Mobile Industrial Robots (MiR) představí na veletrhu MSV 2018 českým a slovenským výrobcům kompletní portfolio mobilních robotů

K hlavním atrakcím expozice budou patřit model MiR500 a demonstrace řešení MiRFleet

Praha, 11. září 2018 Společnost Mobile Industrial Robots (MiR), dodavatel autonomních mobilních robotů (AMR), představí na veletrhu MSV 2018 v Brně klíčové inovace v oblasti vnitropodnikové logistiky, včetně nejnovějšího modelu MiR500 globálně uvedeného na letošním veletrhu Automatica. Návštěvníci rovněž budou mít možnost na místě sledovat demonstraci logistických operací jako například aplikace nadstavbových modulů, nebo řešení MiRFleet pro řízení celé flotily mobilních robotů.

Nejnovější model MiR500 má zdvihovou nosnost až 500 kg a dokáže automaticky nakládat a přepravovat palety rychlostí až 7,2 km/h. MiR500 se letos v červnu připojil ke stávajícím modelům MiR100 a MiR200, čímž zkompletoval ucelenou nabídku flexibilních a snadno programovatelných mobilních robotů MiR určených pro přepravu lehkých i těžkých nákladů. Nový model umožňuje optimalizovat logistiku v celém výrobním cyklu – od skladu materiálu až po přepravu finálních výrobků.

„MSV 2018 pro nás představuje významnou příležitost poskytnout českým a slovenským zákazníkům detailnější pohled na inovativní technologie autonomních mobilních robotů, jež jsou v současnosti jedním z nejrychleji rostoucích robotických segmentů,“ řekl Jesper Sonne Thimsen, obchodní ředitel v regionu CEE z Mobile Industrial Robots. „Jsme připraveni demonstrovat zákazníkům jedinečné funkce našich robotů pro výrobní a logistické procesy, prezentovat praktické zákaznické případy a diskutovat hlavní obchodní přínosy. A to jak s našimi experty, tak se specializovanými a kvalifikovanými partnery.“

Produkty a řešení MiR budou dostupné na stáncích společnosti Amtech (Hala G1, stánek 70 A) a Universal Robots (Hala G2, stánek 20). Vedle samotných produktů plánuje Amtech, který je partnerem MiR na českém a slovenském trhu, předvést propojení s vlastním fleetovým systémem v cloudu, paletový nakladač pro MiR500, tažné zařízení MiRHook pro MiR200 a robota MiR100 se zásobníkovým modulem.

O Mobile Industrial Robots

Společnost Mobile Industrial Robots (MiR) vyvíjí a dodává kolaborativní a bezpečné autonomní mobilní roboty (autonomous mobile robots – AMRs), které rychle, snadno a za efektivních nákladů dokáží řídit interní logistiku, ulehčit zaměstnancům od namáhavé práce a umožnit jim vykonávat produktivnější činnost. Inovativní roboty od MiR již nasadily stovky velkých a středně velkých výrobních společností po celém světě, a také řada nemocnic a pečovatelských domů. MiR velmi rychle vytvořil globální distribuční síť ve více než 40 zemích a má regionální kanceláře v New Yorku, San Diegu, Singapuru, Dortmundu, Barceloně a Šanghaji. V České republice a na Slovensku dodává produkty MiR na trh společnost Amtech spol. s r.o. MiR byl založen v roce 2013 a od samého počátku dosahuje rychlého růstu. V roce 2016 se zvýšil prodej oproti roku 2015 pětinásobně, v roce 2017 oproti roku 2016 se pak tržby zvýšily o 300 %. Firma se sídlem v dánském Odense byla založena a řízena profesionály s dlouholetou zkušeností z dánského robotického průmyslu. Nedávno byla koupena americkou společností Teradyne, předním dodavatelem automatizačního vybavení pro testování. Teradyne před třemi lety také získal akvizicí dánskou firmu Universal Robots. Pro více informací navštivte: http://www.mobile-industrial-robots.com.

Videa o jednoduchém nastavení a programování robotů, případové studie a komplementární nástroje naleznete zde:  https://www.youtube.com/channel/UC3MRxsNU6AW_hKdExtnGr1Q

Obrázky produktů, fotografie vedení firmy a zákazníků, loga a další naleznete zde: http://www.mobile-industrial-robots.com/en/resources/ .