Alchemy Gaming nově v projektu Trimaran

Rozvoj administrativní výstavby v lokalitě tzv. „pražského pentagonu“ přinesl do lokality příliv poptávek ze strany předních technologických a IT společností. Ty obsazují prostory v nově dokončovaných projektech, které zahušťují dříve fragmentovanou výstavbu v oblasti.

Trimaran, Element, Main Point či dříve dokončený Enterprise. To jsou názvy administrativních komplexů, které vznikají na pankrácké pláni v těsné blízkosti stanice metra či nákupního centra Arkády Pankrác. Jednotícím prvkem je mimo podobného časování také zájem ze strany předních vývojářských společností. Trend, který odstartoval antivirový gigant Avast svým stěhováním do nových prostor v komplexu Enterprise, nyní pokračuje s dokončováním budovaných celků.

Nejnovějším zástupcem z oblasti technologií je korejská vývojářská společnost IGS, potažmo její česká pobočka Alchemy Gaming, zaměřená na velice populární „gaming“ sektor, tedy vývoj a konzultace v rámci herního průmyslu. Tato společnost, která pronájmem 623 metrů čtverečních v projektu Trimaran vstupuje na evropský trh, dosud řídila své operace z korejské centrály. Jak uvádí Ondřej Straširybka, konzultant kancelářských nemovitostí 108 AGENCY, jež transakci ve spolupráci s agenturou CzechInvest zprostředkovala: „Herní průmysl a s ním spojený vývoj a konzultace tvoří v současné době velice dynamický segment, vývojářská studia výrazně expandují a mohou si dovolit sídlit v nejmodernějších administrativních projektech. Ty poskytují odpovídající technické zázemí a v neposlední řadě také zvyšují atraktivitu značky v očích potenciálních zaměstnanců. A to je v současné době extrémně nízké nezaměstnanosti velice cenný aspekt.“ Celkem projekt Trimaran, budovaný stejně jako sousední Element rakouskou společností S+B Gruppe, poskytne 18.230 m2 komerčních ploch.

Také další nedávno dokončené celky ve svých prostorech vítají přední technologické inovátory. Příkladem může být projekt Main Point Pankrác, kde se již usídlují společnosti jako je Trask či Dimension Data. Zároveň lze s pokračujícím developmentem v oblasti očekávat na pankrácké mapě nová jména. Ve fázi příprav či zahájené výstavby spadá dvojice celků společnosti Skanska. Ta v prostranství mezi rezidenčním projektem V-Tower a City Green Court zahájila přípravné práce na administrativní budově Parkview a zároveň v lokalitě připravuje k výstavbě také rozsáhlý komplex nazvaný Key, který vyroste v těsné blízkosti frekventované ulice 5. května.

KONEC

O společnosti 108 AGENCY

108 AGENCY je česká poradenská společnost, která se zaměřuje na oblast komerčních nemovitostí. Specializuje se na pronájem, prodej a správu nemovitostí, poskytuje investiční poradenství a zajišťuje marketing developerských projektů. 108 AGENCY působí v segmentu nových i starších projektů a mezi její klienty patří široké spektrum tuzemských a zahraničních společností z různých oborů podnikání, zejména z oboru automotive, e-commerce, maloobchodu a velkoobchodu nebo státní správy. Společnost vznikla v roce 2009 a v současné době působí v České a Slovenské republice.

108 AGENCY je provozovatelem portálů SKLADUJ.cz, NAJDIKANCELÁŘE.cz, INVESTUJ.cz a BIGBOXLOCATOR.COM

www.108agency.cz

www.skladuj.cz; www.skladuj.sk

www.najdikancelare.cz

www.investuj.cz

www.bigboxlocator.com