CBRE zprostředkovala nákup regionálního obchodního centra Galerie Písek pro Raiffeisen realitní fond

Praha, 10. září 2018 – Společnost CBRE, světový lídr v oblasti komerčních realitních služeb, zprostředkovala nákup nedávno otevřeného regionálního obchodního centra Galerie Písek pro Raiffeisen realitní fond, který spravuje Raiffeisen investiční společnost.

Galerie Písek s rozlohou 7 tisíc čtverečních metrů, více než tuctem obchodů a centrálním parkovištěm s kapacitou 184 míst obsluhuje třicetitisícový Písek a díky ideálnímu umístění u hlavního tahu mezi Prahou a Českými Budějovicemi také obyvatele ze širšího okolí a tranzitní zákazníky. Obchodní centrum otevřelo své brány v květnu 2017 a jeho dosavadními majiteli byly společnosti DIBITI Investments a CSPP GROUP. V současné době je Galerie Písek obsazena ze 100 % mezi hlavní nájemce patří Billa, Pepco, DM, Gate, CCC, A3 Sport, Super Zoo, Kik, Eruonics, Martes Sport, Pompo a Orion.

„Bylo pro nás potěšením spolupracovat s Raiffeisen investiční společností na této transakci. Regionální obchodní centra tohoto typu vnímáme jako lákavé příležitosti pro investory, kteří mohou profitovat z dlouhodobě rostoucí spotřebitelské poptávky v České republice i z různorodého mixu důvěryhodných nájemců, kteří dlouhodobě nevykazují výpadky ve svých příjmech.“ říká Chris Sheils, Head of Investment Properties společnosti CBRE.

Galerie Písek byla přes společnost Retail Park Písek pořízena do Raiffeisen realitního fondu, který dosáhl za první rok existence výnosu 4,41 %. Raiffeisen investiční společnost plánuje postupně navýšit objem prostředků ve fondu ze současných 632 milionů korun až na pětinásobek – přibližně 3 miliardy korun.

O Raiffeisen investiční společnosti

Raiffeisen investiční společnost (RIS) působí na trhu od poloviny roku 2013. V současnosti spravuje majetek podílníků
ve fondech s různými investičními strategiemi. Svou investici zde mohou provádět jak konzervativní investoři a investiční začátečníci, tak zkušení účastníci kapitálového trhu. RIS je v posledních dvou letech nejrychleji rostoucí investiční společností na trhu. Objem aktiv pod její správou se aktuálně pohybuje v řádu 20 miliard korun.

O CBRE

CBRE Group, společnost figurující na žebříčku Fortune 500 a indexu S&P 500 se sídlem v Los Angeles, je světovou vedoucí společností v oblasti realitních služeb a investic (z hlediska výnosů za rok 2017). S přibližně 80 000 zaměstnanci poskytuje služby majitelům nemovitostí, investorům a nájemníkům prostřednictvím více než 450 poboček po celém světě. Společnost CBRE poskytuje širokou škálu integrovaných služeb, které zahrnují project management; property management; investment management; oceňování nemovitostí; pronájem nemovitostí; průzkumy trhu a strategické poradenství. S téměř 350 zaměstnanci CBRE v České republice spravuje téměř 75 objektů komerčních budov o celkové rozloze téměř 1,4 mil. m2. Pro více informací navštivte internetové stránky společnosti na www.cbre.cz.