Liftago opět expanduje

Po upevnění pozic v největších městech aspiruje na celonárodní síť digitální taxislužby

Mobilní aplikace Liftago, která aktuálně sdružuje přes 1 500 licencovaných řidičů, nabídne služby i v dalších regionech. Aktuální pokrytí v Praze, Brně, Ostravě, Bratislavě, Liberci a Zlíně nyní doplní České Budějovice, Plzeň a Ústí nad Labem. V nadcházejících měsících dojde k dalšímu rozšíření na celonárodní síť. V nových městech plánuje Liftago nasadit vždy několik desítek řidičů a služby postupně ještě vylepšovat.

„Během uplynulých let jsme se v Liftagu soustředili hlavně na technologický vývoj a kvalitní tým lidí, na větší expanzi jsme dosud nenacházeli kapacitu ani prostředky. To se ale změnilo, aktuálně máme unikátní technologii, skvělý produkt a ideální příležitost ovlivnit budoucnost mobility,” říká Ondřej Krátký, spoluzakladatel a ředitel Liftaga s tím, že expanze je pro službu základem pro další inovace v dopravě.

Lifago_Poptavka_CZ-SK.png

Obrázek: Heat mapa poptávky zákazníků po službě Liftago v ČR a na Slovensku za rok 2018

Službu Liftago dnes využívá přes 300 000 soukromých a přes 1 000 firemních zákazníků a dle českých i zahraničních recenzí je Liftago nejlépe hodnocenou aplikací pro přepravní služby na Google Play i App Store.

Co do počtu licencovaných řidičů je Liftago v Praze na pomezí prvního a druhého místa, jedničkou v Ostravě a dvojkou v Brně. Služba se od konkurence liší zejména možností výběru z nabídek řidičů a důrazem na kvalitu a respektování platných zákonů. Zákazníci si díky aplikaci mohou vybrat preferovaného řidiče na základě ceny, vozu, času příjezdu i

hodnocení dalších zákazníků. Řidiči v rámci aplikace využívají tzv. aukčního modelu, kdy zákazníkovi nabízí dle svého uvážení cenový tarif podle konkrétní poptávané trasy, dopravní situace nebo denní doby.

„Konkurence mezi jednotlivými taxislužbami už existuje. Liftago přináší zdravou konkurenci a pozitivní motivaci mezi řidiče samotné. Čím lepší služby nabízejí, tím více si vydělají. Liftago může být pro licencované řidiče výdělkem i vedlejším příjmem, v několika městech úspěšně spolupracujeme i s celými taxislužbami,” vysvětluje principy služby Krátký. „Zakládáme si na tom, že spolupracujeme pouze s licencovanými řidiči, kteří splňují lokální předpisy. Na modernizaci vyhlášek a zákonů aktivně spolupracujeme, nicméně i v rámci stávajících pravidel lze poskytovat kvalitní službu,” dodává.

Liftago je členem pracovní skupiny Ministerstva dopravy, kde usiluje o jednoduchou a transparentní legislativu, která by umožnila další inovace a zároveň zajistila rovné podmínky na trhu a vymahatelnost zákona vůči podvodům v taxislužbě i v přepravních službách, které se označení “taxi” vyhýbají.  

O společnosti Liftago:

Česká aplikace na objednání taxi, která pasažérům umožňuje výběr z nabídek profesionálních taxikářů podle hodnocení řidiče, času příjezdu, vozu a odhadu ceny. V Praze, Brně, Ostravě, Liberci, Zlíně, Plzni, Ústí n. L., Českých Budějovicích a Bratislavě má přes 300 tisíc pasažérů, přes 1 000 firemních zákazníků a 1 500 profesionálních řidičů s průměrnou dostupností 5 minut. Byť je stále lokální službou, Liftago je v současnosti nejlépe hodnocenou aplikací svého druhu na světě na Google Play i App Store.

Spoluzakladatel a ředitel společnosti Ondřej Krátký, 34 let, vystudoval VŠE v Praze, v 28 letech vyhrál zlato v největší světové soutěži pro mladé kreativce na festivalu Cannes Lions a po 5 letech zaměstnání opustil kariéru, aby pomohl společníkům Juraju Atlasovi a Martinu Hausenblasovi založit Liftago.