Nové UPS CyberPower řady UT mají až o 80 % nižší spotřebu

CyberPower uvádí na trh nové vysoce energeticky úsporné záložní zdroje řady UT pro domácnosti a malé kanceláře

Praha, 6. září 2018 – Společnost CyberPower, přední světový výrobce záložních napájecích řešení, uvádí na trh nové modely zdrojů nepřerušovaného napájení (UPS) řady UT určené pro domácnosti a malé kanceláře. Spínané jednofázové záložní zdroje UT650EG-FR/UT850EG-FR dokáží při výpadku síťového napájení udržet v provozu až tři připojená zařízení, např. počítače, malé servery, síťová úložiště NAS, bezpečnostní systémy apod. téměř půl hodiny. Modely se liší dodávaným celkovým výkonem (360 W/425 W) a přítomností konektorů pro ochranu telefonní nebo síťové linky proti přepětí a možností ovládání pomocí počítače prostřednictvím USB portu. Unikátní technologie pro úsporu energie výrazně snižuje spotřebu samotného zdroje, a tedy provozní náklady.

UPS zdroje UT650EG-FR/UT850EG-FR jsou vybavený ochranami proti přetížení, přepěťovým špičkám a přepěťovým rázům a elektromagnetickému a radiovému rušení. Navíc jsou osazeny i porty RJ11/RJ45 pro ochranu telefonní nebo síťové linky o rychlosti 1 Gbit/s. Funkce automatické regulace napětí poskytuje stabilní úroveň výstupu. Zdroj je možné používat společně se záložními generátory, čímž lze zajistit delší dobu nepřerušeného provozu při případném výpadku síťového napájení. Vestavěný akumulátor se na plnou kapacitu dobije za 6 hodin. Oba zdroje jsou rovněž vybavené unikátní technologií úspory energie, díky níž podle nezávislého testu zkušební a certifikační společnosti SGS vykazují nejnižší spotřebu ze srovnatelných produktů jiných značek – až o 80 % nižší než nejméně úsporný výrobek v testu.

O stavu zdroje informuje trojitý LED indikátor a na výpadek napájení může upozornit nastavitelný alarm. Zdroj UT850EG-FR je oproti nižšímu modelu navíc vybavený USB portem pro připojení k počítači, z něhož lze ovládat pomocí řídicího a informačního softwaru PowerPanel, který výrobce poskytuje zdarma a je plně lokalizován do češtiny. Software PowerPanel umožňuje snadno a rychle kontrolovat stav UPS, nastavit automatické nebo časované vypínání a podniková verze (PowerPanel Business Edition) dokáže i zasílat e-mailová upozornění na provozní události.

Klíčové vlastnosti UPS CyberPower UT650EG-FR/UT850EG-FR:

  • Zdroj nepřerušeného napájení s celkovým výkonem 360 W, respektive 425 W pro 3 spotřebiče
  • Ochrana proti přetížení, přepětí a rušení
  • Výrazná úspora energie oproti UPS jiných značek
  • Stavový LED indikátor
  • Uživatelsky nastavitelný alarm
  • Ochrana telefonní nebo síťové linky – rychlost 1 Gbit/s
  • Ovládání z PC pomocí zdarma poskytovaného softwaru (u modelu 850VA)
  • Možnost použití společně se záložním generátorem
  • Elegantní a moderní design v provedení „tower“

Video o nové řadě UT je k dispozici zde:

https://www.youtube.com/watch?v=iWNsJmOo4Xk

Bližší specifikace produktů jsou zde:

https://www.cyberpower.com/eu/cs/product/sku/UT650EG-FR

https://www.cyberpower.com/eu/cs/product/sku/UT850EG-FR

 O společnosti CyberPower

CyberPower je přední světový dodavatel profesionálních řešení pro zálohování napájení. Dodává spolehlivé záložní napájecí zdroje, aplikace pro správu napájení a příslušenství pro stolní počítače, pracovní stanice, servery a počítačové sítě. Společnost CyberPower má zastoupení v Evropě, Severní Americe, Asii a Rusku. CyberPower je druhým největším dodavatelem pro maloobchodní segment v Severní Americe. Další informace o společnosti CyberPower a jejích produktech naleznete na internetových stránkách:

www.cyberpower.com a video kanálu https://www.youtube.com/user/MyCyberPower.