PLAYzone.cz po 9 letech odhaluje novou webovou prezentaci

Praha, 11. září – Herní portál PLAYzone.cz nepřetržitě funguje již dlouhých devět let a 10. září ke svým narozeninám odhalil velkou novinku, která odstartuje novou éru. Pokračovatel dávného United-Games po roce testování konečně spouští novou webovou prezentaci, která vedle nového grafického vzhledu skýtá zejména rozšíření funkční možnosti. Zároveň však PLAYzone.cz ctí svou historii a zachován je kompletní obsah, veškeré turnaje, novinky i legendární diskuze až do roku 2006.

Nejdůležitější prvky: posílení hostingu, mobilní responsivita

Je až neskutečné, že od spuštění PLAYzone.cz uplynulo dlouhých devět let. Stejně jako stárne člověk, tak se zub času podepsal i na těchto stránkách. V průběhu let sice mohli čtenáři sledovat dílčí posuny, ale veškerá rozšíření byla slepována takříkajíc na koleni. Na velké inovace nebyl v rozhraní Drupalu verze 6 prostor a nová webová prezentace znamená vedle kompletní grafické přeměny i přechod na Drupal 8. Spolu s tím je spojený i nový hosting a zároveň výrazné posílení stability webu, který se u turnajů s vysokými počty hráčů už nebude přetěžovat, jako tomu bylo v posledních měsících.

Možná nejdůležitější novinkou je mobilní responsivita, která u starého webu v podstatě neexistovala a při současné popularitě a podpoře mobilních titulů na PLAYzone.cz patřila responsivita k jednomu z hlavních motorů, proč se na nový web už nedalo dále čekat. S novým webem se bude konečně moci každý hráč z pohodlí gauče pohodlně registrovat do turnajů nebo pročítat články. V rámci přehlednosti byly vyladěny i podstránky her, což poslouží zejména uživatelům zajímající se o jedinou hru. Všechny informace, články a turnaje tak budete mít na všech zařízeních na jednom místě.

Zachované i nové komunitní funkce

Pokud neradi měníte zavedené pořádky, tak se nemusíte bát. PLAYzone.cz sice prošel grafickou obměnou, ale základní prvky a funkce si zachová takřka totožné těm z předchozích devíti let fungování. Po příchodu na stránky jako první udeří nové rozdělení článků, díky kterému už nikomu neuteče žádné důležité oznámení nebo coverage největších turnajů v rámci bloku hlavních novinek. Bleskové aktuality potom slibují možnost tvořit ještě pohotovější obsah než doposud.

PLAYzone.cz je multifunkční platformou, a proto se jeho tvůrci zaměřili také na rozšíření komunitních funkcí. Velice oblíbený kalendář bude nově kompletně pokrývat všechny důležité domácí akce, kdokoliv z komunity zde navíc bude mít šanci přidat i libovolnou vlastní. Další novinkou je přidání Twitch panelu, přímo z prostředí webu si tak snadno můžete projít, kdo aktuálně streamuje.

Vylepšení zastaralého turnajového systému

Hráči všech her jistě ocení i kompletně přepracovaný turnajový systém, který zestárl ze všeho nejvíce a jehož požadavky dnešní době jednoduše nestačily. O využití turnajové platformy PLAYzone.cz může zažádat naprosto každý a nyní konečně nebude problém využít moderní formáty, jako je GSL skupina nebo swiss. Jednodušší bude nyní také přihlašování do turnajů, vedle klasického hraní v mixu bude možné si založit i stálý tým, který jeho kapitán může do akce přihlásit pouze na pár kliknutí.

Novinek je opravdu spousta a jak to při spuštění podobných projektů bývá, ne všechny musejí být hned první den dokonalé. U dynamicky rozvíjejících odvětví není možné vše ladit k dokonalosti donekonečna, to by světlo světa nový web PLAYzone.cz nespatřil asi nikdy. Další užitečné funkce budou přidávány v průběhu a web je připraven například i na přidání jazykových mutací v případě pořádání turnajů pro hráče mimo region České a Slovenské republiky, jako tomu bylo vždy doposud.

„Je až neuveriteľné, že súčasný web bežal 9 rokov, pamätám si to ako včera, keď sme ho 9. 9. 2009 spúšťali. Za tie roky prešiel mnohými úpravami a vylepšeniami, ale na väčšiu zmenu sa odhodlali až teraz. Celkovo sme doteraz vydali 20 470 článkov, zorganizovali 7 341 turnajov a viac ako 200 000 užívateľov napísalo 756 157 komentárov. Po intenzívnom ročnom vývoji a testovaní môžeme hrdo predstaviť nový web PLAYzone.cz, kde veríme, že nájdu domov hráči z všetkých herných komunít. Snažili sme sa web hlavne zjednodušiť, sprehľadniť a vyšperkovať novými funkciami tak, aby stíhal aktuálnym trendom a bol dôstojným nástupcom,“ vyjádřil se Account Director PLAYzone Agency Michal Nagy.

Kam směřovat feedback?

Web PLAYzone.cz navštíví týdně desítky tisíc návštěvníků a pokud chcete být i vy nápomocní s laděním neduhů nové prezentace, vřele bude ceněna každá zpětná vazba i reportování bugů, které budou postupně do jednoho odbourávány. V případě zájmu využijte tento kontaktní formulář.

O PLAYzone.cz

Herní portál www.PLAYzone.cz představuje vlajkovou loď agentury PLAYzone s.r.o. Od svého spuštění v roce 2009 si vybudoval pozici nejrespektovanějšího a nejnavštěvovanějšího webu na poli online hraní v ČR. V současnosti má portál více jak 155 000 registrovaných uživatelů. Je zaměřen na podporu a rozvoj online her v Česku a na Slovensku. Každý den přináší kompletní zpravodajství z domácí i zahraniční hráčské scény. Pro komunity pořádá krátkodobě i dlouhodobě trvající soutěže. Kromě toho web nabízí množství komunitních funkcí, jako jsou videa, fóra či události.

O PLAYzone s.r.o.

Společnost PLAYzone s.r.o. byla založena v roce 2009, kdy spustila portál PLAYzone.cz. Od této doby portfolio svých služeb rozšířila také na pořádání herních eventů, které dělá i přesně na klíč klienta, pronájem herních atrakcí, online marketing v herní komunitě, živé přenosy z akcí a v neposlední řadě je od roku 2011 oficiálním pořadatelem MČR v počítačových hrách a Vodafone MČR v mobilních hrách.