Skupina Premium Design Group finančně vstoupila do české firmy Konsepti

Společnost Premium Design Group získala do svého portfolia další etablovanou firmu na poli interiérového luxusního designu a vybavování interiérů. Mezi další členy skupiny se zařadila firma Konsepti, která na trhu působí od roku 1995. Získáním 50% podílu v Konsepti navazuje Premium Design Group na loňské transakce, kdy se do struktury společnosti začlenil dodavatel inteligentních systémů pro domácnosti Insight Home a dodavatel kontinentálních postelí.

Cílem Premium Design Group je konsolidovat česko-slovenský trh s prémiovým interiérovým i exteriérovým vybavením a do tří až pěti let být v České republice a na Slovensku lídrem v tomto segmentu. „Naší ambicí je rovněž působit v dalších zemích střední a východní Evropy a prosadit se s jednou až dvěma firmami v globálním měřítku. Konsepti je silná česká značka a lídr v daném segmentu, což skvěle koresponduje s naším dlouhodobým záměrem v oblasti designového a high-end interiérového vybavení. “ doplňuje Jakub Křížek, CEO Premium Design Group.

David Řezníček, zakladatel a majitel firmy, přivezl před více než 20 lety ze světa to nejlepší a svedl Čechy             k designovému dobrodružství. Novou spolupráci vnímá jako příležitost k dalšímu rozvoji své firmy: „Připojit se ke skupině Premium Design Group jsme se rozhodli v době, kdy se Konsepti nebývale daří. Tímto spojením získáváme silného partnera jak na poli privátních projektů (kde je Konsepti tradičně silným hráčem na trhu), tak i v oblasti B2B, kde se vracíme v posledních letech k významnému růstu. Spolupráce navíc přichází v době, kdy je potřeba řešit operativní změny a implementovat nové procesy uvnitř firmy tak, abychom byli schopni    i nadále zkvalitňovat služby našim zákazníkům. Podpora a know-how zkušeného partnera bude v rámci celé skupiny oživením a skutečným přínosem.“

David Řezníček, zakladatel a spolumajitel společnosti Konsepti

Naše skupina dlouhodobě směřuje k vytvoření silného portfolia společností v oblasti výroby a prodeje prémiového vybavení domů a bytů, a tak spojení se společností Konsepti, která již téměř čtvrt století pomáhá zákazníkům i architektům vytvářet jedinečné interiéry, je dalším strategickým krokem k posílení naší pozice na trhu,“ říká obchodní a marketingové ředitelka Premium Design Group Michaela Štědrová.

Více o Konsepti

Firmu Konsepti založili v roce 1995 David a Lucie Řezníčkovi. Na počátku zastupovali výhradně pouze firmy Vitra, Moroso a Amat. Později přibývaly další respektované značky, Kartell , B&B Italia, Cassina, MDF, Cappellini, Knoll, Boffi a Magis. V poslední době se připojily významné designové domy Flos, Kettal, Tribu a Porro. Dnes Konsepti dováží a prodává více než 40 prestižních designových značek. Firma úspěšné působí v oblasti vybavování kanceláří, veřejných budov, hotelů, restaurací, ale i soukromých bytů a rezidencí. Fanoušci zajímavého designu se mohou zaregistrovat do spolku Komplot a být v kontaktu s klíčovými architekty a designéry i jejich projekty, potkávat se na zajímavých akcích v Holportu a sdílet nejrůznější výhody a benefity. Na nákupy se pak mohou vydat do showroomů Konsepti, Kartell Flag Store a D1ONE o celkové ploše více než 2 000 m2 v Praze, Bratislavě a brzy i v Brně, nebo lovit designové kousky z pohodlí domova na e-shopu D1ONE, www.d1one.cz.

Více o Premium Design Group                   Premium Design Group je od září 2017 novou investiční skupinou na poli bytového designu pro náročnou klientelu. Jejím dlouhodobým strategickým cílem je vytvoření silného portfolia společností v oblasti výroby a prodeje prémiového vybavení domů a bytů. PDG je společným podnikem majoritních akcionářů Jaroslava Havla, Jana Fidlera a Petra Němce, z nichž Jan Fidler a Petr Němec jsou vlastníci developerské skupiny SEBRE, do jejichž aktivit spadá také úspěšná stavební společnost HINTON. Skupina SEBRE mimo jiné spolupracuje s výjimečnými architekty a designery a otevírá dveře na zahraniční trhy, kde již dnes dlouhodobě úspěšně působí.