Televizory Loewe podporují nově hlasovou komunikaci s digitální asistentkou Alexa

Znáte to. Sledujete televizi, zazvoní telefon a vy máte plné ruce. Musíte najít ovladač, ztlumit zvuk a zvednout telefon. Tomu je nyní konec. A nejen tomu. Hlasové ovládání televizoru otevírá nové, mnohem jednodušší možnosti využití jeho chytrých funkcí, které jste možná dosud pro komplikované zadávání textu pomocí dálkového ovladače nebo klávesnice příliš nevyužívali.

Praha, 31. srpna 2018 – Německý výrobce televizorů Loewe pověstných vytříbeným designem a možností výběru barevného provedení a podstavce vhodného pro konkrétní interiér se připojuje k výrobcům, kteří dávají konkrétní podobu myšlence „Internet věcí“, která spočívá ve vzájemné komunikaci jednotlivých přístrojů v našich domácnostech. Uživatelům svých televizorů nabízí nyní možnost propojení s jednou z celosvětově nejpopulárnějších digitálních asistentek Amazon Alexa a ovládat svůj televizor hlasovými povely. Novinka je k dispozici i zpětně pro televizory řady Loewe bild 1, bild 3, bild 5, bild 7 a bild 9, vyráběných od ledna roku 2015.

Hlasové ovládání znamená revoluci pro ovládání televizorů

Toto spojení přináší v tuto chvíli možnosti hlasového ovládání základních funkcí televizoru, jako je jeho zapnutí a vypnutí, regulace hlasitosti, přepínání mezi televizními kanály, přepnutí zdrojového vstupu a ovládání nahrávání na disk.  Rozsah možností bude však dále rozšiřován a do budoucna tak otevírá tento způsob ovládání uživatelům možnosti mnohem jednoduššího využití chytrých funkcí, k nimž bylo dosud třeba zadávat povely nekomfortně pomocí textu psaného s využitím dálkového ovladače nebo připojené klávesnice, jako například zadávání internetové adresy při brouzdání nebo snadný výběr videa či hudby na streamovacích službách. Bude stačit jednoduše vyslovit název filmu, skladby nebo internetové stránky. Hlasové ovládání znamená v tomto ohledu revoluci a mnoho uživatelů pravděpodobně přiměje k tomu, aby začali chytré funkce svých televizorů využívat v mnohem vyšší míře než dosud.

Tato možnost potěší prozatím především anglicky a německy mluvící uživatele Alexy, která je úzce navázána na služby, jež Amazon nabízí, a které se pro využití ve spojení s televizorem naprosto logicky nabízejí. Mezi ně patří například online videotéka Amazon Prime či Music Unlimited. Ty nabízejí od loňského roku i českým zákazníkům možnost streamování filmů, seriálů, hudby nebo čtení elektronických knih a časopisů. Hlasové rozpoznávání českých názvů není prozatím komfortní, nicméně určitě se této možnosti v budoucnosti dočkáme.

K propojení televizoru Loewe a digitální asistentky Alexa je třeba aktualizovat pomocí menu televizoru jeho firmware na nejnovější verzi a do smartphonu nainstalovat aplikaci Amazon Alexa.

O společnosti Loewe:

Společnost Loewe společně s dalšími německými výrobci dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti.  Zakládá si na tom, že vývoj, výroba i celé zázemí společnosti je v Německu, konkrétně v německém městě Kronach. Základní myšlenkou vývoje po technologické stránce jsou špičkové užitné vlastnosti, dlouhá životnost a nízká spotřeba zařízení. Nadčasový design, modulární technologie, použití kvalitních materiálů, precizní zpracování a pravidelné aktualizace softwaru – to vše jsou základní pilíře všech vyráběných výrobků Loewe.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.