OnRobot na MSV 2018 s novou aplikací DDR RAM i produkty získanými v letošních akvizicích

České firmy se budou moci seznámit se širokou produktovou řadou vedoucího globálního dodavatele koncových nástrojů pro kolaborativní roboty

PRAHA, 10. září 2018 – Společnost OnRobot, vedoucí poskytovatel inovativních koncových nástrojů pro kolaborativní roboty, bude na veletrhu MSV 2018 v Brně prezentovat své široké portfolio, včetně nových produktů získaných v rámci svého letošního spojení s firmami OptoForce a Perception Robotics, a aktuální akvizice Purple Robotics. Společnost také představí novou aplikaci DDR RAM Insertion. Expozice OnRobot bude k vidění v hale G2, na stánku 20.

Aplikace DDR RAM Insertion umožňuje přesné vkládání plochých tenkých předmětů jako například paměťových modulů do počítačových sestav. Aplikace využívá kolaborativního uchopovače RG2 se zákaznicky přizpůsobitelnými uchopovacími prsty a FT senzorem. Využívá softwarové platformy URCaps pro jednoduché programování zvládnutelné i pracovníky bez předchozí zkušeností s programováním robotů.

Kromě toho bude společnost OnRobot na MSV prezentovat široké spektrum svých uchopovačů a senzorů. V současné době se jedná o celosvětově nejkompletnější portfolio inovativních koncových nástrojů. Představí například uchopovač RG2-FT obsahující FT senzory pro přiblížení k přesné detekci objektů. Nebo uchopovač “Gecko Gripper” se svým přísavným systémem využívající stejného jevu jako chodidlo gekona, kdy se miliony jemných vláken přilnou na povrch předmětu s využitím van der Waalsovy síly. Dále pak inovovanou řadu FT senzorů „HEX“ postavených na technologii OptoForce umožňující až o 30 % rychlejší zprovoznění senzoru.

K nejnovějším přírůstkům, jež budou k vidění na MSV 2018, patří též celosvětově první duální vakuový uchopovač, kterým OnRobot rozšířil své portfolio prostřednictvím akvizice firmy Purple Robotics. Touto akvizicí, uskutečněnou koncem srpna pouhé dva měsíce po sloučení se dvěma dalšími robotickými společnostmi, dále posílil svou pozici globálního dodavatele příslušenství pro kolaborativní roboty.

„Kolaborativní roboty mají potenciál stát se komplexním standardem v segmentu průmyslové automatizace,“ říká Enrico Krog Iversen, výkonný ředitel společnosti OnRobot. „Chceme návštěvníkům MSV veletrhu ukázat, že jsme schopni zjednodušit implementaci kolaborativních aplikací a rozšiřovat je do dalších oblastí využití.“

OnRobot bude na MSV vystavovat v rámci stánku společnosti Universal Robots č. 20 v hale G2 – jako součást Universal Robots+ partnerského ekosystému společnosti UR. Ten reprezentuje způsob, jak maximalizovat návratnost investic do kolaborativních robotů prostřednictvím využití širokého portfolia koncových nástrojů, příslušenství a softwarových aplikací.

O společnosti OnRobot

Společnost OnRobot se sídlem v dánské Odense poskytuje hardwarové a softwarové technologie pro aplikace prováděné kolaborativními roboty (coboty). Společnost vyvíjí uchopovače, senzory a další vybavení pro coboty za účelem jednoduššího využívání technologie v aplikacích, jako je balení, kontrola kvality, manipulace s materiály, obsluha strojů, montáž a svařování. Vedle své centrály v Dánsku má nyní společnost také pobočky v Německu, Číně, USA, Malajsii a Maďarsku, s více než 100 zaměstnanci V České republice jsou produkty OnRobot dodávány partnerskými společnostmi AMTECH, DREAMland, EPO MACHINERY, EXACTEC, Petr Kovanda a Rob4Job s.r.o. Pro více informací navštivte: http://www.onrobot.com.