Hyundai N bude oficiálním bezpečnostním vozem v mistrovství světa superbiků WorldSBK

  • Od sezony 2019 bude značka vysokovýkonných vozů Hyundai N partnerem mistrovství světa superbiků WorldSBK
  • Hyundai N bude divákům nabízet zážitky z jízdy na závodním okruhu

Společnost Hyundai Motor uzavřela pro nadcházející tři sezony partnerství s mistrovstvím světa superbiků WorldSBK (MOTUL FIM Superbike World Championship). Smlouva o spolupráci byla podepsána 7. září v kanceláři společnosti Dorna na závodním okruhu Misano v Itálii. Hyundai zároveň nastínil plány úzké spolupráce s mistrovstvím WorldSBK, v jejímž rámci se budou po celou sezonu konat pro fanoušky různé inovativní zážitkové akce značky Hyundai N.

Hyundai N je díky třem pilířům DNA své značky – král zatáček, sportovní vůz pro každý den a automobil pro závodní okruhy – ideálním partnerem mistrovství světa WorldSBK, v němž startují nejrychlejší sériově vyráběné motocykly na světě. Toto partnerství je skvělou příležitostí k prezentaci sportovní značky N fanouškům motocyklových závodů a vysokovýkonných automobilů.

Z našeho partnerství se seriálem závodů WorldSBK jsme velmi nadšeni, protože sdílíme stejnou DNA. Všechny vozy N už nejednou dokázaly, že jsou opravdovými králi zatáček, a stejně tak jsou průjezdy zatáčkami esencí motocyklových závodů. V mistrovství WorldSBK závodí nejrychlejší sériově vyráběné motocykly a všechny vozy N jsou připraveny pro ostrou jízdu na závodním okruhu, přestože zároveň dokážou poskytovat výkony sportovních automobilů i v každodenním provozu,“ řekl Thomas Schemera, výkonný viceprezident a vedoucí divize vysokovýkonných vozidel a motoristického sportu ve společnosti Hyundai. „Na základě nového partnerství vytvoříme pro fanoušky globální platformu, která jim umožní ‚prožívat pocit N‘ v rámci našich zážitkových akcí a zkušebních jízd.

Marc Saurina, obchodní a marketingový ředitel seriálu WorldSBK, k tomu dodal: „Mám z této nové spolupráce velkou radost. A s radostí také vítáme společnost Hyundai a její sportovní divizi N ve světě motocyklových závodů WorldSBK. Hyundai je globální značkou s mimořádnou úrovní kvality a výkonů, a podobná definice platí i pro nás. Naši řidiči oficiálních bezpečnostních vozů v závodech WorldSBK se již těší, až usednou za volant sportovních vozů Hyundai N.

Hyundai bude během partnerství poskytovat pro závody WorldSBK vozy i30 Fastback N, které převezmou roli oficiálního bezpečnostního vozu. Hyundai i30 Fastback N, který se představí ve světové premiéře v říjnu na Pařížském autosalonu, je třetím vysokovýkonným modelem Hyundai N po modelech i30 N a Veloster N.

Partnerství umožní divákům živé setkávání s modely značky N při testovacích jízdách na závodních okruzích i na běžných silnicích. Společnost bude prostřednictvím svých regionálních obchodních zastoupení propagovat značku N na příslušných trzích a nabízet zákazníkům během každého závodu kromě pohoštění také různé zážitkové akce. Prostředí infrastruktury seriálu závodů WorldSBK pomůže efektivně vybudovat globální platformu pro testovací jízdy, které dokážou zaujmout potenciální zákazníky.

Divize Hyundai Motorsport byla původně založena s cílem účinně prezentovat vysokovýkonný potenciál vozidel Hyundai. Od té doby se úspěšně účastní mnoha prestižních okruhových závodů i automobilových soutěží, včetně mistrovství světa v rallye (FIA WRC), vytrvalostních 24h závodů na Nürburgringu a závodů cestovních vozů TCR. Na tomto základě vznikla značka N, která používá vyspělou techniku inspirovanou motoristickým sportem ve vysokovýkonných osobních vozech pro silniční provoz. Značka Hyundai N byla založena v roce 2015 a svůj první velkosériově vyráběný model, i30 N, uvedla na trh v roce 2017.