mohly růst, konkurovat a přežít, musejí využívat digitální prostředky, informace a doslova přehršel nových softwarových inovací, aby umožnily jejich digitální přeměnu. SUSE využilo síly svého Linuxu jako základního stavebního kamene a nadále pracuje s ekosystémem partnerů a komunit, aby společně vyvinuli a zajistili podporu pro open source řešení s celým ekosystémem kompatibility, certifikací a služeb. Takto vznikající infrastrukturní technologie jsou postaveny na open source a Linuxu a zákazníkům přinášejí velkou míru flexibility.

Kathy Bennett, viceprezidentka IBM Technical Systems Development & Support v IBM, uvedla: “Jako zakládající členové Linux Foundation pokračuje IBM ve spolupráci se SUSE v klíčových iniciativách z oblasti open source, včetně posunutí SUSE Linux Enterprise Server vpřed jako plně podporovaného systému, který je optimalizován pro platformy IBM včetně IBM System Z, LinuxOne a Power Systems. Naše spolupráce na podpoře SAP HANA a IBM Power Systems, KVM v architektuře Z, podpora IBM z/VM a integrace s technologiemi založenými na cloudu a kontejnerech zrychlují adaptaci této platformy mezi zákazníky.”

Scott Farrand, viceprezident společnosti Hybrid IT-Platform Software v HPE, řekl: “Na HPE jsme se zavázali k posílení open source iniciativ v celém průmyslu, zaměřili se na Linux a v tomto směru i vyvíjeli značné úsilí po dobu více než 15 let. Naše pokračující spolupráce se společností SUSE na platformě Linux, OpenStacku a dalších projektech vede díky naší společné snaze poskytovat open source kvalitní řešení k lepšímu postavení na trhu. “

“SUSE bylo aktivním a produktivním členem Linux Foundation už dávno před tím, než jsem se do organizace zapojil já v roce 2006,” řekl Dan Kohn, výkonný ředitel Cloud Native Computing Foundation (CNCF). “V CNCF si zejména vážíme brzkého zapojení SUSE do projektu, který se později stal certifikovaným programem pro Kubernetes. SUSE si také vážíme pro jejich práci v oblasti inovací, interoperability a dodávce kvalitních, spolehlivých a použitelných řešení.”

O společnosti SUSE

Společnost SUSE, průkopník v oblasti open source software, poskytuje spolehlivou, softwarově definovanou infrastrukturu a aplikace, které dávají každé firmě velkou flexibilitu a kontrolu nad vlastním IT. Více než 25 let vývoje špičkových technologií, nadstandardních služeb a spolupráce s kvalitními partnery vytváří certifikované a podporované produkty, které našim klientům umožňují zjednodušovat složité systémy, snižovat náklady a poskytovat klíčové služby pro chod firmy. Dlouhotrvající obchodní vztahy, které kolem sebe budujeme, přinášejí zajímavé inovace, které jsou základem úspěchu. Pro více informací navštivte stránky: www.suse.com.

*Following last week’s shareholder approval of Micro Focus’ proposed sale of SUSE to EQT Partners for $2.535 billion, the transaction is expected to complete in the first quarter of calendar 2019, subject to customary regulatory approvals.